首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
He was a funny looking man with a cheerful face, good-natured and a great talker. He was described by his student, the great phi
He was a funny looking man with a cheerful face, good-natured and a great talker. He was described by his student, the great phi
admin
2014-01-17
45
问题
He was a funny looking man with a cheerful face, good-natured and a great talker. He was described by his student, the great philosopher Plato, as" the best and most just and wisest man." Yet, the same man was condemned to death for his beliefs.
The man was the Greek philosopher, Socrates, and he was condemned for not believing in the recognized gods and for corrupting young people. The second charge stemmed from his association with numerous young men who came to Athens from all over the civilized world to study under him.
Socrates’ method of teaching was to ask questions and, by pretending not to know the answers, to press his students into thinking for themselves. His teachings had unsurpassed influence on all the great Greek and Roman schools of philosophy. Yet, for all his fame and influence, Socrates himself never wrote a word.
Socrates encouraged new ideas and free thinking in the young, and this was frightening to the conservative people. They wanted him silenced. Yet, many were probably surprised that he accepted death so readily.
Socrates had the right to ask for a lesser penalty, and he probably could have won over enough of the people who had previously condemned him. But Socrates, as a firm believer in law, reasoned that it was proper to submit to the death sentence. So, he calmly accepted his fate and drank a cup of poison hemlock in the presence of his grief-stricken friends and students.
By mentioning that Socrates himself never wrote anything, the writer implies that______.
选项
A、it was surprising that Socrates was so famous.
B、Socrates was not so learned as he is reputed to have been.
C、Socrates used the work of his students in teaching.
D、the authorities refused to publish Socrates’ works.
答案
D
解析
推论题。根据原文第三段的最后一句可得出D项作者暗示当局拒绝出版他的著作这一结论。作者在文中指出苏氏教学有方,鼓励新思想,引来各地青年拜师学习,由此可排除A项苏如此闻名令人感到惊讶这一结论。苏氏弟子柏拉图对其师的评价“the best and most just and wisest man”可否定B项。C项为无稽之谈,依据为“Socrates’ method of teaching was to ask questions...”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/j0FK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
AlthoughAsiancountriesaregenerallymore______insocialcustomsthanWesterncountries,therehavebeenseveralnotableexam
Anniversariesaretimesforreflection,andthisoneshouldbenoexception,forthe30-yearhistoryofAIDSisaminorinwhich
Thecouple______theiroldhouseandsolditforavastprofit.
Whenonespouseisdepressed,amarriageisdepressed.Thisillnesserodesemotionalandsexualintimacyandmakesarelationshi
Wherehavemanylargecitiessprungupaccordingtotheconversation?
Ifonlythecommittee______theregulationsandputthemintoeffectaspossible.
Insidehissmalloffice,JimSedlakpicksthereceiverandlistensasworriedcallerssoundoffaboutthePlannedParenthoodFed
Theagency,______tosetandenforcehealthstandardforAmericanworkers,hasbeenpromisingacottonduststandardforseveral
Lawyersarelessthan1%ofAmericanadults,(1)_____theyarewell-representedingovernment.Boththepresidentandthevice-p
Whenwethinkofgreenbuildings,wetendtothinkofnewones—thekindofhigh-tech,solar-paneled(装有太阳能板的)masterpiecesthat【
随机试题
背景材料某工艺品公司作为卖方同外商就工艺品的价格进行谈判。谈判开始后,工艺品公司坚持600元一件,而外商坚持400元一件,双方态度强硬。谈判进行了两日毫无进展。第三天谈判继续开始,双方商定最后阶段谈判限定为2个小时,以免浪费时间。谈判进行一段时间仍是没有
关于病原菌致病性的构成因素,叙述最全面的是()
蛛网膜下腔阻滞的绝对禁忌证是
自行办理纳税申报的情形包括( )。
选择国家税收法律、法规或政策规定不予征税的经营、投资、理财等活动的方案以减轻税收负担的方法是()。
(2016·山西)社会可以制约教育的发展,而教育无法影响社会的发展。()
日本自然主义的主要作家有_______。
WhatdoesthenewssayaboutthepresidentialelectioninIndonesia?
DoesGeneticResearchThreatenOurCivilLiberties?TheCurrentGeneticResearchThescienceofgeneticsisaflourishin
MiltonFriedmanwaswrong.Inflationisalwaysandeverywhereasocialphenomenon,notamonetaryone.Atleast,thatishowRob
最新回复
(
0
)