首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In my opinion, the Indian Conference bears in its consequences not only upon India but upon the whole world. India is by itself
In my opinion, the Indian Conference bears in its consequences not only upon India but upon the whole world. India is by itself
admin
2010-04-24
74
问题
In my opinion, the Indian Conference bears in its consequences not only upon India but upon the whole world. India is by itself almost a continent. It contains one-fifth of the human race. It represents one of the most ancient civilizations. It has traditions handed down from tens of thousands of years, some of which, to the astonishment of the world, remain intact. No doubt the ravages of time have affected the purity of that civilization, as they have that of many other cultures and many institutions.
If India is to perpetuate the glory of her ancient past, it can do so only when it attains freedom. The reason for the struggle having drawn the attention of the world, I know, does not lie in the fact that we Indians are fighting for our liberty, but in the fact that the means adopted by us for attaining that liberty are unique and, as far as history shows us, have not been adopted by any other people of whom we have any record.
The means adopted are not violence, not bloodshed, not diplomacy as one understands it nowadays, but they are purely and simply truth and nonviolence. No wonder that the attention of the world is directed towards this attempt to lead a successful, bloodless revolution. Hitherto, nations have fought in the manner of the brute. They have wreaked vengeance upon those whom they have considered to be their enemies.
We find in searching national anthems adopted by great nations that they contain imprecations upon the so-called enemy. They have vowed destruction and have not hesitated to take the name of God and seek Divine assistance for the destruction of the enemy. We in India have reversed the process. We feel that the law that governs brute creation is not the law that should guide the human race. That law is inconsistent with human dignity.
I personally would wait, if need be, for ages rather than seek to attain the freedom of my country through bloody means. I feel in the innermost recesses of my heart, after a political experience extending over an unbroken period of close upon thirty-five years, that the world is sick unto death of blood-spilling. The world is seeking a way out, and I flatter myself with the belief that perhaps it will be the privilege of the ancient land of India to show that way out to the hungering world.
I have, therefore, no hesitation whatsoever in inviting all the great nations of the earth to give their hearty cooperation to India in her mighty struggle. It must be a sight worth contemplating and treasuring that millions of people have given themselves to suffering without retaliation in order that they might vindicate the dignity and honor of the nation.
What is the author’s attitude towards "the law that governs brute creation"?
选项
A、He advocates the law.
B、He objects to the law.
C、He remains indifferent.
D、His attitude is unclear.
答案
B
解析
推理判断题。对应文中第四段We feel that the law that governs brute creation is not the law that should guide the human race. That law is inconsistent with human dignity. 因此答案B正确。brute adj. 残忍的;inconsistent adj.不一致的;不协调的;dignity n.尊严。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/j22K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Attentiontodetailsissomethingeveryonecanandshoulddo--especiallyinatightjobmarket.BobCrossIcy,ahuman-resources
Icouldhelphimwiththat,butIwouldsoonerhe______itbyhimself.
Itisprobablethatwhenmenfirstpaintedtheirfacesmany【C1】______ofyearsago,itwas【C2】______thepurposeoffrightening
Oneofthemostcriticalproblems【C1】______blackandotherminorityAmericanstodayisthedifficultyofentering【C2】______soc
Mountingevidencehasledastronomerstojustanimprobableconclusion;Atleast90percentandpossibly99percentofallmatte
Whendidthreemealsadaybecomeawidely-acceptednormatalllevelsofsociety?
Howlongdoesaninterviewusuallylastaccordingtothespeaker?
Whatpercentageoftheworld’sknownpetroleumreservesdoesKuwaithave?
MaoritangaisMaoriculture:theMaoriwayoflifeandviewoftheworld.MaoritangaisagrowingandchangingpartoflifeinA
Soseriously______inthetrainaccidentthathehaslosthismemoryofanything.
随机试题
关于食管支架选择,正确的叙述为
定期召开工休座谈会的目的()
肛周脓肿首选的手术方法是结缔组织外痔的手术方法应选用
患者,男,47岁。患重症肌无力多年,近日劳累后肢体痿软无力逐渐加重,食少,便溏,腹胀,面浮而色不华,气短,神疲乏力,苔薄白,脉细。方选
《中华人民共和国水法》规定,在干旱和半干旱地区开发、利用水资源,应当充分考虑()需要。
婴儿对多次呈现的同一刺激的反应强度逐渐减弱直至最后不再反应。这种现象叫做()。
下列行为中构成故意犯罪的是()。
忆婴现象指成年人的举止反常,同自身年龄明显不相配,具体表现为举止行为偏向或类似婴孩或少年儿童的一种现象。根据上述定义,以下属于忆婴现象的是:
根据预报,洪水将于2小时后袭击村庄。现武警调用2辆卡车帮助村民转移到高地。第一次转移后发现从村庄到高地需要30分钟,回程需要l0分钟,2辆卡车需要再走4个来回才能转移完毕,则必须至少再调用()辆卡车才能在洪水到达前将村民全部转移。
A、Shewantstostoplearningthetext.B、Shewantstogoabroad.C、Shewantstoseeadoctor.D、Shewantstorentasmallflat.
最新回复
(
0
)