首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
"It is an evil influence on the youth of our country. " A politician condemning video gaming? Actually, a clergyman denouncing r
"It is an evil influence on the youth of our country. " A politician condemning video gaming? Actually, a clergyman denouncing r
admin
2013-06-10
64
问题
"It is an evil influence on the youth of our country. " A politician condemning video gaming? Actually, a clergyman denouncing rock and roll 50 years ago. But the sentiment could just as easily have been voiced by Hillary Clinton in the past few weeks, as she blamed video games for "a silent epidemic of media desensitisation" and "stealing the innocence of our children".
The gaming furore centers on "Grand Theft Auto: San Andreas", a popular and notoriously violent cops and robbers game that turned out to contain hidden sex scenes that could be unlocked using a patch downloaded from the internet. The resulting outcry (mostly from Democratic politicians playing to the centre) caused the game’s rating in America to be changed from "mature", which means you have to be 17 to buy it, to "adults only", which means you have to be 18, but also means that big retailers such as Wal-Mart will not stock it. As a result the game has been banned in Australia; and, this autumn, America’s Federal Trade Commission will investigate the complaints. That will give gaming’ s opponents an opportunity to vent their wrath on the industry.
Skepticism of new media is a tradition with deep roots, going back at least as far as Socrates’ objections to written texts, outlined in Plato’s Phaedrus. Socrates worried that relying on written texts, rather than the oral tradition, would "create forgetfulness in the learners’ souls, because they will not use their memories; they will trust to the external written characters and not remember of themselves. " (He also objected that a written version of a speech was no substitute for the ability to interrogate the speaker, since, when questioned, the text "always gives one unvarying answer". His objection, in short, was that books were not interactive. Perhaps Socrates would have thought more highly of video games.)
Novels were once considered too low-brow for university literature courses, but eventually the disapproving professors retired. Waltz music and dancing were condemned in the 19th century; all that twirling was thought to be "intoxicating" and "depraved", and the music was outlawed in some places. Today it is hard to imagine what the fuss was about. And rock and roll was thought to encourage violence, promiscuity and Satanism; but today even grannies buy Coldplay albums.
To which of the following statements would the author most likely agree?
选项
A、The emergence of video games is bound to breed evil.
B、There’s no legal ruling that video games are bad for people, and they may be positively good.
C、University literature courses are subject to the harassment of video games.
D、There’s no sound proof that adults are prone to the moral decline when engaged in video games.
答案
B
解析
这是一道细节推导题,测试考生准确理解原文主要信息并进行准确归纳的能力。本题的答案信息来源于第二段倒数第二句的后半部分,这部分的大意是:“今年秋天,美国联邦贸易委员会将调查有关投诉"。由此可以推断:有关电子游戏对人们有害的指责还没有法律上的裁决。考生在阅读时要注意重要的细节信息并进行准确推导。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/cyd4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Lookatthefollowingpictureandwriteanarticleonoverweightkidsinourcountry.Yourarticleshouldmeetthefollowingtwo
WelearnfromtheverybeginningofthetextthatpoliticiansandjournalistsmayfeelItseemsthatmanypeoplepretendtocho
WelearnfromtheverybeginningofthetextthatpoliticiansandjournalistsmayfeelWecanlearnfromthetextthatAmerican
Feelinganxious?Yourmoodmayactuallychangehowyourdinnertastes,makingthebitterandsaltyflavorsrecede,accordingto
Feelinganxious?Yourmoodmayactuallychangehowyourdinnertastes,makingthebitterandsaltyflavorsrecede,accordingto
EventheSaudis—orrather,thesmallnumberofmenwhoactuallyruletheirtroubledcountry—aregivinggroundinthestrugglefo
EventheSaudis—orrather,thesmallnumberofmenwhoactuallyruletheirtroubledcountry—aregivinggroundinthestrugglefo
EventheSaudis—orrather,thesmallnumberofmenwhoactuallyruletheirtroubledcountry—aregivinggroundinthestrugglefo
随机试题
房地产企业债券可以按照约定转换为企业的普通股。()
建设工程组织流水施工时,相邻施工过程的流水步距不尽相等,但专业工作队数等于施工过程数且各专业工作队能够在施工段上连续作业的流水施工方式是()。
甲运输公司某年6月份发生如下交易或事项:(1)取得运输业务收入总额800万元,支付给联运企业运输费用350万元;(2)取得销售不动产50万元,该不动产成本为30万元;(3)下属的招待所取得客房收入30万元,餐厅、歌舞厅收入共计55万元。
导游与旅游者之间的口头承诺属于按()方式订立的合同。
下列Word2003表格操作中,能够选定整个表格的是()。
古希腊把“三艺”作为教育内容,这“三艺”是指()。
要使一元二次方程x2-3x+m=0在[0,1]上恰好有一个解,则m的取值范围是().
假设某计算机系统的内存大小为256K,在某一时刻内存的使用情况如下表所示。此时,若进程顺序请求10K、15K和5K的存储空间,系统采用某种算法为进程分配内存,分配后的内存情况如下表所示。那么系统采用的是什么分配算法?()
小胡利用Excel对销售人员的销售额进行统计,销售工作表中已包含每位销售人员对应的产品销量,且产品销售单价为308元,计算每位销售人员销售额的最优操作方法是()。
CompletethesentencesbelowwithwordstakenfromReadingPassage1.UseONEWORDforeachanswer.Writeyouranswersinboxes
最新回复
(
0
)