首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
"There is no arguing about taste"—runs the Latin proverb. But taste did not just happen. Cultural, historical, biological and en
"There is no arguing about taste"—runs the Latin proverb. But taste did not just happen. Cultural, historical, biological and en
admin
2012-08-21
33
问题
"There is no arguing about taste"—runs the Latin proverb. But taste did not just happen. Cultural, historical, biological and environmental events have interacted to cause frogs, for example, to be viewed as delicious in southern China but to be regarded with revulsion (厌恶) in northern China. Even though much remains unknown, tastes cannot be dismissed as inarguable or illogical; an attempt will be made here to discover why, as Lucretius put it, "What is food to one man may be fierce poison to others?"
Among the approximately thirty million tribal people of India, a total of 250 animal species are avoided by one group or another. Most of these people will not eat meat from a tiger or any of various snakes. Although they say they feel a relationship with these animals, it is obvious that both are highly dangerous and that hunting them systematically would be foolish.
Monkeys are avoided, probably because they look like human beings in appearance; in these tribes, man-eating is viewed as extremely cruel. A reluctance to eat some female animals has been attributed to respect for the mother’s role, but it could also be due to a policy of allowing the females to reproduce and provide more young for people. Many tribes avoid eating any animal that has died of unknown causes, an intelligent attitude in view of the possibility that the animal might have died from a disease that could spread to humans. Animals that consume garbage are similarly avoided, an adaptive step that prevents contact with para-sites (寄生虫), and that might explain why members of one tribe eat any of twenty-one different species of rats, but not the house rat.
The tribal people in India don’t eat snakes because______.
选项
A、they are very dangerous
B、they are respected by Indians
C、they may spread disease
D、they help kill rats
答案
A
解析
文章第二段的最后一句话提到了印度部落不吃虎和各种蛇类,是因为both are highlydangerous.
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/T8wd777K
本试题收录于:
公共英语二级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语二级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
With6,641squarekilometersofvalleys,mountains,forestsandrivers,BanffNationalParkinCanadaisoneoftheworld’stop
Neverhavewehad______weatherbefore.
Istillremember______onthatcoldwinternight.
Miceingeneralarenotwell-liked,butamousenamedMickeyhas【B1】theheartsofmillions.MoviesaboutMickeyMousehavebee
You’realwayslate.You______latethreetimesthisweek.
—______wasWinterOlympicsheld?—Everyfouryears.
Youarenotallowedtoparkyoucarhere.Ifyou______ithere,Iwillcallthepolice.
FromMondayuntilFriday【36】peoplearebusyworkingorstudying,butintheeveningsand【37】weekendstheyarefreetoenjoythem
Dolphinsareinterestinganimals.Workingwiththemisfun,becauseyouneverknowwhattheywillcomeupwithtosurpriseyou.
Whatdiscoverywasthebasisofphotography?
随机试题
简述工作分析时访谈法的内容。
求微分方程=(2x—1)(1+y2)的通解.
肝癌的典型症状是
小女孩甲(8岁)与小男孩乙(12岁)放学后常结伴回家。一日,甲对乙讲:“听说我们回家途中的王家昨日买了一条狗,我们能否绕道回家?”乙答:“不要怕!被狗咬了我负责。”后甲和乙路经王家同时被狗咬伤住院。该案赔偿责任应如何承担?
当土壤允许承载力为115kPa时,那么在土壤上允许建筑层数为()。
在设计过程中投资的计划值和实际值的比较即工程概算与投资规划的比较,以及工程预算与概算的比较。在施工过程中投资的计划值和实际值的比较包括( )。
如图19所示电路中,在A、B两点间接一电动势为E=4V,内电阻为r=lΩ的直流电源,电阻R1、R2、R3,的阻值均为4Ω,电容器的电容为C=30μF,电流表A的内阻不计,求:当断开开关S后,通过尺z的电量。
根据马斯洛的需要层次理论,个体的需要可以分为缺失需要和成长需要,以下所列属于成长需要的是()。
在人事行政中根据每个工作人员的才能、特点、志向和具体资历条件等安排其适应的岗位和职务,使人事相宜,能位相称,体现了用人的:
A.条件(1)充分,但条件(2)不充分。B.条件(2)充分,但条件(1)不充分。C.条件(1)和(2)单独都不充分,但条件(1)和(2)联合起来充分。D.条件(1)充分,条件(2)也充分。E.条件(1)和(2)单独都不充分,条件(1)和条件(2)联
最新回复
(
0
)