首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Forced to pay for once-free sandwich toppings and twice as much for some steak cuts, shoppers are wondering whether higher groce
Forced to pay for once-free sandwich toppings and twice as much for some steak cuts, shoppers are wondering whether higher groce
admin
2021-02-21
84
问题
Forced to pay for once-free sandwich toppings and twice as much for some steak cuts, shoppers are wondering whether higher grocery bills and restaurant tabs truly reflect the trickle down of a global rise in food prices.
Veronica Banks, who lives outside St. Louis, said she suspects that neighborhood corner stores are charging more for many items under the assumption that customers won’t pay the bus fare to go bargain hunting.
Foodstuffs from rice to steak cost more than a year ago—so much that some consumers don’t quite believe it all adds up. But food retailers say that consumers’ suspicions of gouging are unjustified and that, if anything, they have refrained from passing along their extra costs.
"People have told me I nickel-and-dime them," said Kate Oncel, director of operations at the Brown Bag, a deli in Washington. "They don’t understand the position we’re in of paying dramatically more for meat, produce, bread, packaging and deliveries."
Forgoing pricier items are adjustments many Americans can afford and stomach, especially relative to the crises in the more than 30 countries where food protests have raged. But in the U.S., customers notice when the grocery bill stays the same but the take-home haul lightens. Conversely, most remain quiet when prices stay the same or drop. "I get upset thinking about how much we have to pay for things, but then I feel guilty when I see other nations that are dealing with horrible poverty," Helen Strouss of La Mirada, California, said last week at an Albertson’s grocery store.
Consumers may feel like they’ve been hit with an unprecedented one-two punch. "But the food-fuel blow has landed before," said David Hackett Fischer, a professor of history at Brandeis University in Waltham, Massachusetts. "In the 13th century, demand for firewood and grain led to broader price hikes. And sellers have taken advantage of the system throughout the 21st century as free market ideas removed many price controls," he said.
The nation’s 945,000 restaurants expect to set a sales record of $558 billion this year, said Hudson Riehle, senior vice president of research at the National Restaurant Association. Restaurants probably will make some changes on the plate, readjusting portions, and on the restaurant floor, using more technology to gain efficiency and training programs to boost sales, Riehle said.
At nearby TJ’s Gourmet Deli, owner Terry Chung said customers can expect to pay 30 cents more per sandwich and up to 40 cents more per pound on the salad bar if economic conditions don’t change. His profits are down about 25 percent in recent months, with the biggest cost increase coming in delivery fuel surcharges, which have roughly doubled to $4.50 per order.
The hesitancy to raise prices unnecessarily is rooted in competition, said Ann Owen, an economics professor at Hamilton College in Clinton, New York, and a former economist at the Federal Reserve. But if the cost increases are more permanent, retailers can confidently raise prices, she added. But that can’t insulate them from skeptical shoppers who see overblown hikes and a panic-hungry media.
[A] explains doubtfully why the stores near her home are raising prices for many items.
[B] feels ashamed at the thought of the countries that are struggling with terrible poverty.
[C] suggests that retailers can confidently raise prices due to the free markets ideas.
[D] complains that consumers do not know the situation that food retailers face.
[E] thinks that perhaps restaurants will take measures to promote their sales.
[F] holds that permanently increasing cost will promote retailers’ confidence in raising prices.
[G] feels upset when she has to pay much money for only few things.
Ann Owen
选项
答案
F
解析
Ann Owen出现在文中最后一段。该段第二句中,Ann Owen补充说,如果价格再持续上涨,零售商就能有把握地提价了。F中的permanently是原文permanent的词性转换,increasing cost对应文中的the cost increases,而raising prices是原词复现,故F为本题答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/ghY4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Theword"this"(Paragraph1)probablyrefersto______.Thepotentialforhazardousweedsdevelopingfromgeneticallymodified
Excitement,fatigue,andanxietycanallbedetectedfromsomeone’sblinks,accordingtopsychologistJohnStern(21)Washington
Amajorreasonforconflictintheanimalworldisterritory.Themaleanimal(21)anarea.Thesizeoftheareaissufficientt
Youshouldn’thavewritteninthe______sincethebookbelongstothelibrary.
ManyAmericansregardthejurysystemasaconcreteexpressionofcrucialdemocraticvalues,includingtheprinciplesthatallc
TheUnitedStateshashistoricallyhadhigherratesofmarriagethanthoseofotherindustrializedcountries.Thecurrentannual
TheUnitedStateshashistoricallyhadhigherratesofmarriagethanthoseofotherindustrializedcountries.Thecurrentannual
TheUnitedStateshashistoricallyhadhigherratesofmarriagethanthoseofotherindustrializedcountries.Thecurrentannual
Conveniencefoodhelpscompaniesbycreatinggrowth;butwhatisitseffectonpeople?Forpeoplewhothinkcookingwasthefoun
Scienceisanenterpriseconcernedwithgaininginformationaboutcausality,ortherelationshipbetweencauseandeffect.Asim
随机试题
某脊髓运动神经元在其兴奋冲动传出的同时,通过轴突发出的侧支兴奋闰绍细胞,转而抑制其自身及其同一中枢的活动。这种抑制称为
急进性肾炎综合征是指
A.基牙靠缺隙侧的倒凹区小,而远缺隙侧的倒凹区大B.基牙靠缺隙侧的倒凹区大,而远缺隙侧的倒凹区小C.基牙近缺隙侧和远缺隙侧两侧的倒凹区均较大D.基牙近远中均无倒凹E.基牙的倒凹主要集中在基牙的邻面第二类导线的特征是
该企业若采用方案一,每年年末应偿还多少?该企业若采用方案三,第十年年末应偿还的本息和为多少?
自然人和法人是( )的概念。民事法律关系是由民法规范调整的以( )为内容的社会关系。
下列关于证券市场的特征,说法正确的是()。Ⅰ.价值直接交换的场所Ⅱ.财产权利直接交换的场所Ⅲ.风险直接交换的场所Ⅳ.直接和间接融资的场所
自然保护区分为国家级自然保护区、省级自然保护区和市县级自然保护区。()
以下哪种教学组织形式属于个别化学习?()
我国《宪法》规定:一切国家机关要实行精简的原则。()
Thestudyofphilosophiesshouldmakeourownideasflexible.Weareallofusapttotakecertaingeneralideasforgranted,an
最新回复
(
0
)