首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
BlackBerry maker Research in Motion (RIM) has come bottom of a list of the world’s greenest electronics firms. The Canadian-base
BlackBerry maker Research in Motion (RIM) has come bottom of a list of the world’s greenest electronics firms. The Canadian-base
admin
2011-02-03
47
问题
BlackBerry maker Research in Motion (RIM) has come bottom of a list of the world’s greenest electronics firms. The Canadian-based mobile maker is featured for the first time in the quarterly Greenpeace Guide to Greener Electronics, published on Wednesday and ranking 15 top electronic companies by their environmental policies and the impact of their products.
According to the campaign group, RIM does not have a clean electricity plan or a target to increase use of renewable energy. Its products are energy inefficient, and it is a member of a trade association that has attacked stringent energy efficiency standards, Greenpeace says.
Although the report is not designed to be a product guide for consumers, it does allow for a comparison of the leading manufacturers of PCs, TVs and mobile phones.
"Right now, HP takes the top spot because it is scoring strongly by measuring and reducing carbon emissions from its supply chain, reducing its own emissions and advocating for strong climate legislation. However all companies we included in the guide have an opportunity to show more leadership in reducing their climate impact," said Greenpeace International campaigner Tom Dowdall.
Dell takes second position, making a dramatic improvement from its 10th position in the last guide. The computer manufacturer scores well for having the most ambitious climate target, with plans to reduce its emissions by 40% by 2020, and a strong policy on sustainable paper sourcing. After three years at the top, Nokia has slipped from first place to third, mainly due to weaker performance on the energy criteria.
The guide, which assesses companies based on their public information only, was first started in August 2006. It was set out mainly to put pressure on manufacturers to reduce the amount of toxic chemicals such as polyvinyl chloride (PVC) and brominated flame retardants (BFRs). Greenpeace claims it has already prompted improvements—particularly noticeable for mobile phones and PCs, with less progress having been made on TVs.
In response to the progress, the environmental watch group added new criteria and challenged firms to reduce their carbon footprint in manufacturing, in their supply chain and through to the end-of-life phase of their products and to set ambitious goals for renewable energy use. The latest version of the guide also features new criteria for the sourcing of paper, conflict minerals and product life cycle.
A RIM spokeswoman told the Guardian: "We are continuing to improve our sustainability practices and have a number of initiatives underway."
A Nokia spokesman said: "We are still No. 1 compared to any other mobile and device manufacturer; we stick to our sustainability targets."
From The Guardian, November 9, 2011
Which of the following statements is NOT true about the rankings and findings by the guide?
选项
A、RIM does not have a clean electricity plan or a target.
B、HP is reducing carbon emissions from its supply chain.
C、HP is known to have the most ambitious climate target.
D、Nokia is No. 1 compared to other mobile manufacturer.
答案
C
解析
本题为概括题。根据第二段“RIM does not have a clean electricity plan or a target to…”可知A正确;根据第四段“HP takes the top spot because…reducing carbon emissions from its supply chain”可知BiE确;根据第五段“Dell…The computer manufacturer scores well for having the most ambitious climate target”可知C错误;根据最后一段“A Nokia spokesman said:‘We are still No1 compared to any other mobile and device manufacturer…’”可知D正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/a01K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Thegovernment______discussedthematterforalongtimebuttheyhaveshownnosignsofreachinganagreement.
JeanWagner’smostenduringcontributiontothestudyofAfro-Americanpoetryishisinsistencethatit______inareligious,as
Doyouremember______totheDr.Leeduringhislastvisittoourcollege?
Heneverhesitatestomake_____criticisms_____areconsideredhelpfultoothers.
Thegrowingsizeofthepopulationis______majorconcernof______societynowadays.
IllegalImmigrationAkeypointinthediscussionofillegalimmigration(andlegalimmigration,forthatmatter)isthat
AccordingtotheresearchbyNASA,anafternoonnap______.
Researchershaveestablishedthatwhenpeoplearementallyengaged,biochemicalchangesoccurinthebrainthatallowittoact
The______crownjewelsarekeptintheTowerofLondon.
HelpingYourChildtoHandleBullyingThefollowingaresomestrategiestohelpyourchilddealwithbullying.Ifthesitu
随机试题
下列关于非公开募集基金的说法,正确的是:()
某宗土地的面积为1000m2,其上建筑物的建筑面积为5000m2,建筑物的基底面积为700m2,建筑物层数为8层。则该宗土地的容积率为()。
在会计处理中,企业可以将不同类型的交易或事项合并编制多借多贷的会计分录。()
进口口岸栏应填______。起运国(地区)栏应填______。
摄氏24度等于华氏()。
下面哪一点说的不是思维的特点?()
下列表述中,正确的是( )。
Whatdoesthemanmean?
A、Stayatthepresentjob.B、Takeanotherinterview.C、Workwithherfather.D、Startherowncompany.C题目问的是,如果该女士面试失败,她会做什么。由女士
A、Sheboughttheticketonimpulse.B、Shemeanttoignoretheappointmentwithherprofessor.C、Shewantedtoinviteherprofess
最新回复
(
0
)