首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、The Internet. B、The English language. C、The networked computer. D、The electronic media. B根据题干中关键词正确定位原文信息。
A、The Internet. B、The English language. C、The networked computer. D、The electronic media. B根据题干中关键词正确定位原文信息。
admin
2011-01-08
73
问题
The Internet is regarded by many as the flagship of global English. According to a recent survey, English is the medium for more than 80% of the information stored in the world’s computers. In many countries, computers have become extensively networked and the networks themselves linked into the global structure of the Internet. The electronic media, such as the Internet, that bind the world together need a common standard to insure speed and proficiency. So the English language becomes the operating standard for global communication. But is it true that the Internet will remain a major driver of the English language? At present, the language most widely used is English. But this only reflects the fact in the last century, i.e. 90% of the world’s computers connected to the Internet are based in English-speaking countries. I think in the 21 st century, the overall shift in Internet use will be similar to that outlined for the economy and the number of computer hosts in Asia will eventually outstrip those in English-speaking countries. Furthermore, the Internet, which used to be a tool for international communication between a global academic elite, has been increasingly serving local, cultural, commercial and educational purposes. And as the Internet becomes more and more widely used, it is natural to expect that a wider range of languages will be employed.
Nowadays, Internet users may have a choice of "language preference" information when they contact a website. If a page is available in that language, it can be retrieved in preference to one in English. This means, for example, that the Web will appear to be in Spanish to a Spanish speaker and in Chinese to a Chinese speaker, provided, of course, the hosts contacted maintain pages in these languages.
选项
A、The Internet.
B、The English language.
C、The networked computer.
D、The electronic media.
答案
B
解析
根据题干中关键词正确定位原文信息。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/cW0O777K
本试题收录于:
CATTI二级口译综合能力题库翻译专业资格(CATTI)分类
0
CATTI二级口译综合能力
翻译专业资格(CATTI)
相关试题推荐
Aninitialsurveyof2,000UKemployeesrevealedthathalfregularlylistentomusic【C1】______.Someofthoseemployees’bosses
KofiAnnansayshelpingsurvivorsoflastweek’searthquakeand【C1】______intheIndianOceanis【C2】______.TheUnitedNationsse
Tobeeffectiveinthe21stcentury,educationalinstitutionswillhavetobecometrulycosmopolitan.
Weunderstandourspecialcalling;Thisgreatrepublicwillleadthecauseoffreedom.
Trafficwithcriminalsisdangerous.
Nobodyinthecompanypaysattentiontohisopinion,becausewhathehassaidisalwaysmere______.
Anothercriticalfactorthatplaysapartinsusceptibilitytocoldsisage.AstudydonebytheUniversityofMichiganSchoolo
Forthelastfewdecades,theJapaneseconceptofagoodlifewasdefinedbynarrowparameters:childrenwouldstudyhard,atten
JohnCiardigothismaster’sdegreefromtheUniversityofMichiganin1939andhaspublishedmorethan40poems.
A、U.S.A.B、MexicoC、BrazilD、Inter-AmericanDevelopmentBankB此题考查考生对整篇文章的掌握程度。哪个国家是侨汇的最大受益者?根据全文,应该不难得出,墨西哥这个国家应该从中受益匪浅,因此选项b是正
随机试题
下列哪项不是引起下腰痛的诱因
肛门坐浴的水温范围是
烧伤伤员的年龄、健康状态与严重程度关系下面哪项最正确()
患者,男,52岁。平素身体虚弱,今日突然昏仆,不省人事,目合口张,手撒肢冷,汗多,小便自遗,肢体软瘫,舌痿,脉细弱。治疗应首选的方剂是
2006年5月10日,小李借用小王的手机,约定1个月以后归还。5月19日,小李决定将该手机买下,并打电话告诉小王。5月20日,小王同意。5月25日,小李将手机的价款支付给小王。该手机所有权转移的时间是()。
投资项目的风险按系统分包括()
A公司向B公司定购一批货物,发出一张以B公司为收款人的3月期、金额为日。万元的商业汇票,并交付B公司,而后B公司迟迟未向A公司交付货物。要求:根据以上事实,回答下列问题:(1)如果B公司到期直接持汇票向A公司请求付款,A公司可否向B公司进行
设A是n阶非零实矩阵,满足A*=AT.证明|A|>0.
InJanuary2009,duringthefirstweeksofasix-monthstayattheChildren’sHospitalofPhiladelphiaforleukemia(白血病)treatme
Completethenotesbelow.WriteONEWORDAND/ORANUMBERforeachanswer.ThingstodobeforewegoExam
最新回复
(
0
)