首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The "new economic order" is a global one. Policymakers, educators, business, and industry are all concerned with strengthening t
The "new economic order" is a global one. Policymakers, educators, business, and industry are all concerned with strengthening t
admin
2009-04-23
71
问题
The "new economic order" is a global one. Policymakers, educators, business, and industry are all concerned with strengthening the United States for competition in this new arena(舞台). Career education has generally focused on helping people understand the relationship between education and work and acquire employability skills. Now people need assistance in realizing the opportunities and meeting the challenges of the international workplace.
The evolving global economy is based on a number of factors: decreasing transportation and communications costs, new political structures and economic alliances. The most important influence is the emergence of flexible, information-based technologies. Profound economic and social changes are creating new market standards (productivity, quality, variety, customization, convenience, timeliness) and integrating producers and consumers into networks for delivering goods and services globally or locally. Meeting these standards requires great changes in organizational structures, skill needs, and jobs.
According to Carnesville, competitive organizations will be characterized by productivity, flexibility, speed, affordable quality, and customer focus. Many organizations will emphasize closely-integrated work groups, teamwork, and shared information. The need for certain types of workers is being reduced or eliminated. At the same time, freer movement of some workers across national borders is spiraling; other workers may engage in "electronic immigration," interacting through telecommunications with their employers in other countries.
The global economy will influence people’s lives whether or not they are employed in international firms. In the new economy, nations compete not only with each other’s economic systems, but also with each other’s research and development and educational systems. Global events affect domestic economies.
Other characteristics of work in the new economy also have implications for career development. Managers will become brokers/facilitators; there will be more technical specialists, and shorter, flatter career ladders. Instead of the old-style division of labor into discrete tasks, job functions will converge, and work teams will consist of individuals who alternate expert, brokering, and leadership roles. Rewards will be based more on the performance of teams and networks.
A number of the skills needed for work in the global economy are reflected in current curricular emphases such as development of critical thinking skills, tech preparation, the integration of vocational and academic education. Career educators can collaborate with vocational and academic educators and employers in documenting the need for these skills and infusing(灌输) them in a multidisciplinary(多学科的) approach. As Zwerling puts it, "the best liberal education may come to be seen as career education; the best career education may be seen to be liberal education". The challenges of the global economy are an opportunity not only for work organizations to redesign themselves across national borders, but also for education to transcend its traditional boundaries and reenvision ways to prepare people for life and for work.
选项
A、facilitating the acquisition of employability skills
B、understanding flexible and information-based technologies
C、preparing people for the challenges of the international workplace
D、strengthening the United States for competition with other countries
答案
C
解析
文章第一段最后一句提到:Now people need assistance in realizing the opportunities and meeting the challenges of the international workplace。由此可知,作者认为现在的职业教育应该帮助人们理解国际劳务市场的机遇并接受这种挑战,C表达的意思与此一致,为答案。A项的内容在该段倒数第二句提到,由其中的generally可知,帮助人们得到受雇技能是职业教育现已普遍(或通常)关注的问题,属于传统的职业教育范畴。B项中的flexible and information-based technologies是最能影响现在的世界经济的因素,不是职业教育应关注的对象。D项属于张冠李戴,原文中只是说人们都关注提高美国在国际舞台上的竞争力。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/XJpK777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A—cashbusinessJ—modeofpaymentB—commissionreceivablesK—downpaymentC—loanextensionL—repaymentguaranteeD—bankd
A、Takeaholiday.B、Haveabusinesstrip.C、Haveameeting.D、GotoNewYork.A对话中间部分,男士表示他想本周与Hebert先生见面,因为Hebert先生下周可能要离开;女士表示
HegotamessagefromMissZhang_____ProfessorWangcouldn’tseehimthefollowingday.
TheUniversityBookstoreisaself-supportinguniversity-ownedorganization,whichwasfoundedin1921.Itprovidesstudents,fa
A、Tobeateacher.B、Toworkasasecretary.C、Totakecareofanimals.D、Tofurtherherstudy.B问题询问的是女士毕业后会做什么。对话中,男士问女士,毕业后靠什
Itisgenerallyacceptedthatoldpeopleshouldhaveashareintherewardsformaterialandculturaladvancementstowhichthey
Thefollowingisanadvertisement.Afterreadingit,youshouldcompletetheinformationbyfillingintheblanksmarked46thro
ThefollowingisaJobAdvertisement.Afterreadingit,youshouldgivebriefanswerstothe5questions(No.56throughNo.60)
Theteacherwarnedthatanyonewhowascaught(cheat)______duringthetestwouldbepunished.
Inwinter,mostanimalshaveahardtime______anythingtoeat.
随机试题
A.窒息B.DICC.严重贫血D.感染扩散E.失血性休克消化道大出血最致命的危险是
符合我国GMP规定的注射用水储贮条件是
A、消肿生肌B、活血疗伤C、杀虫灭虱D、清热收敛E、泻水逐饮刘寄奴的功效()。
煽动群众暴力抗拒国家法律、行政法规实施的行为构成:
征收基本农田的,由()批准。
如图7—38所示电路原已稳定,t=0时断开开关S,则为()V。
按照债务重组准则规定,以债权转为股权方式重组债务的,受让股权的入账价值为( )。
商品流通企业在选择长期合作关系的供应商时,要对总成本进行评价。总成本应包括()。
左边给定的是纸盒的外表面,下面哪一项能由它折叠而成?
当驾驶飞机在机场降落时,飞行员会发现前方的景物似乎朝自己运动,近处快,远处慢。这种现象称为
最新回复
(
0
)