首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
"Avoid the rush-hour" must be the slogan of large cities all over the world. Wherever you look, it’s people, people, people. The
"Avoid the rush-hour" must be the slogan of large cities all over the world. Wherever you look, it’s people, people, people. The
admin
2020-03-14
41
问题
"Avoid the rush-hour" must be the slogan of large cities all over the world. Wherever you look, it’s people, people, people. The streets are so crowded that there is hardly room to move: when a bus arrives, it’s so full that it can’t take any more passengers. The extraordinary thing is not that people put up with these conditions, but that they actually choose them in preference to anything else.
Large modern cities are too big to control. They impose their own living conditions on the people who inhabit them. It is possible to live such an air-conditioned existence in a large city that you are barely conscious of the seasons. What is going on in nature seems totally irrelevant. Even the distinction between day and night is lost.
The funny thing about it all is that you pay dearly for the "privilege" of living in a city. The demand for accommodation is so great that high rents must be paid for tiny flats which even country hens would scorn(不屑于接受) to live in. Accommodation apart, the cost of living is very high. Just about everything you buy is likely to be more expensive than it would be in the country.
In addition to all these, city inhabitants live under constant threats. The crime rate in most cities is very high. If you think about it, they’re not really fit to live in at all. Can anyone really doubt that the country is what man was born for and where he truly belongs?
The main idea of this passage is that______.
选项
A、there are many disadvantages of living in cities
B、people’s preference for living in cities is reasonable
C、the living conditions of cities are worse than those of countries
D、measures should be taken to improve the living conditions in cities
答案
A
解析
从整篇文章来看,作者在每一段都谈到了在城市居住的不利因素,因此文章主要讨论的是在城市居住有很多不利因素,所以答案为A)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/hG4K777K
本试题收录于:
大学英语三级A级题库大学英语三级分类
0
大学英语三级A级
大学英语三级
相关试题推荐
Ifyourneighborsaretoonoisy,thenyouhaveagoodreasontomakeyour(complain)______?
Theoftencriticizedchildoftheindustrialage,advertisinghasgrownassocietyhasbecomemoreindustrializedand,therefore
WhendidscientistscometorealizehowtheatomsandmoleculesontheEarthmostlikelycombinedtomakelivingthings?Harold
Somepeoplearguethatself-plagiarism(自我剽窃)isimpossiblebydefinitionbecauseplagiarismistheftandpeoplecannotstealfrom
Allofuscommunicatewithoneanotherverbally(口头的)aswellasnon-verbally.Mostofthetimewearenotawarethatwe’redoing
Allofuscommunicatewithoneanotherverbally(口头的)aswellasnon-verbally.Mostofthetimewearenotawarethatwe’redoing
Chinaistheworld’slargestcigaretteproducerandChinesearetheworld’smostenthusiasticsmokers,whichhasbecomeafocus
A、Closethewindow.B、Openthewindow.C、TurnofftheTV.D、Turnontheradio.A本题询问男士要做什么。从男士的话“我可以关窗吗?”可知他提出关窗的建议,而且女士也同意了他的建议
Marydidnotcometothepartylastnight,andIthinkshe______toomuchworktofinish.
A、Winning.B、Findinggold.C、Justtofinish.D、Beingabletoparticipate.CWhichisconsideredavictoryformostofthedrivers
随机试题
M受体分布的主要范围是
犯罪嫌疑人甲,17周岁,被判处有期徒刑6年,公安机关应当依据生效的判决书,将该未成年人的犯罪记录予以封存。
Alibraryismorethanjustaplacewherebooksarestored.Alibraryisasourceofinformation.Thatinformationmaycomefrom
患者,男性,70岁。冠心病史10余年,冠状动脉造影检查后出现恶心、食欲缺乏。尿量350ml/24h,BP140/80mmHg,血红蛋白118g/L,血尿素氮22mmol/L,肌酐230μmol/L。病情继续发展,该患者可能出现哪些临床表现
2岁半至4岁期间的特点是
下列剂型中“没有固定剂型”的是
护士巡视病房,发现患者静脉输注的药液不滴,挤压时感觉输液管有阻力,松手时无回血。此种情况是
工程建设定额按编制程序和用途可分为()。
Excel中,要使某一列单元格的列宽为最适列宽,最简单的方法是用鼠标的左键双击要调整列的列标右侧的列标分格线。()
A、Theylikemassproducedthings.B、Theydesignthingsthemselvesandsellthem.C、Theymakeclothesandtoolsforthemselves.D
最新回复
(
0
)