首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Each autumn, teachers spend many hours writing references in support of their pupils’ university applications, and university ad
Each autumn, teachers spend many hours writing references in support of their pupils’ university applications, and university ad
admin
2010-02-26
57
问题
Each autumn, teachers spend many hours writing references in support of their pupils’ university applications, and university admissions tutors subsequently spend many hours reading them. Indeed, the official advice is that when there are more qualified applicants than can be accommodated, or when applicants’ suitability for professions is being assessed, admissions staff should consider "additional information, including references". The pressure to widen access has brought us to the point where references are hardly worth the paper they are written on. Of course, some applicants’ results may not do them justice and will not therefore be an accurate predictor of future achievement. However, the almost total absence of anything but positive comments makes it impossible to distinguish between such applicants and those for whom higher education may be a step too far.
It is the same story with access courses, which provide ma opportunity for those who left school without qualifications to develop their confidence and study skills. Not all access students will be able to achieve a higher education qualification, but I cannot recall one who was not predicated by his or her access tutor to pass with flying colors and be an ideal candidate for higher education. Taking up referees’ invitations to contact them for more information, in the hope that this may indicate that they are wishing to say something they are not prepared to write, rarely proves fruitful. I am repeatedly told that they are "not free to talk", or they express discomfort at being asked for specific information. "I’m sure you see how difficult it is for me", "I don’t really know her that well" and "I rather wish you hadn’t asked me that" are among the most common responses.
Even university tutors are overstating the truth. One stated that an applicant had "gained passed in four modules and then decided to leave the course". Further inquiry revealed that he, and another who "came to the view that teaching was not for her", both left because they had failed. I also suspect that the student who "has many skills and qualities that, unfortunately, are not easily demonstrable through our system of academic assessment" was heading in a similar direction. If a pupil, has "faced the challenge of A-level work", is he or she rising to it or not? This is like trying to communicate in an unfamiliar language. Since in most cases we cannot establish what is meant, let us abandon the whole system of academic references for university entry and save us all the time and effort.
What is the author’s suggestion towards the system of academic reference for university entry?
选项
答案
Abandoning the whole system of academic references for university entry.
解析
本题空白处问“从第三段段首的引语中,我们可以判断大学导师的行为如何”。相关部分在文中第三段第一行: "One stated that an applicant had gained passed in four modules and then decided to leave the course. Further inquiry revealed that he, and another who ’came to the view that teaching was not for her’,both left because they had failed."(有位导师声称一位申请人已经通过了四个模块后决定放弃这门课程。进一步调查则表明这位申请人和另外一位突然意识到教学不适合她的申请人都是因为考试不及格而退出的),接着作者对这样的情况提出质疑:"I also suspect that the student who ’has many skills and qualities that,unfortunately,are not easily demonstrable through our system of academic assessment’ was heading in a similar direction"(我怀疑“有多项技能,而在我们的学术评估系统中却不幸难以表现出来”的学生也是类似的情况)。这些都证明了段首的观点,即:大学导师经常夸大事实。因此,空白处应该填"overstating the truth"。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/cOdK777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Sheiseagertobeacceptedbytheuniversity.B、SheiswaitingtoseeifshecouldgetthejobfromCole’s.C、Sheisexpectin
Ifyou’vebeenoncampusforverylong,I’mcertainthatyou’vealreadyheardaboutthiscourse.Youmayknowthatlastsemester
A、Avoidthedifficultpartinthejob.B、Askthecompanyforhelp.C、Learnhardbyworkingextrahours.D、Findamoreexperience
A、Hehashadaheartattackbecauseofsmoking.B、Hehasseriouslungdisease.C、Heiscoughingbecauseoftoomuchsmoking.D、H
A、Thatpeopleweremoremoneyconscious.B、Thatpeopleweremorehealthconscious.C、Thatthepriceoffruitdroppeddramaticall
Inordertokeepourbrainhealthy,weshouldhold______.Self-efficiencyrefersto______,aswellasasenseofself-wortha
A、Thebosswasveryconsideratetohisworkers.B、Edwasn’tasgoodaworkerasthebossthought.C、Thebosshadplannedtogive
A、Peoplearebecomingcrazy.B、Somekindsofdangeroussportsisnotpopularasbefore.C、Thereasonwhypeoplenowadaystakepa
Robot.Itisawordthatseemsverymodem.Awordthatcreatesastrongmentalpicture.Apictureofsomethingthatlooksandac
A、Bybus.B、Byplane.C、Byear.D、Bytrain.B选项都和交通工具有关。从teno’clockflight...airport可以得知他们乘坐飞机。
随机试题
釉柱晶体形态为
提出“诸躁狂越,皆属于火”的医著是
下列确定颌位关系的方法中,哪项是可以客观观察下颌后退程度的方法
A.气虚B.血虚C.血热D.湿热E.血瘀患者,女,27岁,已婚。月经周期提前量多,色淡,质稀,神疲乏力,小腹空坠,纳少便溏。其证候是()
A.肾前性肾衰竭B.肾性肾衰竭C.肾后性肾衰竭D.复合性肾衰竭E.慢性肾功能不全腰挤压后出现的肾衰竭属于
()是指由建设项目业主和租赁公司的一方或者由双方共同组织选定设备供应厂商,并与设备供应厂商进行技术和商务的谈判,签署设备订货协议。
国家主体功能区规划期至(),并通过中期评估实行滚动调整。
危险品不只包括爆炸品,它还有()、毒害、腐蚀、放射性等性质,在运输、装卸和储存保管过程中,易造成人身伤亡和财产损毁而需要特别防护的物品。
甲公司2006年有关资料如下:甲公司2006年的营业收入为10000万元,营业净利率为7.2%,利息支出(全部计人财务费用)200万元,2006年分配的股利为800万元,如果2007年的营业收入增长率为20%,假定营业净利率为12%。该企业执行固定股利
A、Tostopaskinghimanyquestions.B、Toforgetaboutthematter.C、Tomarkdowntheanswerinthenotebook.D、Tolookupthean
最新回复
(
0
)