首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Talk is cheap when it comes to solving the problem of too-big-to-fail banks. From the luxury of even today’s stuttering economic
Talk is cheap when it comes to solving the problem of too-big-to-fail banks. From the luxury of even today’s stuttering economic
admin
2016-03-10
43
问题
Talk is cheap when it comes to solving the problem of too-big-to-fail banks. From the luxury of even today’s stuttering economic recovery it is easy to vow that next time lenders’ losses will be pushed onto their creditors, not onto taxpayers.
But cast your mind back to late 2008. Then, the share prices of the world’s biggest banks could halve in minutes. Reasonable people thought that many firms were hiding severe losses. Anyone exposed to them, from speculators to churchgoing custodians of widows’ pensions, tried to yank(抽出)their cash out, causing a run that threatened another Great Depression. Now, imagine being sat not in the observer’s armchair but in the regulator’s hot seat and faced with such a crisis again. Can anyone honestly say that they would let a big bank go down?
And yet, somehow, that choice is what the people redesigning the rules of finance must try to make possible. The final rules are due in November and will probably call for banks in normal times to carry core capital of at least 10% of risk-adjusted assets. This would be enough to absorb the losses most banks made during 2007 -2009 with a decent margin for error.
But that still leaves the outlier banks that in the last crisis, as in most others, lost two to three times more than the average firm. Worse, the crisis has shown that if they are not rescued they can topple the entire system. That is why swaggering talk of letting them burn next time is empty. Instead, a way needs to be found to impose losses on their creditors without causing a wider panic—the financial equivalent of squaring a circle.
America has created a resolution authority that will take over failing banks and force losses on unsecured creditors if necessary. That is a decent start, but may be too indiscriminate. The biggest banks each have hundreds of billions of dollars of such debt, including overnight loans from other banks, short-term paper sold to money-market funds and bonds held by pension funds. Such counterparties are likely to run from any bank facing a risk of being put in resolution—which, as the recent crisis showed, could mean most banks. Indeed, the unsecured Adebt market is so important that far from destabilising it, regulators might feel obliged to underwrite it, as in 2008.
A better alternative is to give regulators draconian power but over a smaller part of banks’ balance-sheets, so that the panic is contained. The idea is practical since it means amending banks’ debt structures, not reinventing them, although banks would need roughly to double the amount of this debt that they hold. It also avoids too-clever-by-half trigger mechanisms and the opposite pitfall of a laborious legal process. Indeed, it is conceivable that a bank could be recapitalised over a weekend.
The banks worry there are no natural buyers for such securities, making them expensive to issue. In fact they resemble a bog-standard insurance arrangement in which a premium is received and there is a small chance—of perhaps one in 50 each year—of severe losses. Regulators would, though, have to ensure that banks didn’t buy each other’s securities and that they didn’t all end up in the hands of one investor. Last time round American International Group became the dumping ground for Wall Street’s risk and had to be bailed out(帮助……摆脱困境)too.
Would it work? The one thing certain about the next crisis is that it will feature the same crushing panic, pleas from banks and huge political pressure to stabilise the system, whatever the cost. The hope is that regulators might have a means to impose losses on the private sector in a controlled way, and not just face a binary choice between bail-out or oblivion.
The solution suggested in Paragraph 6 is better in the following ways EXCEPT______.
选项
A、making less effort on banks’ debt structures
B、not having to face stupid trigger mechanism
C、going through no troublesome legal process
D、helping the banks collect enough capital
答案
D
解析
推断题。由题干定位至第六段。由该段末句可知,银行在一个周末的时间就能筹到足够资金,这是说银行本身就具备这样的能力,并不是在某项扶助政策下才能做到,故[D]不符合原文,为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/QI7O777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
BydrawingontheWorldBank’sprojectionsofsocioeconomicdevelopmentoverthenextquartercentury,researchersattheWorl
BydrawingontheWorldBank’sprojectionsofsocioeconomicdevelopmentoverthenextquartercentury,researchersattheWorl
Globalisationisthemoreorlesssimultaneousmarketingandsaleofidenticalgoodsandservicesaroundtheworld.Sowidesprea
Animationmeansmakingthingswhicharelifelesscomeliveandmove.Sinceearliesttimes,peoplehavealwaysbeen【M1】______fa
HowtoEnsureSurvivalintheCollegeDormLifeincollegedormcanbehard,especiallyforthefirst-years.HereShahJ.Ch
AccordingtoAlan’scoverstory,whatisthedifferenttraitbetweenabossandmostpeople?
AccordingtoAlan’scoverstory,whatisthedifferenttraitbetweenabossandmostpeople?
AweekofheavyreadinghadpassedsincetheeveninghefirstmetRuthMorse,andstillhedarednotcall.Timeandagainhener
Nowadays,manypeopleusecomputerstohandleordinaryissuessuchasbankingandofficework,andtospendtheirsparetimeon
A、Supportive.B、Oppositive.C、Neutral.D、Indifferent.A本题设题点在对话问答处。根据句(4—1)和(4—2)可知,采访者问道自己现在才开始锻炼能否有用,而米里亚姆对此给予了肯定的答复,并且在句(4—3)
随机试题
Amtrak—thelargestrailwaycompanyintheU.S.—wasexperiencingadeclininginridership.【C1】________majorconcernstoAmtraka
A公司任命黄总为新项目的项目经理,黄总任命小张为开发经理,并在公司内部调集10人组成项目团队。则该项目团队内的沟通渠道共________条。
治疗阴挺的主穴为
控制帕金森病最有效的药物为
一女性患者,因舌下腺囊肿施行手术,手术中分离的舌下腺筋膜来源于哪一层颈筋膜
甲国人亨利持假护照入境乙国,并以政治避难为名进入丙国驻乙国的使馆。甲乙丙三国都是《维也纳外交关系公约》的缔约国,此外彼此间没有相关的其他协议。根据国际法的有关规则,下列哪些选项是正确的?(2007年试卷一第78题)
甲公司根据生效判决书向法院申请强制执行。执行中与乙公司达成和解协议。和解协议约定:将乙所欠220万元债务减少为200万元,乙自协议生效之日起2个月内还清。协议生效2个月后,乙并未履行协议的约定。下列说法中,正确的是()。
以下有关存货监盘的说法中,不正确的是()。
“会当凌绝顶,一览众山小”是杜甫的名句,诗人登上了()发出了这样的感慨。
数据库DB、数据库系统DBS、数据库管理系统DBMS之间的关系是()。
最新回复
(
0
)