首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
DOCUMENTING THE INCAS (1) The Incas ruled a vast empire in western South America when the Spaniards encountered them in the
DOCUMENTING THE INCAS (1) The Incas ruled a vast empire in western South America when the Spaniards encountered them in the
admin
2022-08-28
53
问题
DOCUMENTING THE INCAS
(1) The Incas ruled a vast empire in western South America when the Spaniards encountered them in the 16th century. [A] Although the Incas had no writing system of their own, historical information about Incas is available to researchers because early Spaniards wrote documents about them. [B] However, there are drawbacks to use the written records. [C] First, the Spanish writers were describing activities and institutions that were very different from their own, but they often described Inca culture in terms of their own society. [D] As an example, consider the list of kings given by the Incas. As presented in the historical chronology, Spanish sources indicate there were 13 kings who ruled
sequentially
. The names were given to them by Inca informants. However, one school of thought in Inca studies suggests that the names were not actual people, but, rather, titles filled by different individuals. Thus, the number of actual kings may have been fewer, and several titles may have been filled at the same time. The early Spanish writers, being unfamiliar with such a system of titles, simply translated it into something they were familiar with (a succession of kings). Given that the Inca empire expanded only during the time of the last four kings, or as a result of the actions of the individuals in those four positions, this question is not deemed significant for an understanding of the Incas. But the example shows that biases and inaccuracies may have been introduced inadvertently from the very beginning of the written Spanish reports about the Incas. Moreover, early writers often copied information from each other—so misinformation was likely to be passed on and accepted as true by later scholars.
(2) Second, both Spanish writers and Inca informants sometimes had motives for being deliberately deceitful. For example, in an effort to gain status in the Spaniards’ eyes, Incas might say that they formerly had been more important in the Inca empire than they actually were. Spanish officials as well were occasionally untruthful when it served their purposes. For example, Spaniards might deliberately underreport the productivity of a region under their authority so they could sell the additional products and keep the money, rather than hand it over to the Spanish Crown.
(3) Third, it should be noted that the Spaniards’ main sources of information were the Incas themselves, often members of the Inca ruling class. Therefore, what was recorded was the Incas’ point of view about their own history and empire. Some modern authorities question whether the history of Incas happened as they said it did. Although some of their history is certainly more myth than truth, many, if not most, scholars agree that the history of the last four Inca kings is probably accurate. The same is true of other things told to the Spanish writers: the more recently an event is said to have occurred, the more likely it is to have actually happened.
(4) A fourth problem relates to the nature of the Inca conquests of the other peoples in the Americas before the Spanish arrived and how accurate the accounts of those conquests are—whether related by the Spaniards or by the Incas on whom they relied. It was certainly in the Incas’ interest to describe themselves as invincible and
just
. However, lacking accounts by conquered people about their interactions with the Incas, it is unknown how much of the information of the Inca conquest as related by the ruling class is factual.
(5) Finally, there is a certain vagueness in the historical records regarding places and names. Many Spanish writers listed places they had visited within the empire, including both provinces and towns. However, other writers traveling along the same routes sometimes recounted different lists of places. In addition, it is difficult to identify the exact locations of towns and other geographic points of reference because of the widespread movements of people over the past five centuries.
(6) For all these reasons, the historical records must be carefully evaluated to determine whether they are accurate and to verify the locations of past events. One approach is to cross-check information from a number of authors. Another approach is to conduct archeological research. Regardless of the problems, historical documents review some important information about the Incas.
Which of the following can be inferred from paragraph 1 about the Inca system of rulers?
选项
A、It was first introduced when the expansion of the Inca empire began.
B、It required that multi-rulers share a particular title at the same time.
C、It was sometimes confusing to the Inca informants of the Spaniards.
D、It was unlike the system used in 16th century Spain.
答案
D
解析
本题属于推论题,题干问从第1段关于印加统治者体系的描写中能推断出哪项。根据第1段第4句,作者在论述西班牙人记录印加历史的第一个弊端时提到,西班牙记录者记录的是和自己国家大不相同的一些活动和制度,后文中国王名单的例子也说明当时两国制度不同。故可推断出D项“印加的制度和16世纪西班牙的不同”正确。A项“印加统治体系是在印加帝国开始扩张时实行的”无原文依据。B项“印加统治体系要求多个统治者同时用同样的头衔”,原文只表述了有国王头衔相同的情况,没有说这是统治体系要求的,故排除B项。C项“向西班牙人提供信息的印加人有时也搞不懂自己的统治体系”无原文依据。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/g7fO777K
0
托福(TOEFL)
相关试题推荐
Choosethecorrectletter,A,BorC.Duringtheinternship,Diana
WriteNOMORETHANTWOWORDSAND/ORANUMBERforeachanswer.MonarchButterfliesHibernationButterflyspeciesadoptdifferent
CentralPark录音原文中的ontheEastSideof是题目的原词复现,据此可定位答案为CentralPark。
EngineeringforsustainabledevelopmentTheGreenhouseProject(Himalayanmountainregion)ProblemShortgrowingseason
EngineeringforsustainabledevelopmentTheGreenhouseProject(Himalayanmountainregion)ProblemShortgrowingseason
Choosethecorrectletter,A,BorC.Whatwillshoesbeabletodobythemselves?
ThecityofMemphis,Tennessee,was(a)importantConfederate(militarycenter)duringtheAmericanCivilWarand(servedas)th
Whatdoesthepassagemainlydiscuss?WhichofthefollowingistrueaboutthehumandietpriortotheNeolithicperiod?
"FourStagesofPlanetaryDevelopment"PlanetaryDevelopment→InourstudyoftheplanetEarth,wewillfindafour-sta
PhilosophyofLogicalAnalysisModernphysicsandphysiologythrowanewlightupontheancientproblemofperception.Ifth
随机试题
写一篇记述在海滨度周末的日记,内容包括以下几点:初夏,风和日丽;有很多游人和小船,我们捡贝壳(shell);日光浴(sunbathe)玩得很愉快。注意:(1)行文要流畅;(2)要符合日记的格式;(3)词数为100-120左右。
男性,55岁,双下肢无力半年,右侧明显,近2个月行走不稳,右手不能扣纽扣,无外伤史,无发热。体格检查:颈背部无明显压痛,两上肢前臂、手及上臂尺侧皮肤感觉减退,右侧尤其明显,四肢肌张力增高,肱二头肌反射亢进,双侧膝踝反射亢进,右髌阵挛阳性,右巴宾斯基征阳性
铜绿假单胞茵接种在十六烷基三甲基溴化铵琼脂平板上,37℃培养24h后,形成的菌落特点是
某奶牛场部分奶牛产犊1周后,只采食少量粗饲料,病初粪干,后腹泻,迅速消瘦,乳汁呈浅黄色、易起泡沫;奶、尿液和呼出气有烂苹果味。病牛血液生化检测可能出现
黄连素阿托品
依据《危险化学品安全管理条例》,交通运输行业检测机构常用的化学试剂中()是属危险化学品范畴。
关于事故应急预案在应急救援中的重要作用,下列叙述正确的有()。
下列各项中,应计入事业单位其他支出的有()。
把下面的六个图形分为两类,使每一类图形都有各自的共同特征或规律,分类正确的一项是
下列关于扣押和拆检公民信件必须遵守的规定,表述不正确的是()
最新回复
(
0
)