首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Imagine one day reading that you had been a subject in a risky science experiment without knowing it. At school, you had been fe
Imagine one day reading that you had been a subject in a risky science experiment without knowing it. At school, you had been fe
admin
2022-10-31
61
问题
Imagine one day reading that you had been a subject in a risky science experiment without knowing it. At school, you had been fed cereal
laced
with radioactive chemicals so scientists could learn more about the digestive system. Because the food was radioactive, scientists could easily trace its path through the body.
Scientists now know that exposure to large amount of radiation can cause cancer, a group of diseases in which bodily cells grow wildly out of control. Some people who were part of the radiation studies later developed cancer and blamed the radiation for causing the cancer. Others are worried the radiation will some day make them sick.
Some doctors say that, in many cases, such fears are unjustified because the radiation doses used in the experiments were too small to cause harm. They also say that since dangers of radiation were less well understood then than they are now, even researchers who used high doses of radiation didn’t do anything wrong.
Some critics claim that no excuse is acceptable for not informing subjects about the nature of an experiment and giving them a chance to refuse to participate. Today, government rules require such informed agreement whenever a study uses people.
Which of the following is true according to the passage?
选项
A、Radioactive chemicals can cause bodily cells to grow wildly out of control.
B、When the danger of radiation had not been proved, high doses of radiation were acceptable.
C、Most cancers are caused by radiation.
D、Radioactive chemicals were once used to cure diseases with the digestive system.
答案
D
解析
第一段第二、三句“At school, you had been fed cereal laced with radioactive chemicals so scientists could learn more about the digestive system. Because the food was radioactive, scientists could easily trace its path through the body.”。本题为细节题。由定位句可知,在学校,你一直食用含有放射性化学物质的谷类食物,这样科学家可以了解消化系统的情况。因为食物是放射性的,科学家能很容易通过身体追踪到它的路径。也就是说放射性物质过去用于治疗消化系统相关疾病。故选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/WncD777K
0
成人本科学位英语
相关试题推荐
Skepticsofhighereducationoftencomplainthatuniversitiesoffertoomanyboringdegreeswithlittlevalueintheworkplace.【
SelectiveNewYorkCitypublichighschoolsaresupposedtomakeiteasyforfamiliestoseetheirdetailedadmissioncriteria,
ManyAmericanshavebeenfeedingababyaspirinonceaday,believingitwouldprotectthemfromaheartattack,astroke,ande
EmerginginthelateSixtiesandreachingapeakintheSeventies,LandArtwasoneofarangeofnewforms,includingBodyArt,
Peoplehavespeculatedforcenturiesaboutafuturewithoutwork.Todayisnodifferent,withacademics,writers,andactivists
Doesthelanguagewespeakdeterminehowhealthyandrichwewillbe?NewresearchbyKeithChenofYaleBusinessSchoolsuggest
Thenewsaboutvitaminskeepsgettingworse.Manystudiespublishedinthelastfewyearsshowsthatavarietyofpopularsupple
InApril,BritishresearchersatUniversityCollegeLondonfoundthat,ratherthantherecommendedfive,sevendailyportionsof
WhichofthefollowingsentencesisINCORRECT?
WhichofthefollowingstatementsisINCORRECT?
随机试题
社会经济结构对行政系统的影响主要有那些方面:
A、Scientificmethod.B、Resultofexperiment.C、Modernsolution.D、Newinvention.B从“Itmeanswhatexperimentationhasbeenshown
疖病的好发因素不包括
以下性质中与环磷酰胺不相符的是
按照承包工程计价方式分类,合同可分为()。
大连XX国际物流有限公司(2102980XXX,A类管理企业)受大连新世纪进出口有限公司(2102250XXX,A类管理企业)的委托,凭“C”字头备案号的登记手册向大连机场海关申报进口已鞣未缝制蓝狐皮1000张及辅料一批,以履行蓝狐皮大衣的出口合同。货物进
下列各项中,不属于速动资产的是()。
在“东山再起”这个典故中,“东山”是指主人公()的隐居之地。
VBA函数left("Hello",2)的值为
Francemightbedescribedasan’all-round’country,onethathasachievedresultsofequalimportanceinmanydiversebranches
最新回复
(
0
)