首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Girls left the village to find hope. B、Men left the village to seek opportunities. C、The long-established order of society. D、
A、Girls left the village to find hope. B、Men left the village to seek opportunities. C、The long-established order of society. D、
admin
2016-04-02
49
问题
The young people who talk of the village as being "dead" are talking nothing but nonsense, as in their hearts they must surely know. The village is not dead. There is more life in it now than there ever was. But it seems that "village life" is dead. Gone for ever. It began to decline about a hundred years ago, when many girls left home to go into service in town many miles away, and men also left home in increasing numbers in search of work. There are still a number of people alive today who can remember what "village life" meant. It meant knowing and being known by everybody else in the village. It meant finding your entertainment in the village of within walking distance of it. It meant housewives tied to the home all day and every day. It meant going to bed early to save lamp oil and coal.
Then came the First World War and the Second World War. After each war, new ideas, new attitudes, new trades and occupations were revealed to villagers. The long-established order of society was no longer taken for granted. Electricity and the motorcar were steadily operating to make "village life" and "town life" almost alike. Now with the highly developed science and technology and high-level social welfare for all, there is no point whatever in talking any longer about "village life". [25]It is just life, and a better life.
22. Why do some young people say that the village is dead?
23. How was the life of villagers in the past?
24. In the speaker’s view, what brought about the change of "village life" today?
25. What does the speaker think of the "village life" today?
选项
A、Girls left the village to find hope.
B、Men left the village to seek opportunities.
C、The long-established order of society.
D、Fresh ideas brought by the two World Wars.
答案
D
解析
推断题。“每一场战争之后村民们都会接触到新的观念、态度和新的贸易、职业”,而这些东西带来的结果则是:陈旧的社会体系受到挑战和冲击,新的变革产生(比如文中稍后提到的新能源、新科技在乡村的使用),由此推断D为正确答案。A、B是乡村变化的结果而不是原因;C和the change of village life today并不构成因果关系。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/XYL7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Exerciseisgoodforyou.Butmostpeoplereallyknowverylittleabouthowtoexercise.Lookatthefollowingtrue-falsetests.
Thatexperiencesinfluencesubsequentbehaviourisevidenceofanobviousbutneverthelessremarkableactivitycalledrememberin
StartupNuclearEnergyCompaniesAugurSafer,CheaperAtomicPowerA)Nothingcaptureshowfashionablethestartuphasbecomequi
"Theworld’senvironmentissurprisinglyhealthy.Discuss."Ifthatwereanexaminationtopic,moststudentswouldtearitapart
A、AskJoetoapologizetotheprofessorforher.B、Skiptheclasstopreparefortheexam.C、Telltheprofessorshe’slostherv
Inrecentyears,wehaveallwatchedtheincreasingcommercializationofthecampus.Thenumerousadvertisingpostersandthego
A、Inclusionofappropriatehumor.B、Directstatementofpurpose.C、Professionallook.D、Accuratedating.A短文中提到,用诙谐的语言书写备忘录是备忘录区
Althoughtheenjoymentofcolourisuniversalandcolourtheoryhasallkindsofnamestoit,colourremainsaveryemotionalan
AmanstepsonwhatseemslikesolidgroundbutdiscoverswithhorrorthatthegroundisgivingwaybeneathhisfeetThemanst
A、Theyareeagertobecomefamous.B、Manylackprofessionaltraining.C、Fewwillbecomesuccessful.D、Theyliveaglamorouslife
随机试题
在某次考试中,学生成绩普遍较差,经核实,学生成绩普遍较差的原因既不是学生学得不好,也不是老师教得不好。所以,我们认为这次考试学生成绩普遍较差的原因是试卷难度过高。以下选项如果为真,最能支持以上观点的是:
肾小球滤过膜
一因车祸受重伤的男子被送去医院急救,因没带押金,医生拒绝为病人办理住院手续,当病人家属拿来钱时,已错过了抢救最佳时机,病人死亡。本案例违背了病人权力的哪一点
红细胞生成的基本原料是
配伍变化处理方法
上海某区法院审理案件过程中,被告人丁某(彝族)提出自己听不懂普通话,要求翻译。对此,以下说法正确的是()。
焊缝的外观检验包括()。
阅读以下文字,完成问题。“微博粉丝”的兴起与媒体技术的发展密切相关,同时也受“粉丝”自身心理因素的驱动。美国社会学家卡茨认为:人们接触和使用传媒的目的都是为了满足自己的社会、心理需要。“微博粉丝”的出现也是源于这个群体的特定需求。“微博粉丝”对于
TherecentsocialandeconomicchangesintheUShavegreatimpactonalltheAmericanhousingsystem.
Cellscannotremainaliveoutsidecertainlimitsoftemperatureandmuchnarrowerlimitsmarktheboundariesofeffectivefunc
最新回复
(
0
)