首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Recent research had claimed that an excess of positive ions (离子) in the air can have an ill-effect on people’s physical or psych
Recent research had claimed that an excess of positive ions (离子) in the air can have an ill-effect on people’s physical or psych
admin
2011-05-16
56
问题
Recent research had claimed that an excess of positive ions (离子) in the air can have an ill-effect on people’s physical or psychological health. What are positive ions? Well, the air is full of ions, electrically charged particles, and generally there is a rough balance between the positive and the negative charges. But sometimes this balance becomes disturbed and a larger proportion of positive ions are found. This happens naturally before thunderstorms, earthquakes or when winds are blowing in certain countries. Or it can be caused by a build-up of static electricity indoors from carpets or clothing made of man-made fibers, or from TV sets, duplicators or computer display screens.
When a large number of positive ions are present in the air many people experience unpleasant effects such as headaches, fatigue, irritability, and some particularly sensitive people suffer nausea (恶心) or even mental disturbance. Animals are also found to be affected, particularly before earthquakes; snakes have been observed to come out of hibernation(冬眠), rats to flee from their burrows, dogs howl and cats jump about unaccountably. This has led the US Geographical Survey to fund a network of volunteers to watch animals in all effort to foresee such disasters before they hit vulnerable areas such as California.
Conversely, when large numbers of negative ions are present, then people have a feeling of well-being. Natural conditions that produce these large amounts are near the sea, close to waterfalls or fountains, or in any place where water is sprayed, or forms a spray. This probably accounts for the beneficial effect of a holiday by the sea, or in the mountains with tumbling streams or waterfalls.
To increase the supply of negative ions indoors, some scientists recommend the use of ionizers : small portable machines which generate negative ions. They claim that ionizers not only clean and refresh the air but also improve the health of people sensitive to excess positive ions. Of course, there are the detractors, other scientists, who dismiss such claims and are skeptical about negative/positive ion research. Therefore people can only make up their own minds by observing the effects on themselves, or on others, of a negative rich or poor environment.
After all, it is debatable whether depending on seismic readings to anticipate earthquakes is more effective than watching the cat.
According to the passage, static electricity can be caused by
选项
A、using home-made electrical goods.
B、wearing clothes made of natural materials.
C、walking on artificial floor coverings.
D、copying TV programs on a computer.
答案
C
解析
由题干static electricity定位在首段末句,用人造纤维做成的地毯或衣物可能产生静电。man—made“人造的”相当于artificial。故C为答案。文中仅提到电视机、复印机和电脑显示屏会产生静电,而A说法太笼统了,所以不选。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/dCxd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
ItissaidthatinEnglanddeathispressing,inCanadainevitableandinCaliforniaoptional.Smallwonder,Americanslifeexp
MarathonraceinterviewDistance(kilometers)ofthemarathon______1Numberofrunners
Ihavenoticedthatchildrenarenotevenbeingschoolinsocialgraces.AtaSundaybrunch,aclownwasmakingballoonanima
Accordingtogovernmentstatistics,menofallsocialclassesinBritainvisitpubsquiteoften,【21】______thekindofpubth
TheWorldHealthOrganization(WHO)isintrouble.Itsleaderisaccusedoftailingtolead,andastheorganizationdrifts,oth
Thisisahistoricoccasion.AndIamparticularlypleasedtoseeChairmanDengXiaopingisabletobepresent. 【61】TheJ
Thisisahistoricoccasion.AndIamparticularlypleasedtoseeChairmanDengXiaopingisabletobepresent. 【61】TheJ
LastweekendKyleMacDonaldinMontrealthrewapartytocelebratethefactthathegothisnewhomeinexchangeforaredpaper
[A]Nodisciplineshaveseizedonprofessionalismwithasmuchenthusiasmasthehumanities.Youcan,MrMenandpointsout,beca
Aspiringcollegestudentswillbeabletoapplyforfinancialaidthreemonthsearlierthannowandsubmitapreviousyear’stax
随机试题
A.环丙沙星B.利福平C.多西环素D.磺胺嘧啶E.庆大霉素具有明显的肝肠循环特点、维持时间较长的抗生素是
A、上颌与前颅底的前后向位置关系B、下颌与前颅底的前后向位置关系C、上、下颌基骨的前后向位置关系D、上、下颌基骨相对于面平面的前后向的位置关系E、下中切牙与下颌基骨的相对位置关系X线头影测量中,反映下列关系的项目是∠ANB
下列关于咨询工程师批准工作范围变更原则的表述中,不正确的一项是()。
宏观经济政策的主要目标是实现充分就业、价格稳定、国际收支平衡和()。
下列选项需要征收城镇土地使用税的有()。
旅行社组织出境旅游,应当制作()。
北京地陪小于提前两个小时出发去机场接团,在离机场还有10公里的地方遇到了交通事故,旅游车被堵,等小于赶到机场,已经迟到了将近20分钟,领队和客人早已集合在停车场上等他了。小于赶紧请客人上车。虽然向领队和客人作了解释并表示歉意,但是,客人仍然情绪激动,议论纷
戏剧的本质是()。
关于信息处理,下列说法错误的是(3)。
请在“答题”菜单中选择相应的命令,并按照题目要求完成下面的操作。注意:以下的文件必须保存在考生文件夹下。文涵是大地公司的销售部助理,负责对全公司的销售情况进行统计分析,并将结果提交给销售部经理。年底,她根据各门店提交的销售报表进行统计分析。打开“计算
最新回复
(
0
)