首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) Asked what job they would take if they could have any, people unleash their imaginations and dream of exotic places, powerfu
(1) Asked what job they would take if they could have any, people unleash their imaginations and dream of exotic places, powerfu
admin
2021-09-18
65
问题
(1) Asked what job they would take if they could have any, people unleash their imaginations and dream of exotic places, powerful positions or work that involves alcohol and a paycheck at the same time. Or so you’d think.
(2) None of those appeals to Lori Miller who, as a lead word processor, has to do things that don’t seem so dreamy, which include proofreading, spell checking and formatting. But she loves it "I like and respect nearly all my co-workers, and most of them feel the same way about me," she says. "Just a few things would make it a little better," she says, including a shorter commute and the return of some great people who used to work there. And one more thing: She’d appreciate if everyone would put their dishes in the dishwasher.
(3) It’s not a lot to ask for and, it turns out, a surprising number of people dreaming up their dream job don’t ask for much. One could attribute it to lack of imagination, setting the bar low or "anchoring," the term referring to the place people start and never move far from. One could chalk it up to rationalizing your plight.
(4) But maybe people simply like what they do and aren’t, as some management would have you believe, asking for too much—just the elimination of a small but disproportionately powerful amount of office inanity. That may be one reason why two-thirds of Americans would take the same job again "without hesitation" and why 90% of Americans are at least somewhat satisfied with their jobs, according to a Gallup Poll.
(5) The matters that routinely rank high on a satisfaction scale don’t relate to money but "work as a means for demonstrating some sort of responsibility and achievement," says Barry Staw, professor of leadership and communication at University of California, Berkeley’s Haas School of Business. "Pay—even when it’s important, it’s not for what you can buy, it’s a validation of your work and approval."
(6) So, money doesn’t interest Elizabeth Gray as much as a level playing field. "I like what I do," says the city project manager who once witnessed former colleagues award a contractor, paid for work he never completed, with the title of "Contractor of the Year".
(7) Thus: "My dream job would be one free of politics," she says. "All advancement would be based on merit. The people who really did the work would be the ones who received the credit."
(8) Frank Gastner has a similar ideal: "VP in charge of destroying inane policies." Over the years, he’s had to hassle with the simplest of design flaws that would cost virtually nothing to fix were it not for the bureaucracies that entrenched them. So, the retired manufacturer’s representative says he would address product and process problems with the attitude, "It’s not right; let’s fix it now without a committee meeting."
(9) Monique Huston actually has her dream job—and many tell her it’s theirs, too. She’s general manager of a pub in Omaha, the Dundee Dell, which boasts 650 single-malt scotches on its menu. She visits bars, country clubs, people’s homes and Scotland for whiskey tasting. "I stumbled on my passion in life," she says.
(10) Still, some nights she doesn’t feel like drinking—or smiling. "Your face hurts," she complains. And when you have your dream job you wonder what in the world you’ll do next.
(11) One of the big appeals of a dream job is dreaming about it. Last year, George Reinhart saw an ad for a managing director of the privately owned island of Mustique in the West Indies.
(12) He was lured by the salary ($1 million) and a climate that beat the one enjoyed by his Boston suburb. A documentary he saw about Mustique chronicled the posh playground for the likes of Mick Jagger and Princess Margaret. He reread Herman Wouk’s "Don’t Stop the Carnival," about a publicity agent who leaves his New York job and buys an island hotel. In April of last year, he applied for the job.
(13) He heard nothing. So last May, he wrote another letter: "I wanted to thank you for providing the impetus for so much thought and fun." He didn’t get the job but, he says, he takes comfort that the job hasn’t been filled. "So, I can still dream," he adds.
(14) I told him the job had been filled by someone—but only after he said, "I need to know, because then I can begin to dream of his failure."
What is the role of the 4th paragraph in the development of the passage?
选项
A、To show that people don’t ask for much about their dream job.
B、To show that most people in America are satisfied with their jobs.
C、To offer supporting evidence to the preceding paragraph.
D、To provide a contrast to the preceding paragraphs.
答案
C
解析
根据题目直接定位到文章第4段。第3段讲述的是很多人对理想职业的要求并不高,而第4段针对这一点进一步说明,并提出了论据,即盖洛普民意调查得出的结论,因此应选C。段落逻辑题,A是第3段的内容;B属于第4段中的论据,但这两项均不能体现第4段在文中的作用,注意排除这两个干扰项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/gAIK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
(1)LarrySummersisright;thisyear’sFedsymposiuminJacksonHolewastriplydisappointing.Intheweeksbeforethegatherin
(1)TheAmericanDream,definedastheabilityofeveryU.S.citizentoachievesuccessandprosperitythroughhardworkandde
(1)Thereisanecstasythatmarksthesummitoflife,andbeyondwhichlifecannotrise.Andsuchistheparadoxofliving,thi
PASSAGEONEWhatdoestheauthortrulywanttogetfromlivinginafarm?
(1)SocialmobilityintheU.K.couldbereversedunlessthegovernmentanduniversitiesmakechangestoencourageandpayfor
A、Formingaclearideaofthemajorcharacters.B、Ensuringherworkcanbepublishedsoon.C、Gettingadvicefromhercolleagues.
A、Becauseitseffectmaylingerforalmost10hours.B、Becauseitdisturbsthewaypeoplefeelindaytime.C、Becauseitaccelera
A、Askingasfewquestionsaspossible.B、Beingconfidenttotakecharge.C、Stressingyourqualificationandeducationbackground
A、Givethemabloodtest.B、Givethemamedicalcheckup.C、Keepthemawakeaslongaspossible.D、Findouttheirreasonforinso
Poetrycanbecomparedtopainting.Whenyoulookataworkofart,youfirstseeitforwhatitis—adepictionofaperson,an
随机试题
国家主席习近平的外交思想、外交实践、外交艺术和外交风格,在国际社会为党和国家赢得了很高声誉。下列选项不属于习近平主席外交思想或外交实践的是:
女性,25岁,近半年来经常过分担心自己会出现不好的事情,终日心烦意乱,坐卧不宁,注意力难以集中,失眠,对日常生活中的事物失去兴趣,以致工作受到严重影响,由家人送入医院。Blazer等报道在美国该病的终身患病率为()
“中国共产党必须始终代表中国先进生产力的发展要求”这个命题主要涉及到以下几方面的问题()。
尿被浓缩是因为
关于产褥期抑郁症的治疗方法描述正确的是:
男,50岁,颈增粗20年,近1年消瘦10kg,并有心悸。体检发现双侧甲状腺多个结节。基础代谢率+31%,2h内甲状腺摄碘29%最有效的治疗是
参加导游资格考试的人员,考试合格,可在()领取导游资格证书。
血液中的高浓度脂肪蛋白质含量的增加,会使人体阻止吸收过多胆固醇的能力增加,从而降低血液中的胆固醇。有些人通过有规律的体育锻炼和减肥,能明显地增加血液中高浓度脂肪蛋白的含量。根据上述论述,可以推出的最恰当的结论是()。
某寄存器的内容为D5H,则执行逻辑左移一次后的结果为(57);若先取反,再与立即数FBH进行异或运算,则寄存器中的结果为(58)。
已知在文件in37.dat中存有100个产品销售记录,每个产品销售记录由产品代码dm(字符型4位)、产品名称mc(字符型10位),单价dj(整型)、数量sl(整型)、金额je(长整型)几部分组成。其中,金额=单价×数量可计算得出。函数ReadDat()的
最新回复
(
0
)