首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Living near airports might not only lead to residents suffering sleepless nights—they could also have terrible weather, scientis
Living near airports might not only lead to residents suffering sleepless nights—they could also have terrible weather, scientis
admin
2015-01-31
68
问题
Living near airports might not only lead to residents suffering sleepless nights—they could also have terrible weather, scientists say. For aircraft increase the chances of snow and rain when they take off and land, an extraordinary study suggests.
Apparently the effects of jet planes punching through clouds are similar to "cloud seeding" operations, where ice crystal are created in the atmosphere to make it rain.
The findings—published in the respected academic journal Science—are based on satellite images of clouds around airports and computer models of cloud behavior. The side-effect of flying is likely to be the most obvious around the world’s busiest airports, such as Heathrow where more than 1,200 planes land or take off every day.
The phenomenon occurs when aircraft smash through clouds containing "super-cooled" water or water that exists as droplets of liquid at temperatures of minus 10°C or below. As an aero plane passes quickly through a cloud, the air behind the wings and propellers expands and cools quickly. These sudden drops in temperature can be enough to freeze droplets of super-cooled water—turning them into a stream of ice crystal.
Over time, ice crystals grow and affect neighboring drops of water, creating a hole in the cloud that expands for several hours and increases the chances of snow or rain on the ground underneath.
Dr Andrew Heymsfield, of the National Center for atmospheric Research in Boulder, Colorado, said aircraft increased the chances of snow when they punched holes in clouds after taking off and when they created "canals" in clouds when descending. "Whether an airplane creates a hole or a canal in the clouds depends on its trajectory," he said. When they climb through a super-cooled cloud layer, they can just produce a hole. But when they fly level through the cloud layer, they can produce long canals."
The study found that super-cooled cloud layers are found with 62 miles of the world’ s major airports at least five per cent of the time. The cloud seeding effects are more noticeablely closer to the north and south poles. The researchers looked at 20 satellite images of cloud cover with holes suspended over Texas on one day in January 2007. Some of the holes were visible for more than four hours and grew more than 60 miles long.
The team then looked at flight data from the US Federal Aviation Administration to find out what aircraft had flown in each area, between 4.3 and five miles high, on that way. They discovered that a range of aircrafts can produce holes including jumbo jets, military planes and private single engine jets.
The researchers say it is unlikely that aircrafts affect the global climate. However, it may increase the need to de-ice planes more often in the future, they say. It’s not the first time scientists have linked aircraft to weather.
Which of the following sentences is Not True?
选项
A、The cloud seeding effects are less noticeablely closer to the north and south poles.
B、Some of the created holes can be visible for more than 4 hours.
C、Some of the created holes can grow more than 60 miles long.
D、It is unlikely that aircrafts affect the global climate.
答案
A
解析
细节题。文章第七段提到The cloud seeding effects are more noticeablelycloser to the north and south poles.(离地球南北两极越近,“云种散播”效果越明显。),而A项意为“离地球南北两极越近,‘云种散播’效果越不明显。”,显然错误。根据第七段最后一句Some of the holes were visible for more than four hours and grew morethan 60 miles long.可知B、C正确。而文章最后一段提到The researchers say it isunlikely that aircrafts affect the global climate.故D项正确O因此选择A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Wth7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Togrowgreen,healthyandhighyieldingcrops.B、Tosaveenergyresourcesthatwillbelargelyconsumedby2030.C、Toprotect
A、Theyseeagrowingmarketforprinters.B、Smallcompaniesneedmorehardcopies.C、Peopleareconcernedabouttheenvironment.
Part-TimeVegetarians[A]Forthelast15years,DawnJacksonBlatnerhasbeenwhat’snowcalleda"flexitarian"or"almostveget
Anadvanceddegreeinbusinessstudiesisnowamustforanyambitiousandfocusedexecutivehopingtoclimbthecareerladderi
A、Spain.B、France.C、America.D、Germany.C由四个选项都是国家名称推测,本题可能考查四个国家人们工作时间的问题。短文提到的TheUnitedStatesalsohasmoreofitspeoplea
A、Timealonewilltell.B、Timegoesbyquickly.C、Timewillshowwhatisright.D、Timemakesoneforgetthepast.B短文开头部分提到Fifty
Theevolutionofsexratioshasproduced,inmostplantsandanimalswithseparatesexes,approximatelyequalnumberofmalesan
Adultsaregettingsmarterabouthowsmartbabiesare.Notlongago,researcherslearnedthat4-day-oldcouldunderstand【B1】____
PresidentBarackObama’spicktoheadtheEnvironmentalProtectionAgency(EPA),LisaJackson,hasspent20yearsasanenvironme
WhenthePortuguesebegantradingwithChinaintheearly1500s,【C1】______wasoneoftheluxurygoodstheycarriedhomeintheir
随机试题
患儿女,6岁。因风湿热入院,肌注青霉素、口服阿司匹林后出现食欲下降、恶心等胃肠道不适,护士可以给予的正确指导是()。
来源于天南星科的干燥块茎是
材料所述事件中存在哪些不合理之处?指出并改正。
作业人员李某在脚手架上施工时,发现部分扣件松动而可能导致架体坍塌,故停止了作业,李某的行为属于行使()。
劳动、土地、资本和企业家才能等生产要素的价格分别是()。
越是开放,就越需要确立共同遵守的规则、划定网络言行的边界。实际上,互联网发展的历史,就是不断“确立边界”的历史。从域名管理办法到网络版权保护,从清剿网络色情到打击网络谣言,正因为有“不能做”的硬规定,才保证了“能够做”的正价值。加强网络信息保护的立法,正是
下面把顾问分配到各个活动的方案哪一种是可以接受的?若F和L是指导游泳的3个顾问中的2个,则下面哪一项一定是正确的?
WashoeLearnedAmericanSignLanguageAnanimalthatinfluencedscientificthoughthasdied.AchimpanzeenamedWashoeandbo
当投资者买卖期货期权时,因为都要面临风险,所以交易双方都要向交易所缴纳保证金。()
The21stcentury【C1】______aboominonlineshoppingforshoppingontheinternetcanbeaccessible,economicalandconvenient,w
最新回复
(
0
)