首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Many of the people who appear most often and most gloriously in history books are great conquerors and generals and soldiers, wh
Many of the people who appear most often and most gloriously in history books are great conquerors and generals and soldiers, wh
admin
2020-04-01
27
问题
Many of the people who appear most often and most gloriously in history books are great conquerors and generals and soldiers, whereas the people who really helped civilization forward are often never mentioned at all.
We do not know who first set a broken leg, or launched a seaworthy boat, or calculated the length of the year; but we know all about the killers and destroyers. People think a great deal of them, so much so that on all the highest pillars in the great cities of the world you will find the figure of a conqueror or a general or a soldier. And I think most people believe that the greatest countries are those that have beaten in battle the greatest number of other countries and ruled over them as conquerors.
It is just possible they are, but they are not the most civilized. Animals fight; so do savages; hence to be good at fighting is to be good in the way in which an animal or a savage is good, but it is not to be civilized. Even being good at getting other people to fight for you and telling them how to do it most efficiently—this, after all, is what conquerors and generals have done—is not being civilized. People fight to settle quarrels. Fighting means killing, and civilized people ought to be able to find some way of setting their disputes other than by seeing which side can kill off the greater number of the other side, and then saying that that side which has killed most has won. And not only has it won, but, because it has won, it had been in the right. For that is what going to war means; it means saying that might is right.
The author says that civilized people _____.
选项
A、should not have any quarrels to settle
B、should not fight when there are no quarrels to settle
C、should settle their quarrels without fighting
D、should settle their quarrels by killing the other side
答案
C
解析
事实细节题。本题考查other than的理解。第3段倒数第3句提到文明人的做法,理解的关键在于短语other than(而不是),并明白作者认同other than之前的做法,即find some way of settling their disputes。选项A和B无依据,选项D显然与作者的观点完全相反。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/U3d7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Gothroughahealthcheck.B、Carrylittleluggage.C、Arriveearlyforboarding.D、Undergosecuritychecks.B短文中提到,未来可能可以去月球上旅行
A、Ithastoberemovedintimebyadentist.B、Itisarareoraldiseaseamongoldpeople.C、Itcontainsmanynervesandbloodv
A、Shewasextremelymeanwithhermoney.B、Shewasdishonestinbusinessdealings.C、Shefrequentlyill-treatedheremployees.D
A、Theyareverygenerousingivinggifts.B、Theyrefusegiftswhendoingbusiness.C、Theyregardgiftsasatokenoffriendship.
TechnologicalchangesbroughtdramaticnewoptionstoAmericanslivinginthe1990s.Duringthisdecadenewformsofentertainme
TechnologicalchangesbroughtdramaticnewoptionstoAmericanslivinginthe1990s.Duringthisdecadenewformsofentertainme
Oneprincipleoftaxation,calledthebenefitsprinciple,statesthatpeopleshouldpaytaxesbasedonthebenefitstheyreceive
A、Cometoseetheirdoctors.B、SearchinformationfromInternet.C、Discusswithothersonline.D、Followtheopinionsoffamilym
A、Cometoseetheirdoctors.B、SearchinformationfromtheInternet.C、Discusswithothersonline.D、Followtheopinionsoffami
随机试题
试述建构主义理论指导下的教学模式、教学方法和教学设计。
我国对医疗保险参保人的分类不包括
戊型肝炎应采取何种隔离措施()
患者水肿反复消长不已,面浮肢肿,腰以下为甚,按之凹陷不起,心悸,气短,腰部冷痛,尿少,四肢冷,舌质淡胖,苔薄白,脉沉细。其证候是()
母核属于呋喃香豆素的是具有抗癌作用的是
复苏药物使用途径应首选()。
《中华人民共和国教育法》第七十三条规定,明知校舍或者教育教学设施有危险,而不采取措施,造成人员伤亡或者重大财产损失的,对直接负责的主管人员和其他直接责任人员,依法追究()。
简述马克思主义产生的历史条件。
对三台仪器进行检验,每台仪器产生故障的概率分别为p1,p2,p3,各台仪器是否产生故障相互独立,求产生故障的仪器台数X的数学期望和方差.
ReadytoresorttoalmostanymeanstosecuretheMexicanterritoriesofNewMexicoandupperCalifornia,JamesK.Polkusedab
最新回复
(
0
)