首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
An English newspaper is currently running a discussion on whether young people in China today are (not) more self-centred and un
An English newspaper is currently running a discussion on whether young people in China today are (not) more self-centred and un
admin
2013-02-04
69
问题
An English newspaper is currently running a discussion on whether young people in China today are (not) more self-centred and unsympathetic than were previous generations. And the paper is inviting contributions from university students. You have been asked to write a short article for the newspaper to air your views.
Your article should be about 300 words in length. In the first part of your article you should state clearly your main argument, and in the second part you should support your argument with appropriate details. In the last part you should bring what you have written to a natural conclusion or a summary.
You should supply a title for your article.
Marks will be awarded for content, organization, grammar and appropriacy. Failure to follow the above instructions may result loss of marks.
Write your composition on ANSWER SHEET FOUR.
选项
答案
Love, and Then Be Loved In recent years, more and more teachers complain that their students are indifferent to others. Some even worry that the young generation might ruin the future of China. To be sure, many of our young people cannot see eye to eye with this view. However, as a university student, I myself would like to content that we young people today are in general more self-centered and unsympathetic than our previous generations. To start with, most, if not all, young people choose to attend exclusively to their own needs. In their eyes, it is all too natural to seek satisfaction from what they do, even if it may mean inconvenience to others. Take my dormitory for example. It is a common scene here that a roommate cheerfully talks to his girlfriend on the phone at midnight when others are struggling for a sound sleep. One may complain now and them, but to no avail. In fact, the others, to the exclusion of me, live their dormitory life much in the same way. When I take a nap at noon, they often play cards. They have no regard for others. Life is a joy to them, yet they often enjoy it the neglect of others’ feelings. In sharp contrast, our caring parents always pay heed to our needs and those of others. Whenever my father comes back home late in the night, he tiptoes in for fear that he might awake me. Moreover, our young people tend to be insensitive to others’ difficulty. When a classmate falls ill, few people offer to help, but regard it as none of their business. Some students in my class come from poor families. Yet, they are active mobile phone users, who may spend twice as much as what their parents earn from arduous 1abor. When asked why they behave so, they answer that their parents have the obligation to accommodate their expenses. Personally, I detest their answer, for l know my parents never thought that way when they were young. Being aware of their parents’ financial difficulty, they managed to save every penny they could. For the above reasons and those not mentioned here, I subscribe to the view that young people in today’s China are more self-centered and unsympathetic than were our previous generations. It is high time that we 1earned from older generations so that a harmonious and splendid future can be anticipated.
解析
第1段:交待背景,引出话题。文章可以相关争论开始:一部分人认为当今社会中的年轻人以自我为中心,缺乏对别人的关爱和同情,而年轻人却不这样认为。接着,提出自己的观点,认为当今年轻人确实如此。
第2段:提出第一个方面的证据,即当今年轻人往往只关注自己的需要,而不管别人怎么想。接着从自己熟悉的生活中举例说明。联系上一代人的做法进行比较。
第3段:提出第二个方面的证据,即当今年轻人不理解他人的困难和苦处,缺少从他人角度着想的精神。然后举例予以支持。联系上一代人的做法进行比较。
第4段:总结上文。指出当今年轻人应向前辈们学习。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/cYaO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Thestudyoftheruleswherebywordsorotherelementsofsentencestructurearecombinedtoformgrammaticalsentencesis______
Britain’seastmidlandswereoncethepictureofEnglishcountryside,alivewithflocks,shepherds,skylarksandbuttercups—the
Inrecentyears,moreandmorecollegestudentshavebeenworkingintheirsparetime.Somepeoplethinkitaffectsstudents’st
北京获得2008奥运会的举办权是世界对北京的认同和信任。根据“为人的和谐发展,以促进建立一个维护人的尊严的和平社会”的奥林匹克宗旨,北京提出了“绿色奥运、科技奥运、人文奥运”的举办理念。绿色奥运,就是将环境保护作为奥运设施规划和建设的首要条件。北京
ClassificationsofCulturesAccordingtoEdwardHall,differentculturesresultindifferentideasabouttheworld.Hallis
Theshow,conceivedandwrittenbyMs.Ebersole,ishardthefirstmusicalprojecttocomparethepresenttotheGreatDepressio
Eightyearslater,Facebookisoneofthehottestcompaniesintheworld.OnFebruary1stthesocialnetworkannouncedplansfo
FiveyearsafterCaliforniastartedcrackingdownonjunkfoodinschoolcafeterias,anewreportshowsthathighschoolstudent
TheBiblewasoriginallywrittenin______.
Sincethe______,Australiahasbeenmovingtowardmulticulturalism.
随机试题
下列细菌脲酶阳性的是
DNA连接酶催化的化学反应能够
构造柱是房屋()重要措施。
某公司销售一款化肥产品,过去每袋进价60元,卖掉后每袋的毛利润是40元,现在这款化肥的进价降低,为了促销,商家将化肥8折出售,毛利润却比过去增加了30%,请问现在每袋化肥进价是多少元?()
下列句子中,有歧义的一句是()。
甲、乙违反计划生育政策生下丙。丙的出生属于民事法律事实中的()(2016年法学基础课单选第16题)
现在的小学课本是越来越大、越来越重。
PublicandPrivateSchoolsintheUniteStatesReligiousandprivateschoolsreceivelittleornosupportfrompublictaxes
Whatkindofproofdidthemanprobablyhavewhenheboughttheradio?
Whatdoesthepassagemainlydiscuss?Theword"probe"inline25isclosestinmeaningto
最新回复
(
0
)