首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A detailed and thorough research project undertaken by the Open University recently reported that their evidence appears to show
A detailed and thorough research project undertaken by the Open University recently reported that their evidence appears to show
admin
2020-01-09
43
问题
A detailed and thorough research project undertaken by the Open University recently reported that their evidence appears to show that competition between nearby schools does not significantly improve academic standards. Indeed, their report inclines to the opposite outcome: the exam results may actually decline where competition is fiercest.
When the further education sector was "privatized" a few years ago, competition between colleges became truly fierce, at least in urban areas where potential students could choose between several of them. Colleges appointed highly paid marketing directors and gave them large budgets; some even "bribed" interested students with promises of hundreds of pounds if they completed certain courses satisfactorily.
Fully competitive markets being a philosophical foundation of Britain’s recent governments, it was no surprise to hear claims that many educational developments of the 1990s would move us towards a free market in secondary education—giving youngsters and their parents a free choice of where to study. However, the secondary sector did not become particularly competitive while, admittedly, the consumers have been given more information, which is one aspect of a truly free market. It is very rare that two nearby schools with at least some empty places are similar enough to be comparable yet different enough to be rankable; only where that occurs can there be true competition.
The Open University research was probably not flawed—but its conclusions are. This is because the team did not really compare areas having true competition (as just defined) with areas that do not.
But, let us all breathe a sigh of relief. Secondary schools had started of late to move in the marketing direction—considering allocating scarce resources of staff and money to persuading the pupils that their schools are the best in the area. No schools could afford to do that properly, so it is a relief to realize this research tells us we don’t have to.
Competition? We haven’t got time for it! Let’s spend our small budget in teaching and learning, not in competing and marketing.
According to the passage, the free market in secondary education _____.
选项
A、only provides consumers with more information
B、is more competitive than the higher education market
C、means there will be more intensive competition than in colleges
D、is a real surprise to Britain’s recent government
答案
A
解析
第3段admittedly(不可否认地)之后一句指出了消费者得到了更多的信息,A与此相符。文中只是分别介绍高等教育及中等教育的竞争情况,但没有做横向对比,因此B和C没有原文依据。D与该段第1句相悖。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/YXp7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、HewasthecommanderinchiefoftheContinentalarmy.B、HewasthesecondAmericanpresident.C、HedraftedtheDeclarationof
A、T-shirtsusuallyshrinkafterbeingwashed.B、PeopleshouldnotalwaysbelievetheadvertisementC、Thewomanwillnevergosho
A、Theywillbecomelesssweet.B、Theywillturnwhite.C、Theywilllosewater.D、Theywillfreezetodeath.A
A、Notessential.B、Insignificant.C、Veryimportant.D、Notmentioned.C
A、Thereisabunchofcoffee.B、Itisfullofmisplacedmemos.C、Thesecretaryworksbesideit.D、Thingsgetpiledupthere.D男士
InasurveyconductedbyresearchfirmHarrisInteractive,71%ofAmericanssaidthatspendingextramoneyontravelduringthe
Weallknowthatemotionsoriginateinthebrain.Butweusuallytalkaboutouremotionscomingfromourhearts.Ifsomeoneyou
HintsandTipstoSaveMoneyA)Spendless.Thisisnotoversimplifyingthebestwaytosavemoney!Itisessentialifyoua
ThoughtsofsuicidehauntedAnitaRutnamlongbeforeshearrivedatSyracuseUniversity.Shehadahistoryofmentalillnessand
随机试题
“人类是一件多么了不起的杰作!多么高贵的理性!多么伟大的力量!多么优美的仪表!多么文雅的举动!在行动上多么像一个天使!在智慧上多么像一个天神,宇宙的精华,万物的灵长!”对人类作如此赞叹的人物是()
企业偿债能力分析中的流动比率,指的是()
简述成本与费用控制的作用。
我国产业安全面临的突出问题,主要是在技术密集型产业中,核心技术大多依赖外国公司,在国际分工体系中处于劣势地位。因此,增强我国产业安全的主要途径应该是()。
某发盘人在其订约建议中加有“仅供参考”字样,则这一订约建议为()
会员单位在完善期货经纪业务管理方面可以采取的措施有()。
教学《雷雨》,教师导入:“20世纪30年代,年仅23岁的曹禺在清华园创作了一部四幕剧:在幻想、憧憬、挣扎、嚎叫之后,雷雨之夜,三个爱恨交织、有着火热人生的年轻人,同时踏上了生命的不归路。除了生命毁灭的沉默和黑暗之外。《雷雨》到底还有多少未解之谜?
KismetisdifferentfromtraditionalrobotsbecauseWhatisthewriter’sattitudetorobotsinthefuture?
TradingModernistforMcmansion[A]In1949W.ClintonBackusandhiswifehireda43-year-olddesignernamedGretaMagnussonGr
A、Candiesandtoys.B、Clothesandgifts.C、Ridesandshows.D、Ridesandfoods.C短文提到在父母们看工艺品时,工艺展销会给小孩提供游戏和表演,故选C。
最新回复
(
0
)