首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The military aspect of the United States Civil War has always attracted the most attention from scholars. The roar of gunfire, t
The military aspect of the United States Civil War has always attracted the most attention from scholars. The roar of gunfire, t
admin
2005-11-28
76
问题
The military aspect of the United States Civil War has always attracted the most attention from scholars. The roar of gunfire, the massed movements of uniformed men, the shrill of bugles, and the drama of hand-to-hand combat have fascinated students of warfare for a century. Behind the lines, however, life was less spectacular. It was the story of back-breaking labor to provide the fighting men with food and arms, of nerve-tingling uncertainty about the course of national events, of heartbreak over sons or brothers or husbands lost in battle. If the men on the firing line won the victories, the means to those victories were forged on the home front.
Never in the nation’s history had Americans worked harder for victory than in the Civil War. Northerners and Southerners alike threw themselves into the task of supplying their respective armies. Both governments made tremendous demands upon civilians and, in general, received willing cooperation.
By 1863 the Northern war economy was rumbling along in high gear. Everything from steamboats to shovels was needed and produced. Denied Southern cotton, textile mills turned to wool for blankets and uniforms. Hides by the hundreds of thousands were turned into shoes and harness and daddies; ironworks manufactured locomotives, ordnance, armor plate. While private enterprise lagged, the government set up its own factories or arsenals. Agriculture boomed, with machinery doing the job of farm workers drawn into the army.
In short, everything that a nation needed to fight a modern war was produced in uncounted numbers. Inevitably there were profiteers with gold-headed canes and flamboyant diamond stickpins, but for every crooked tycoon there were thousands of ordinary citizens living on fixed incomes who did their best to cope with rising prices and still made a contribution to the war effort. Those who could bought war bonds; others knitted, sewed, nursed, or lent any other assistance in their power.
The word "tycoon" in the last paragraph is______.
选项
A、derived from a Japanese word, meaning a businessman with great wealth and power
B、an English translation of a Russian word, meaning a man of great consequence
C、borrowed from Portuguese, meaning an industrialist with a great man of money obtained illegally
D、rarely used now because of its derogatory meaning
答案
A
解析
从文章的最后一段“but for every crooked…to the war effort”可知,tycoon的意思应是“企业界巨头、大亨”。因此A项是正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/YQIO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Readthearticlebelowabouttheimportanceofthedivisionoflabour.Choosethebestwordorphrasetofilleachgapfrom
Lookatthestatementsbelowandthetextabouttheimportanceoflisteningtopeopleontheoppositepage.Whichsectionof
LookatthestatementsbelowandtheextractontheoppositepagefromareporttostaffbytheDavisGroup,ahumanresourcesc
Thebiggestproblemwiththecomputeristhat______.Whendealingwithcomplaints,shewouldliketo______.
•Lookatthenotesbelow.•Someinformationismissing.•YouwillhearAlanFrench,theManagingDirectorofA2ZRacing,talking
Whatisthemostimportantaspectofamanager’sjob?WhatdidthemanagersinWesternElectricdotoimprovethecompany’sper
WhoisthepresidentofFederalExpress?
CLAY:PORCELAIN
Intheprecedingchapter,economicwelfarewastakenbroadlytoconsistofthatgroupofsatisfactionsanddissatisfactionswhic
Manywell-educatedpeopledon’tbelievethat______willendangerfreedomofspeech.
随机试题
Topreservefood,thegrowthofbacteria(细菌)mustbecontrolled.Water,warmth,andfoodareallneededforbacteriatobecomest
异烟肼具有下列哪些理化性质()。
甲、乙预谋修车后以假币骗付。某日,甲、乙在某汽修厂修车后应付款4,850元,按照预谋甲将4,900元假币递给乙清点后交给修理厂职工丙,乙说:“修得不错,零钱不用找了”,甲、乙随即上车。丙发现货币有假大叫“别走”,甲迅即启动驶向厂门,丙扑向甲车前风档,抓住雨
财务会计目标是通过编制财务报告,借以反映企业的()。
装箱单是用以说明货物包装细节的清单,又称为()。
旅游团计划在北京停留五晚,黄先生夫妇原定与在京朋友活动,最后一晚归队。但一天后他们突然归队。对此,地陪应持的态度是()。
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性。
在地震面前,科学还是大有作为的。通过对地震波的研究,人们发现地震波包括纵波和横波,前者传播速度更快,但破坏力较小,而后者则相反。因此,人们通过地震监测台网,监测到传播速度更快的地震波纵波,向监测中心发出信号,监测中心即可通过客户端用无线电波向公众和重点设施
Whilemanyworkersarewillingtolearnnewskillsorcompletelyretraintoimprovetheirfutureemployability,fewfeeltheyar
A、Peoplecanhardlyenhancetheirintelligence.B、Peoplearebecomingsmarterastheyage.C、Allpeoplearebornwiththesamei
最新回复
(
0
)