首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Apple’s launch of the iPad is a gamble in more ways than one. To start with, it’s obviously a bet that there are millions of peo
Apple’s launch of the iPad is a gamble in more ways than one. To start with, it’s obviously a bet that there are millions of peo
admin
2014-03-21
33
问题
Apple’s launch of the iPad is a gamble in more ways than one. To start with, it’s obviously a bet that there are millions of people looking for a new way to surf the Web, watch movies, and read magazines. But it’s also a more fundamental gamble; namely, that people will pay for quality. Starting at five hundred dollars, the iPad is significantly more expensive than its competitors. But Apple’s assumption is that, if the iPad is also significantly better, people will happily shell out for it(as they already do for iPods, iPhones, and Macs).
For Apple, "build it and they will pay" is business as usual. But it’s not a universal business truth. On the contrary, companies like Ikea, H. & M. , and the makers of the FlipVideo camera are flourishing not by selling products or services that are "far better" than anyone else’s but by selling things that aren’t bad and cost a lot less. These products are much better than the cheap stuff you used to buy, and they tend to be appealingly styled, but, unlike Apple, the companies aren’t trying to build the best mousetrap out there. Instead, they’re engaged in the " good-enough revolution. " For them, the key to success isn’t excellence. It’s well-priced adequacy.
These two strategies may look completely different, but they have one crucial thing in common; they don’t target the amorphous blob of consumers who make up the middle of the market. Paradoxically, ignoring these people has turned out to be a great way of getting lots of customers, because, in many businesses, high- and low-end producers are taking more and more of the market. In fashion, both H. &M. and Hermes have prospered during the recession.
While the high and low ends are thriving, the middle of the market is in trouble. Previously, successful companies tended to be attracted toward what historians of retail have called the Big Middle, because that’s where most of the customers were. These days, the Big Middle is looking more like "the mushy middle". The companies there—Sony, Dell, General Motors, and the like—find themselves squeezed from both sides. The products made by midrange companies are neither exceptional enough to justify premium prices nor cheap enough to win over value-conscious consumers.
This doesn’t mean that companies are going to abandon the idea of being all things to all people. If you’re already in the middle of the market, it’s hard to shift focus—as G. M. has discovered. And the allure of a big market share is often hard to resist, even if it doesn’t translate into profits. According to one estimate, Nokia has nearly twenty times Apple’s market share, but the iPhone alone makes almost as much money as all Nokia’s phones combined.
We can infer from the first paragraph that
选项
A、Apple is constantly launching new products.
B、Apple has a proven record of success in sales.
C、Apple will never be surpassed by other firms.
D、Apple is famous for its design and creativity.
答案
B
解析
推断题。首段末句对iPad的销售前景进行了乐观预测,括号中的as they already do for iPods,iPhones,and Macs表明这三种产品的销售状况很好,故可以推断[B]为答案。虽然首段末句中提到苹果的其他三个产品,但[A]中的Constantly(一直)过于绝对,无依据,排除;同理,[C]也是绝对项,排除;[D]项内容在首段未提及,排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/YkUK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
IntheUnitedStatesthefirstdaynurserywasopenedin1854.Nurserieswereestablishedinvariousareasduringthe【C1】______
WhichofthefollowingsentencesisINCORRECT?
Idecidednotto______Johnwhenhewasinsuchadesperateposition.
Ifyouaskformyopinion,I’dratherthatyou______forAmericanextweek.
Obviously,theChairman’sremarksattheconferencewere______andnotplanned.
Didyoueverhavesomeone’snameonthetipofyourtongueandyetyouwereunabletorecallit?(1)_____thishappensagain,do
Oneofthemostinterestingofallstudiesisthestudyofwordsandwordorigins.Eachlanguageis(1)_____ofseveralearlierl
Whohasn’twantedtomasternotjusttwolanguagesbut10?TakeGiuseppeMezzofanti,a19th-centurypriestwhowassaidtobe(1)
Consumersandproducersobviouslymakedecisionsthatmoldtheeconomy,butthereisathirdmajor(1)_____toconsider:therole
Ofallthegoalsoftheeducationreformmovement,noneismoredifficultthandevelopinganobjectivemethodtoassessteachers
随机试题
有关斜位的组合,错误的是
(2007)图示刚架的弯矩图中,正确的图是()。
开挖深度较大的基坑,当采用放坡挖土时,宜设置多级平台分层开挖,每级平台的宽度不宜小于()。
可转换债券是指由股票转换而来的债券。()
受全球金融危机影响,2008年9月,英国房地产市场受到重挫,房价大跌。在房价下跌后的几个星期里,商住房销售额明显下降,大大低于2007年的平均周销售额。然而,2008年英国全年的商住房销售总额与2007年的总额相比却没有明显差异,下面哪项如果正确,可以解释
党的十八大报告强调,坚持和发展中国特色社会主义必须要坚定“三个自信”。“三个自信”是指()。①道路自信②理论自信③制度自信④政治自信
有如下函数模板:templateTsquare(Tx){returnx*x;}其中的参数T是
GEMComputershastoppedtheWallStreetheadlineswithitsorganization-widerestructuringexercise.GEMComputers,acomputer
Whatpreventsthemanfromtakingthepoetsof1960sclass?
A、Goingshopping.B、Stayingatahotel.C、Takingatrip.D、Buyingabook.CWhatisthewomantalkingaboutwiththeman?本题为细节题。
最新回复
(
0
)