首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
An organization is only as good as the people it employs. Selecting the right person for the job involves more than identifying
An organization is only as good as the people it employs. Selecting the right person for the job involves more than identifying
admin
2014-01-13
38
问题
An organization is only as good as the people it employs. Selecting the right person for the job involves more than identifying the essential or desirable range of skills, educational and professional qualifications necessary to perform the job and then recruiting(招募)the candidate who is most likely to possess these skills or at least is perceived to have the ability and inclination to acquire them. This is a purely person/skills match approach to selection.
Work invariably takes place in the presence and/or under the direction of others, in a particular organizational setting. The individual has to fit in with the work environment, with other employees, with the organizational climate, style of work, organization and culture of the organization. Different organizations have different cultures. Working as an engineer at British Aerospace will not necessarily be a similar experience to working in the same capacity at GEC or Plessey.
Poor selection decisions are expensive. For example, the costs of training a policeman are about £ 20,000. The costs of employing an unsuitable technician on an oil rig(石油钻塔)or in a nuclear plant could, in an emergency, result in millions of pounds of damage or loss of life. The disharmony of a poor person-environment fit is likely to result in low job satisfaction, lack of organizational commitment and employee stress, which affect organizational outcomes, i. e. productivity, high rates of staff change and absenteeism, and individual outcomes i. e. physical, psychological and mental well-being.
However despite the importance of the recruitment decision and the range of sophisticated and more objective selection technique available, including the use of psychometric tests, assessment centers etc. , many organizations are still prepared to make this decision on the basis of a single 30 to 45 minute unstructured interview. Indeed, research has demonstrated that a selection decision is often made within the first four minutes of the interview. In the remaining time, the interviewer then attends exclusively to information that reinforces the initial " accept" or " reject" decision. Research into the validity of selection methods has consistently demonstrated that the unstructured interview, where the interviewer asks any questions he or she likes, is a poor predictor of future job performance and does little better than more controversial methods like graphology(笔迹学)and astrology(占星术).
In an unstructured interview,______will greatly determine the interviewer’s final decision.
选项
A、the candidate’s job satisfaction and organizational commitment
B、the impression the candidate makes in the first few minutes
C、the questions the interviewer happens to ask the candidate
D、the candidate’s capability to cope with an emergency
答案
B
解析
细节事实题。根据题干关键词unstructured interview定位到原文尾段首句主句部分。其决定因素在下一句,the first four minutes与选项B中的the first few minutes对应。故答案为B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/d7hO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Althoughoftenextremelycriticalofthemedicalprofessionasawhole,peoplearerarelywillingtotreattheirpersonaldoctor
Everysecond,【C1】______hectareoftheworld’srainforestisdestroyed.That’sonetotwofootballfields.This【C2】______rate
Whentravelerslackanawarenessof【51】timeisregulatedinaforeigncountry,theycanexpecttofeelsomewhatdisoriented.Sin
Inthehumanspeciesindividualsareequippedwithfewerinstinctsthanisthecaseinmanynonhumanspecies.And,asalreadyno
Youmusttryyourbestto______tothenewenvironment.
TheGreek’sloftyattitudetowardscientificresearch——andthescientists’contemptofutilitywasalongtimedying.Foramill
InanefforttoalleviateAmerica’sincreasingdependenceonforeignoilandmitigatetheworsteffectsofthecurrentpowercri
Beans,peasandlentilsareinthelegumefamilyandareexcellentfoodchoices.Legumesarehealthycomplexcarbohydrates,full
InmostcountriesaPhDisabasicrequirementforacareerinacademia.Itisa(n)【C1】______totheworldofindependentresear
Shesaidthatthetreatmentshehadreceivedinthehospitalhadcompletely______herofherdignity.
随机试题
患者女,32岁,剖宫产后,出现右小腿腓肠肌疼痛,小腿肿胀,腓肠肌压痛明显。
义齿就位困难的原因不可能是
贾思勰撰写的()是我国古代农业科学技术的总结性成果,也是现存最早、最完整的中国古代农学著作。
公安派出所民警小王、老陈接到钱某报警,到现场经过调查,了解到因钱某长期拖欠房租,房主叶某让钱某搬离,双方有一些口角,之后发生拉扯,钱某手臂上有一小处淤青,叶某出示了租房合同,钱某无异议,但提出有些条款不合理,双方请民警主持公道。下列关于民警处理警情正确的说
下列各项不属于刑事侦查工作的主要任务的是()
登门槛效应,是指一个人一旦接受了他人的一个微不足道的要求,为了避免认知上的不协调,或想给他人以前后一致的印象,就有可能接受更大的要求。根据上述定义,下列能够体现登门槛效应的是()。
简述直面现实的经济学分析方法。
“政府的隐含担保”是引发下列哪一种类型的货币危机的真正原因?()
[*]
ThepeoplewhorunFacebookarefuriousaboutanewmoviethatdepictstheexistenceofFace-book.They’reupsetbecausemuchof
最新回复
(
0
)