首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) One of the fiercest debates in the nation these days centers on immigration to America, and whether it takes jobs away from
(1) One of the fiercest debates in the nation these days centers on immigration to America, and whether it takes jobs away from
admin
2022-10-09
47
问题
(1) One of the fiercest debates in the nation these days centers on immigration to America, and whether it takes jobs away from people already here. But maybe the solution is emigration from America. Today, there are nine million American civilians living abroad—up from four million in 1999. In the 21st century, America’s greatest export could just be…Americans.
(2) Just as India’s greatest export has long been Indians. In 1936, when my grandfather was 16, he had to help support his five younger siblings in a village in Gujarat. His father sent him to Nairobi, Kenya, where he began his career sweeping floors in his uncle’s accounting office. In turn, his children moved, to America, to England, to Australia. In the 1970s my father stood for nine hours a day at the Diamond Dealers Club on West 47th Street in Manhattan because he couldn’t afford an office. My grandfather’s descendants are doctors, lawyers, public servants, corporate executives all over the world. Mobility is survival.
(3) Many Americans recoil at the idea that they should have to go abroad for anything more taxing than sightseeing. The number of Americans working abroad is very low compared with other developed countries. Only a third of Americans have a working passport; three-quarters of Britons do, and 60 percent of Canadians.
(4) If you were to believe President Trump, and even some supporters of Senator Bernie Sanders, you would think that this is because every American has a divine right to a well-paid job in his own country.
(5) The 20th century was the American century; the 21st, not so much. A young person in Denmark or New Zealand has a better quality of life than a young person in the United States. There you can go to college free, not have to worry about money when you’re sick, and enjoy two months’ vacation even if you’re only an intern (实习生). Partly this is due to the significant underinvestment by the government in education, health care and the arts, which has left sections of the United States looking like postwar Europe.
(6) All around the world, there are legions of Americans making a good living as engineers, corporate executives, English teachers.
(7) Critics say this kind of globalization is only for the elite, those lucky and wealthy enough to have been educated at the best schools. But it’s not just jobs requiring a college degree that Americans should consider doing overseas. A 150-peso-an-hour job in an automobile plant in Aguascalientes, Mexico, isn’t the same as a $40-an-hour union job in Detroit; but you will live much better than if you made $8 an hour slinging burgers in Scranton, Pa. Maybe, instead of building a wall, President Trump should be demanding that Mexico open up its labor market to Americans.
(8) I certainly understand why Americans might be attached to their house, their friends and family, their home country. I’ve made New York my home, the last home for those who have no other. The United States is a beautiful country, a safe country and, for most people, a comfortable country. It’s true that we should fight for better-paying jobs at home; companies move jobs abroad so they can pay workers less, in countries with looser environmental and labor laws.
(9) But American jobs are disappearing not because they’re moving to Mexico; it’s because they are increasingly being done by robots. What we need is not tariffs, but training. We also need to gently teach our children: You might prefer to stay in the house you were born in all your life, but it’s not a constitutional right.
(10) My family had to move because there was no future in rural Gujarat; 200 years of British colonialism had left the Indian economy in ruins.
(11) Americans are more fortunate; the whole world looks like America now. Americans who emigrate don’t have to go without cheeseburgers, "Seinfeld" or the English language.
(12) Some of my former New York University students were able to land lucrative jobs in the booming Indian news industry because they have writing and editing skills honed (磨炼) at a top American university. In India, their salaries can buy them an apartment, nice dinners, domestic help. Most of their peers in New York are still struggling in unpaid internships and have to be supported by loans or parents.
(13) For my college-going sons, there is no guarantee that there will be a job waiting after graduation in America. But they have already worked, with confidence, in Brazil and Indonesia. Growing up in New York has made them comfortable with the idea of living anywhere in the world. The other day, my older son, who wants to be a journalist, told me he was thinking about looking for a job in… India. (本文选自 The New York Times)
What is the purpose of the writer in writing this passage?
选项
A、To introduce the immigration history of the author’s family.
B、To suggest that young Americans work abroad.
C、To show the national employment situation.
D、To predict the future of young Americans.
答案
B
解析
主旨题。此题涉及作者的写作目的,需纵观全文进行解答。文章开篇就建议用移民出境来解决涌入美国的移民者带来的问题,接着分析了美国海外工作者少于其他发达国家的原因,然后将美国年轻人的生活质量和低端工作与其他国家进行对比,表明美国人在海外工作也能生活得很好,并鼓励美国的年轻人去闯世界,结尾部分作者通过对比学生在印度和纽约的生活,以及描述自己儿子的海外工作经历,建议美国的年轻人去海外工作。因此,作者写本文意在建议美国年轻人去海外工作,故B为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/fDkK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
A、It’saboutanimalimmigration.B、It’saboutwildlifeconservation.C、It’saboutanimalextinction.D、It’saboutwildliferepro
_____andbusinessleadersweredelightedatthedecisiontoholdthenationalmotorfairinthecity.
ReadcarefullythefollowingexcerptonluxurylifeofChineseinternationalstudents,andthenwriteyourresponseinNOLESST
Withmorecollegegraduatesbecomingentrepreneurs,manycollegestudentsarealsowonderingwhethertheyshouldquitschoolto
Thisinternationalairportaccommodates35millionpassengersperyear.Theunderlinedpartmeans
Achessplayermusthavea(n)______imaginationandrichsenseoffantasy.
Theinternationalcommunityshouldreachabroad_______onthematterandjointlytackleanymajorsecurityconcernbydialogue
随机试题
原发性肝癌的肝内播散主要经
男,35岁,输精管结扎术后8个月出现阴囊肿胀、疼痛,性生活后加重,无发热。查体:附睾肿大,明显压痛,附睾端输精管扩张,与精索无粘连。阴囊超声显示附睾肿大。该患者应考虑的可能诊断是
胰岛素是治疗糖尿病的重要药物。鉴于胰岛素的性质以及制备工艺所限,胰岛素制品中大多含有防腐剂,因此大多胰岛素制品只能皮下注射。注射胰岛素部位常有皮肤发红、皮下节结和皮下脂肪组织萎缩等局部反应,因此注射胰岛素必须
堆型艾美耳球虫病的病变主要在()。
下列各项中,应当征收房产税的是()。
程某有一祖传的花鸟画,程某与刘某签订买卖该花鸟画的合同,约定价金为30万元。由于刘某未带钱,程某怕刘某携画逃跑就未将该画交给刘某,约定5日后一手交钱一手交画。但是不久之后此画被小偷甲偷走了,而甲谎称此画是自己的,交付给债务人乙来抵偿债务,乙将此画又转卖给丙
下列关于完全二叉树的叙述中,错误的是()。
Atwhatpointinthesemesterdoesthistalktakeplace?
Mycarjustcouldn’tmoveanyfurther.Itwascompletedead,【M1】______andIwasafewmilesfarawayfromanywhere
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledBeaChild’sSlave?Youshouldwriteatleast150word
最新回复
(
0
)