首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
In order to "change lives for the better" and reduce "dependency", George Osborne, Chancellor of the Exchequer, introduced the "
In order to "change lives for the better" and reduce "dependency", George Osborne, Chancellor of the Exchequer, introduced the "
admin
2017-12-11
42
问题
In order to "change lives for the better" and reduce "dependency", George Osborne, Chancellor of the Exchequer, introduced the "upfront work search" scheme. Only if the jobless arrive at the jobcentre with a CV, register for online job search, and start looking for work will they be eligible for benefit—and then they should report weekly rather than fortnightly. What could be more reasonable?
More apparent reasonableness followed. There will now be a seven-day wait for the jobseeker’s allowance. "Those first few days should be spent looking for work, not looking
to sign on
," he claimed. "We’re doing these things because we know they help people stay off benefits and help those on benefits get into work faster" Help? Really? On first hearing, this was the socially concerned chancellor, trying to change lives for the better, complete with "reforms" to an obviously indulgent system that demands too little effort from the newly unemployed to find work, and subsidises laziness. What motivated him, we were to understand, was his zeal for "fundamental fairness"—protecting the taxpayer, controlling spending and ensuring that only the most deserving claimants received their benefits.
Losing a job is hurting: you don’t skip down to the jobcentre with a song in your heart, delighted at the prospect of doubling your income from the generous state. It is financially terrifying, psychologically embarrassing and you know that support is minimal and extraordinarily hard to get. You are now not wanted; you are now excluded from the work environment that offers purpose and structure in your life. Worse, the crucial income to feed yourself and your family and pay the bills has disappeared. Ask anyone newly unemployed what they want and the answer is always: a job.
But in Osborneland, your first instinct is to fall into dependency—permanent dependency if you can get it—supported by a state only too ready to indulge your falsehood. It is as though 20 years of ever-tougher reforms of the job search and benefit administration system never happened. The principle of British welfare is no longer that you can insure yourself against the risk of unem ployment and receive unconditional payments if the disaster happens. Even the very phrase "jobseeker’s allowance" is about redefining the unemployed as a "jobseeker" who had no fundamental right to a benefit he or she has earned through making national insurance contributions. Instead, the claimant receives a time-limited "allowance," conditional on actively seeking a job; no entitlement and no insurance, at £71.70 a week, one of the least generous in the EU.
To which of the following would the author most probably agree?
选项
A、The British welfare system indulges jobseekers’ laziness.
B、Osborne’ s reforms will reduce the risk of unemployment.
C、The jobseekers’ allowance has met their actual needs.
D、Unemployment benefits should not be made conditional.
答案
D
解析
态度题。A项是Osborne的主张,不是作者观点;由最后一段的The principle of British welfare is no longer that you can insure yourself against the risk of unemployment and receive unconditional payments if the disaster happens,可知B项错误。由第三段Worse,the crucial income to feed yourself and your family and pay the bills has disappeared.和最后一段at £71.70 a week,one of the least generous in the EU,可知C项错误。综合理解最后一段,尤其是全文最后一句中的关键词 Instead,可以推断出作者对有条件限制地申领救济金不满,故确定答案为D项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/eBBZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Asageneralrule,AmericanmenearnmorethanAmericanwomen.Thisholdstrueacrossindustries,acrosseducationlevels,anda
About3billionpeoplelivewithin100miles(160km)ofthesea,anumberthatcoulddoubleinthenextdecadeashumansflockt
Airpollutionkilledaboutsevenmillionpeoplelastyear,makingittheworld’ssinglebiggestenvironmentalhealthrisk,theW
Bettingagainstanindustrywithaddictsforcustomerscarriesobviousrisks.【C1】______theseareuncertaintimesforBigTobacco
Bettingagainstanindustrywithaddictsforcustomerscarriesobviousrisks.【C1】______theseareuncertaintimesforBigTobacco
Bettingagainstanindustrywithaddictsforcustomerscarriesobviousrisks.【C1】______theseareuncertaintimesforBigTobacco
Cryingandwakingupinthemiddleofnightareroutineduringanynewborn’sfirstfewmonths.Butifthosecryingepisodescont
Thenewsaboutvitaminskeepsgettingworse.Manystudiespublishedinthelastfewyearsshowsthatavarietyofpopularsupple
ThereisnoplaceinthecountrythatwillbemoreaffectedbytheSupremeCourtbattleoverPresidentObama’splantoshieldmi
Accordingtocertainbeercommercials,thecontemporaryversionofsuccess【B1】______inmovinguptoapremiumbrandthatcosts
随机试题
某油井目前地层压力为11.0MPa,流动压力为6.5MPa,饱和压力为9.2MPa,则该井的地饱压差为()MPa。
项目生命周期按四阶段划分时,下列工作内容中,属于计划阶段的是()。
以下()股票发行监管制度中,中国证监会是唯一对股票发行做实质性判断的主体()。①审批制②核准制③注册制
ABC会计师事务所在接受I公司2×10年度财务报表审计业务时,委派壬注册会计师为项目负责人,审计过程中遇到下列问题,请代为做出正确的专业判断。壬注册会计师应当针对评估的认定层次重大错报风险设计和实施进一步审计程序,进一步审计程序的性质是指进一步审汁程序
职业道德是所有从业人员在()中应该遵循的行为准则,涵盖了从业人员与服务对象、职业与职工、职业与职业之间的关系。
寂寞是一种清福。我在小小的书斋里,焚起一炉香,袅袅的一缕烟线笔直地上升,一直戳到顶棚,好像屋里的空气是绝对的静止,我的呼吸都没有搅动出一点波澜似的。我独自暗暗地望着那条烟线发怔。屋外庭院中的紫丁香还带着不少嫣红焦黄的叶子,枯叶乱枝的声响可以很清晰地听到,先
某项目工期为一年,项目经理对负责项目工作分解结构编制的小张提出了如下要求或建议,其中______是不妥当的。
TheUnitedStateshaslongbeenknownasanationofimmigrantsbecausemanyofitspeople______fromsettlerswhocamefromall
ThemostimportantdivideinAmericatodayisclass,notrace,andtheplacewhereitmattersmostisinthehome.Conservatives
Statusisanesteemneedandregardlessofwherewefallontheeconomicladder,weallstrivetoachievestatusbeforewecanm
最新回复
(
0
)