首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
As my father grew old he became odd. He became mean where once he had been open-handed, and complained about the bills run up by
As my father grew old he became odd. He became mean where once he had been open-handed, and complained about the bills run up by
admin
2011-03-01
58
问题
As my father grew old he became odd. He became mean where once he had been open-handed, and complained about the bills run up by the students who sometimes lived with him. He often woke up at four in the morning and started to go out of the house. And he mislaid things, but he had never in his life had to find anything or file anything. He told the same stories, but he had always repeated stories, absorbed in the telling and unaware of the listener’s expression of recognition or boredom. Now he had fewer stories to tell.
But the structure of his personality remained intact and his mind was as keen and fresh, as alert to anything new and interesting as it had ever been. The spring before he died I gave a seminar to a group who thought of themselves as avant-guard (先锋派), but he was the most searching questions.
In the summer of 1956, after he had to move from the little house in which all the mementos of his life were in place, he was obviously failing. Although his grandchildren found a hotel in which he could live independently and still cause little trouble by leaving his door open or the bath running, because there was someone to watch out for such things, he felt close to the end. When summer school was over, his club, which he had founded and in which he ate lunch every day, closed. He was more alone, but the nephew of an old friend had breakfast with him to be sure that he had one good meal a day, and he himself made a last effort to see those of his old friends who were still alive. He died in his sleep the night he knew I was crossing the Atlantic on my way home.
It was my father whose career was limited by the number of his children and his health, who defined for me my place in the world. Although I have acted on a wider stage than either my mother or my father, it is still the same stage—the same world, only with wider dimensions. I have been fortunate in being able to look up to my parents’ minds well past my own middle years. And I watched my father grow—he rejected his earlier racial prejudices and came to respect new institutions of the federal government, such as Social Security and public ownership. Watching a parents grow is one of the most reassuring experiences anyone can have, a privilege that comes only to those whose parents live beyond their children’ s early adulthood.
The last paragraph tells the reader that the author’s father ______.
选项
A、fought fearlessly against racial discrimination in his early years
B、had no say in the management of family affairs
C、was a racist in his early years
D、hated very much new institutions of the federal government
答案
C
解析
最后一段提到作者父亲在晚年抛弃了从前的种族偏见,这说明他从前是个种族主义者。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Rckd777K
本试题收录于:
公共英语三级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语三级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Britainisnotjustonecountryandonepeople,evenifsomeofitsinhabitantsthinkso.Britainis,infact,anationwhichca
Britainisnotjustonecountryandonepeople,evenifsomeofitsinhabitantsthinkso.Britainis,infact,anationwhichca
Laborforceisdefinedasbeingthetotalnumberofpeoplewhoareavailabletoworkandearnincome.Thisdefinitionincludese
Laborforceisdefinedasbeingthetotalnumberofpeoplewhoareavailabletoworkandearnincome.Thisdefinitionincludese
Readthefollowingarticleinwhichfivepeopletalkaboutthefuture.ForQuestion61to65,matchthenameofeachspeakerto
Packagingisaveryimportantformofadvertising.Apackagecansometimesmotivatepeopletobuyproducts.Forexample,asmall
Packagingisaveryimportantformofadvertising.Apackagecansometimesmotivatepeopletobuyproducts.Forexample,asmall
Whenmyfatherwasgettingreadyforwork,our【C1】______wasruledbyknocksandwords.One【C2】______onthetablemeant"Iamrea
WhatisMr.Bush’smainpurposeofthetrip?
LetterofInvitationYouarerequiredtoinviteMr.Peter—theauthorofAstudyofEnglishIntonation.Youwillcoverhistra
随机试题
右侧标志是何含义?
某宗房地产交易中,买方付给卖方2500元/m2,交易税费均由买方负担。已知该地区的房地产交易,卖方按正常价格的5%缴纳有关税费,买方按正常价格的3%缴纳有关税费,则该家房地产的正常成交价格最接近于()。
最高人民法院《关于施工合同纠纷案件适用法律问题的解释》规定,当事人对欠付工程款利息计付标准有约定的,( )。
2015年7月,巴塞尔委员会公布了最新版《加强公司治理的原则》,其重点修改内容包括()。
外购商誉的支出,在(),准予在企业所得税前扣除。
在社会工作中,可以有限度打破保密原则的情形有()。
公安机关的性质、任务决定了公安队伍必须保持政治坚定,站稳政治立场,把握正确方向。因此,我们要始终把从严治警放在公安队伍建设的首化。()
对伟大文化的______,既是人类文化发展之必然,也是人类道德所应然。和而不同决不意味着文化部落主义,更不等同于______,相反,和而不同是开放、生生不息的文化观念。这一观念是人类不同文明、不同宗教实现和平共存之良方。依次填入划横线部分最恰当的一
曲线y=e-xsinx(0≤x≤3π)与x轴所围成图形的面积可表示为()
Ofallthegoalsoftheeducationreformmovement,noneismoredifficultthandevelopinganobjectivemethodtoassessteachers
最新回复
(
0
)