首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The fact that blind people can " see" things using other parts of their bodies apart from their eyes may help us to understand o
The fact that blind people can " see" things using other parts of their bodies apart from their eyes may help us to understand o
admin
2011-12-12
72
问题
The fact that blind people can " see" things using other parts of their bodies apart from their eyes may help us to understand our feelings about colour. If they can sense colour differences then perhaps we, too, are affected by colour unconsciously.
Manufacturers have discovered by trial and error that sugar sells badly in green wrappings, and that blue foods are considered unpleasant, and the cosmetics should never be packaged in brown. These discoveries have grown into a whole discipline of color psychology that now finds application in everything from fashion to interior decoration. Some of our preferences are clearly psychological. Dark blue is the colour of the night sky and therefore associated with passivity and calm, while yellow is a day colour with associations of energy and incentive. For primitive man, activity during the day meant hunting and attacking, while he soon saw as red, the colour of blood and rage and the heat that came with effort. And green is associated with passive defence and self - preservation. Experiments have shown that colours, partly because of their psychological association, also have a direct psychological effect. People exposed to bright red show an increase in heartbeat, and blood pressure; red is exciting. Similar exposure to pure blue has exactly the opposite effect; it is a calming colour. Because of its exciting connotations (涵义) , red was chosen as the signal for danger, but closer analysis shows that a vivid yellow can produce a more basic state of alertness and alarm, so fire engines and ambulances in some advanced communities are now rushing around in bright yellow colours that stop the traffic dead.
Which of the following statements is NOT true according to the passage ?
选项
A、The psychology of colour is of some practical use.
B、Colour probably has an effect on us which we are not conscious of.
C、People exposed to pure blue start to breathe slowly.
D、Yellow fire engines have caused many traffic accidents in some advanced communities.
答案
D
解析
这也是一道判断是非的题型。注意题干中的Not。选项A,“颜色心理学具有某些实际作用”与文章第二段的第二句话“These discoveries have grown into a whole discipline of color psychology that now finds application in everything from fashion to interior decoration.”即这些发现演变成为一门完整学科:颜色心理学。这门学科现在运用在从时装到室内装饰等各个领域的意思相符。而选项B,“颜色可能对我们产生影响,而我们对此没有察觉”与文章第一段的最后一句话:“If they can sense colour differences then perhaps we,too,are affected by colour unconsciously.”即如果他们(盲人)能感觉到颜色的差异,那么也许我们也在无意中受到颜色的影响的意思相对应。选项C,“接触到蓝色的人们会呼吸平缓”对应文章的倒数第二句话“Similar exposure to pure blue has exactly the opposite effect;it is a calming colour.”意思是:“同样,接触到蓝色会有相反的效果.蓝色是让人镇定的颜色。”。最后,只有选项D,“黄色消防车在一些高档社区制作了许多交通事故”与文章最后一句话的意思正好相反,因此答案选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/RPna777K
本试题收录于:
艺术硕士(艺术基础)题库专业硕士分类
0
艺术硕士(艺术基础)
专业硕士
相关试题推荐
国家债券是由政府发行的。主要用于政府贷款。()
有人说,金融市场的均衡就是由无套利均衡体现的。你对这样的论断是如何领会的?
金融压抑论的代表行人物有()。
外资金融机构在华代表处不得从事任何直接盈利的业务活动。()
我国的财务公司是由()集资组建的。
重读“管理聚焦”专栏中有关Vizio公司一文,回答下列问题:如果美国政府要求在美国出售的平板电视必须在美国生产,会出现什么样的情况?总的来看,这是好事还是坏事?
国家税务总局发布的第一部税务规章是()。
Inpreviousgeneration,youngpeoplewereundertheirparents’control;nowtheteenagechildrenoftheWest’srichestgeneration
Thefactthatblindpeoplecan"see"thingsusingotherpartsoftheirbodiesapartfromtheireyesmayhelpustounderstando
Todayourknowledgeoffoodandwhatitdoesforourbodiesarefarmoreadvancedthanthatoftheoldtimes.Nowweknowabout
随机试题
Youreallyhavetogetveryoldbeforeyourealizeyou’reold.I’minmymiddlefiftiesandIdon’tfeel【C1】______yet.However,
预防口腔癌不需定期检查的对象是
参苓白术散的功用有
外业调查人员完成初始权属调查工作后,要对一个调查区的调查成果进行全面的()。
1.背景某施工单位通过招投标以定额价格3.2折的费用承揽到通信综合楼电源设备安装工程,合同中规定“施工单位应按照设计施工。除经甲方同意,工程中发生设计以外的工作量,合同价款不予调整"。施工过程中,施工单位发现部分电源线的线径较小,因此提出改变电源
李某诉讼张某一案经B市H区人民法院一审终结,判决张某赔偿李某人民币3900元。张某不服判决,向B市人民法院提出上诉,二审人民法院经过审理,驳回了张某的上诉。经查,李某居住在B市X区,张某在B市C区的银行有存款4000元。则本案的执行法院是B市( )。
设n阶矩阵A的伴随矩阵A*≠O,且非齐次线性方程组AX=b有两个不同解η1,η2,则下列命题正确的是().
设μ=xyz,求dμ.
如图1所示,某校园网使用10Gbps的POS技术与CERNET相连,POS接口的帧格式使用SDH,R1和R2之间使用静态路由。请阅读以下R1和R2关于POS接口和静态路由的配置信息,并补充空白处的配置命令或参数,按题目要求完成路由器的相关配置。R1
Coffeecanbeconsideredoneofnature’sgreatestgifts.Itgivesmentalandemotional【C1】______withoutharmfulsideeffects,
最新回复
(
0
)