首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It used to be said that English people take their pleasure sadly. No doubt this would still be true if they had any pleasure to
It used to be said that English people take their pleasure sadly. No doubt this would still be true if they had any pleasure to
admin
2015-07-27
45
问题
It used to be said that English people take their pleasure sadly. No doubt this would still be true if they had any pleasure to take, but the price of alcohol and tobacco in my country has provided sufficient external causes for melancholy. I have sometimes thought that the habit of taking pleasure sadly has crossed the Atlantic, and I have wondered what it is that makes so many English-speaking people somber in their outlook in spite of good health and a good income.
In the course of my travels in America I have been impressed by a kind of fundamental malaise which seems to me extremely common and which poses difficult problems for the social reformer. Most social reformers have held the opinion that, if poverty were abolished and there were no more economic insecurity, the millennium would have arrived. But when I look at the face of people in opulent cars, whether in your country or in mine, I do not see that look of radiant happiness which the aforesaid social reformers had led me to expect. In nine cases out of ten, I see instead a look of boredom and discontent and an almost frantic longing for something that might tickle the jaded palate.
It is not only the very rich who suffer in this way. Professional men very frequently feel hopelessly thwarted. There is something that they long to do or some public object that they long to work for. But if they were to indulge their wishes in these respects, they fear that they would lose their livelihood. Their wives are equally unsatisfied, for their neighbor, Mrs. So-and-So, has gone ahead more quickly, has a better car, a larger apartment and grander friends.
When I try to understand what it is that prevents so many American from being as happy as one might expect, it seems to me that there are two causes, of which one goes much deeper than the other. The one that goes least deep is the necessity for subservience in some large organization. If you are an energetic man with strong views as to the right way of doing the job with which you are concerned, you find yourself invariable under the orders of some big man at the top who is elderly, weary and cynical. Whenever you have a bright idea, the boss puts a stopper on it. The more energetic you are and the more vision you have, the more you will suffer from the impossibility of doing any of the things that you feel ought to be done. When you go home and moan to your wife, she tells you that you are a silly fellow and that if you became the proper sort of yes-man, your income would soon be doubled. If you try divorce and remarriage it is very unlikely that there will be any change in this respect. And so you are condemned to gastric ulcers and premature old age.
It was not always so. When Dr. Johnson compiled his dictionary, he compiled it as he thought fit. When he felt like saying that oats is food for men in Scotland and horses in England, he said so. When he defined a fishing-rod as a stick with a fish at one end and a fool at the other, there was nobody to point out to him that a remark of this sort would damage the sale of his great work among fishermen. But if, in the present day, you are (let us say) a contributor to an encyclopedia, there is an editorial policy which is solemn, wise, and prudent, which allows no room for jokes, no place for personal preferences and no tolerance for idiosyncrasies. Everything has to be flattened out except where the prejudices of the editor are concerned. To these you must conform, however, little you may share them. And so you have to be content with dollars instead of creative satisfaction. And the dollars, alas, leave you sad.
This brings me to major cause of unhappiness, which is that most people in America act not on impulse but on some principle, and that principles upon which people act are usually based upon a false psychology and a false ethic. There is a general theory as to what makes for happiness and this theory is false. Life is concerned as a competitive struggle in which felicity consists in getting ahead of your neighbor. The joys which are not competitive are forgotten.
In the author’s opinion, in England alcohol and tobacco may
选项
A、throw a heavy burden on the country’s welfare program.
B、make people indulge in pleasures.
C、pose touchy problems for social reformers.
D、lead to despondency.
答案
B
解析
推理判断题。根据题干关键词可将答案定位于首段。首段第二句说“我们国家酒精和烟草的价格已经给忧郁提供了充足的外因”,这可以理解为该国的烟草价格过高,人们无法随意享用,这使他们没有快活可言。由此可以推断,作者暗含的意思是酒精和烟草会使人们沉溺于享乐,故答案为[B]。[A]项文中没有提及,可排除。[C]是第二段讨论的有关美国的内容,和题干无关,可排除。[D]项和作者的看法相反,故错误。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/d0OO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
InWesternCulturesyoudon’topenacloseddoorwithoutknocking,unlessitisyourownoroneclearlyinapublicplace.Or【M1
JamesJoyceisarepresentativeofthe"streamofconsciousness"school.HewroteallthefollowingworksEXCEPT
ItusedtobesaidthatEnglishpeopletaketheirpleasuresadly.Nodoubtthiswouldstillbetrueiftheyhavehadanyple
ItusedtobesaidthatEnglishpeopletaketheirpleasuresadly.Nodoubtthiswouldstillbetrueiftheyhavehadanyple
ReviewingthedecadethatfollowedWorldWarn,Cartwrightspeaksofthe"excitementandoptimism"ofAmericansocialpsycholo
ReviewingthedecadethatfollowedWorldWarn,Cartwrightspeaksofthe"excitementandoptimism"ofAmericansocialpsycholo
ReviewingthedecadethatfollowedWorldWarn,Cartwrightspeaksofthe"excitementandoptimism"ofAmericansocialpsycholo
Humansareforeverforgettingthattheycan’tcontrolnature.Exactlytwentyyearsago,theTimemagazinecoverstoryannounced【
Whyaretheresomanycorporateabusestoday?
TheRussianairliner
随机试题
德尔菲技术又称为“专家预测法”,是美国波士顿咨询公司提出的。()
A羟甲基衍生物B不饱和内酯环C含氧螺杂环D脂肪烃E戊酸胆酸类的C17侧链为
与肱骨小头相关节的是
下列对投资项目工程方案选择基本要求的表述中,正确的有()。
民事诉讼法是调整民事诉讼的法律规范,是指国家制定或认可的,规范法院、当事人和其他诉讼参与人进行诉讼活动的法律规范的总和。()
A.克罗恩病B.急性细菌性痢疾C.肠结核D.溃疡性结肠炎黏膜及黏膜下层的表浅溃疡见于
解放战争后期,解放区高等教育的发展趋势是()
Whichofthefollowingstatementsbestexpressesthemainideaofthepassage?WhichofthefollowingstatementsisTRUEaccord
EsteeLauder,averysuccessfulbusinessleader,diedonApril24th,2004attheageof97.Shehadsoldbeautyproductsformor
Asresearcherslearnmoreabouthowchildren’sintelligencedevelops,theyareincreasinglysurprisedbythepowerofparents.T
最新回复
(
0
)