首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Turning Vivid Dreams Into Reality Researchers at Stanford University are now developing software to help people become aware
Turning Vivid Dreams Into Reality Researchers at Stanford University are now developing software to help people become aware
admin
2013-07-11
55
问题
Turning Vivid Dreams Into Reality
Researchers at Stanford University are now developing software to help people become aware that they are having a dream so that they can then live out their fantasies during Rapid Eye Movement (REM) sleep. During lucid dreams, people are "awake" within their dreams, and can sometimes direct what happens next in the dream. With enough practice you can fly, visit exotic places, experience vivid colors, or eat all the ice cream you want, all without taking your head off the pillow.
Being awake during a dream may seem like a contradiction, but to those involved in lucid dream research, it’s all, well, crystal clear. "Lucid dreaming lets you make use of the dream state that comes to you every night to have a stimulating reality," said Dr. Stephen LaBerge, founder of the Lucidity Institute at Stanford University. LaBerge said that controlling dreams can also have therapeutic value. Potentially, he said, people can overcome nightmares that attack them repeatedly. It may even help a person improve in sports, enhance self-confidence or confront problems that avoid being solved in waking life. Exploring the World of Lucid Dreaming, a book co-authored by LaBerge and Howard Rheingold, is one of many books to help would-be lucid dreamers get started. The book asks that you learn to recognize "dreamsigns," or signals within a dream that alert you to your altered state. One common dreamsign: elements within your dream are out of context. Objects are not where they belong within a room, or certain people are in locations they normally wouldn’t be—how often do your parents drop in at the office? The Lucidity Institute’s NovaDreamer includes a mask that tracks eye movement to recognize when you’re in REM as well as to determine the amount of time you take to get to sleep. Depending on how you set Nova-Dreamer (a determination made partially on the basis of how light or heavy a sleeper you are), the NovaDreamer flashes a series of red lights into your (hopefully closed) eyes, providing yet another signal that you are dreaming and can now do whatever you please in the dream.
LaBerge’s research indicates that when a person does something in their dreams, the experience may be closer to reality than you’d think. Early experiments show that lucid dreamers have a good comprehension of time while dreaming. Researchers that asked lucid dreamers to move their eyes in a specific pattern, and then repeat the pattern 10 seconds later, found they did so in about the correct amount of time. LaBerge said dreaming of doing something causes the same reaction in your brain waves as actually doing it. During REM sleep, says LaBerge, "the brain is working full-tilt, yet it is disconnected from the outside world. If you dream of doing a long jump, your brain reacts the same way it would if you actually did it."
What can be inferred from the passage?
选项
A、Lucid dreams have been used to cure illness.
B、Lucid dreams are very close to real life.
C、Lucid dreaming is an inborn ability.
D、There is a mind-body connection in lucid dreams.
答案
D
解析
本题考查推理引申。第二段只提到清晰梦境具有治疗身体的可能性,[A]项中“已经被用于治疗”无从推知。从第一段的论述可知,在现实生活中实现不了的幻想可以在清晰的梦境中实现,由此可见,两者并不非常接近,[B]项错误。第一段末句提到,充分练习后(with enough practice),你可以在梦中实现各种幻想。因此“做清晰的梦”是一种可以通过后天训练形成的能力。排除[C]项。第五段提出,在清晰梦境中梦见做什么事情和真的做这件事情会在脑电波中引起同样的反应。该段还以“跳远”为例予以说明。由此可推知[D]项正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Vq4O777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
DawnaWalterisoneoftheauthorsleadingthewayinBritainwithherbookthatattemptstohowevenatidy【M1】______so
Americanthisyearwillswallow15,000tonsdrugsofaspirin,oneofsafestandmosteffectiveinventedbyman.【M1】______
Theswingingsinglelifestyleofthestereotypeismostpossibleforurban,educatedprofessionalandtechnicalpeople.Onlythe
American’slifehasonceagainbeengreatlychangedbythenewageofscienceandtechnologysincetheSecondWorldWar.Everyth
A"scientistic"viewoflanguagewasdominantamongphilosophersandlinguistswhoaffectedtodevelopascientificanalysisof
Forexample,thewordbeadoriginallymeans"prayer",butlateritrefersto"theprayerbead",andfinally"small,ball-shaped
Outsidethemedicalprofession,therearevariouseffortstocutmedicinedowntosize:notonlywidespreadmalpracticelitigati
Whiteneighborhoodsarebecomingdarkerin【1】______andmoreexpensive.Analystssaythatsoaringhousepricesandboomingcar
ThumbsUpTheHitchhiker’sGuidetotheGalaxyisridinghighinthebestsellingfilmchartsandisalsobeingrepeatedasa
TheinfluxofmoneyintotheUSduringthe1970soilshockshowsnosignsasyetofbeingrepeated,raisingquestionsaboutthe
随机试题
A.安体舒通B.速尿C.甘露醇D.双氮酰胺E.氢氯噻嗪脑水肿首选的利尿剂
急性肾功能衰竭,高钾血症患者,心率40次/分,应首先采取的治疗措施是
下列关于民事诉讼和民事诉讼法的说法,正确的是:
发包人不能按时支付工程款,可通过协议延期支付,协议须明确延期支付时间和从发包人代表计量签字后第()天起计算应付款的贷款利息。
杜甫在《春望》中的“感时花溅泪,恨别鸟惊心”反映的是()。
将以下六个图形分为两类,使得每一类图形都有各自的共同特征或规律。()
近来,国外一些学者和媒体对西方民主体制较为集中地进行了反思和批评,指出西方民主正在衰败。对此,有学者认为,西方民主衰败的原因之一是其存在基因缺陷。西方民主是建立在一个假设前提的基础上的,即权利是绝对的。也就是说,权利与义务本应是相对的,但在西方民主模式中,
KateandMaryaxemy______.Kateis______thanMary.
A、 B、 C、 A本题图片表示的是三种球类运动,因此听音时关键在于听清其中的球类名词。本题句中出现了(likes)football,答案无疑就是[A]。
TimeIfyoucan【T1】______,youcanknowthetimeofday.Butnooneknows【T2】______.【T3】______oursuccessinmeasuringthe
最新回复
(
0
)