首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
财经
Passage three In his book The Tipping Point,Malcolm Aladuell argues that social epidemics are driven in large part by the acting
Passage three In his book The Tipping Point,Malcolm Aladuell argues that social epidemics are driven in large part by the acting
admin
2014-08-25
49
问题
Passage three
In his book The Tipping Point,Malcolm Aladuell argues that social epidemics are driven in large part by the acting of a tiny minority of special individuals,often called influentials,who are unusually informed,persuasive,or well—connected.The idea is intuitively compelling,but it doesn’t explain how ideas actually spread. The supposed importance of influentials derives from a plausible sounding but largely untested theorv called the”two step flow of communication”:Information flows from the media to the influentials and from them to everyone else.Marketers have embraced the two—step—flow because it suggests that if they can just find and influence the influentials,those selected people will do most of the work for them.The theory also seems to explain the sudden and unexpected popularity of people who was wearing,promoting or developing whatever it is before anyone else paid attention.Anecdotal evidence of this kind fits nicely with the idea that onlv certain special people can drive trends.
In their recent work,however,some researchers have come up with the finding that influentials have far less impact on social epidemics than is generally supposed.In fact,they don’t seem to be required of all.
The researchers’argument stems from a simple observation about social influence,with the exception of a few celebrities like Oprah Winfrey—whose outsize presence is primarilv a function of media,not interpersonal,influence—even the most influential members of a popula tion simply don’t interact with that many others.Yet it is precisely these non—celebring influentials who,according to the two~step—flow theory,are supposed to drive social epidemics by influencing their friends and colleagues directly.For a social epidemic to occur,however,each person so affected,must then influence his or her own acquaintances,who must in turn influence theirs,and so on;and just how many others pay attention to each of
these people
who has little to do with the initial influential.If people in the network just two degrees removed from the initial influential prove resistant,for example the cascade of change won’t propagate very far or affect many people. Building on the basic truth about interpersonal influence,the researchers studied the dv—namics of populations manipulating a number of variables relating of populations,manipulatins a number of variables relating to people’s ability to influence others and their tendency to be influenced.
The author suggests that the”two—step—flow theory”________.
选项
A、serves as a solution to marketing problems
B、has helped explain certain prevalent trends
C、has won support from influentials
D、requires solid evidence for its validity
答案
D
解析
细节题。第二段的首句作者使用“a plausihle sounding but largely untested theory”来修饰“two一step—flow theory”,同时第三段整段都是对名人思想传播论的否定。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/S9gc777K
本试题收录于:
英语题库银行系统招聘考试分类
0
英语
银行系统招聘考试
相关试题推荐
PassagefourBankershavebeenblamingthemselvesfortheirtroublesinpublic.Behindthescenes,theyhavebeentakingaimats
Asubsidiaryhasentered________apartnershiparrangementwithanothercompany.
refertothefollowingbulletin.RESERVATIONS:Reservationsarerequiredforallclub,custom—class,andsleeping—caraccommodatio
Sevenyearsago,whenIwasvisitingGermany,Imetwithanofficialwhoexplainedtomethatthecountryhadaperfectsolutiont
Iarrivedatmymother’ShomeforourMondayfamilydinner.Thesmellsoffoodflewoverfromthekitchen.Motherwaspullingout
Thecompanymanagementattemptedto_________informationthatwasnotfavorabletothem,butitwasallinvain.
ThepositionofchildreninAmericanfamilyandsocietyisnolongerwhatisusedtobe.The【B1】_________familyincolonialNorth
Theoldcar______onthewaytoworkagain,sohehadtowalktohisoffice.
Thereasonis______heisunabletooperatethemachine.
Thepresidentis_________toattendthisfund-raisingeventtonight.
随机试题
日本皇家海军的飞机和微型潜艇偷袭珍珠港事件发生在1941年12月7日清晨,这次袭击最终将美军卷入第一次世界大战。()
一般来说,高层管理人员的决策倾向于()。
求通过直线的平面方程.
甲公司与乙公司签订了一份钢材买卖合同,合同约定甲交付的钢材,经验收合格后,乙立即付款。甲依约交付钢材,乙验收发现钢材含硫量,含碳量严重超标,根本不能使用。于是,乙拒收货物,拒付货款。乙公司因急用,只好从丙公司处高价购进同类钢材,为此甲、乙公司引起纠纷。在此
关于水泥砂浆防水层施工的说法,错误的是()。
对于业务(经理)员来说,外贸跟单员是协助他们开拓国际市场、推销产品、协调生产和完成交货的业务经理。()
关于债券的利率风险,以下说法错误的是()。
TheCaliforniaregionboastsawidevarietyofclimatesandgeographicalfeatures,rivalinganyotherareaofcomparabledimensi
文小雨加入了学校的旅游社团组织,正在参加与组织暑期到台湾日月潭的夏令营活动,现在需要制作一份关于日月潭的演示文稿。根据以下要求,并参考“参考图片.docx”文件中的样例效果,完成演示文稿的制作。在第4张幻灯片的右侧,插入考生文件夹下名为“图片2.png
Manyteachersbelievethattheresponsibilitiesforlearningliewiththestudent.(1)_____alongreadingassignmentisgiven,i
最新回复
(
0
)