首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Few developments have so greatly affected American life as the automobile. Indeed, it would be hard to overestimate its impact.
Few developments have so greatly affected American life as the automobile. Indeed, it would be hard to overestimate its impact.
admin
2020-12-23
57
问题
Few developments have so greatly affected American life as the automobile. Indeed, it would be hard to overestimate its impact. Since mass production of the automobile became feasible in the early 20th century, the car has had a significant effect on every facet of American life, including how we work, where we live, and what we believe.
Interestingly, it was the process of building cars rather than the cars themselves that first brought a sea of change to the American workplace. In 1914, a Ford plant in Highland Park, Michigan, used the first electric conveyor belt, greatly increasing the efficiency of automobile manufacturing. Assembly lines for the production of automobiles were quickly adopted and became highly mechanized, providing a new model for industrial business. In contrast to European manufacturers, which employed a higher percentage of skilled laborers to produce fewer and costlier cars, American companies focused on turning out a large quantity of affordable cars utilizing less-skilled laborers. Assembly line production was a mixed blessing as it enabled higher productivity and more affordable cars but resulted in less-satisfied workers with less-interesting jobs. The value of efficiency was emphasized over personal pride and investment in the work.
As cars became more popular, their effect on population distribution was likewise profound. Unlike railroads, which helped concentrate the population in cities, the automobile contributed to urban sprawl and, eventually, to the rise of suburbs. People no longer needed to live near public transportation lines or within walking distance of their jobs, so they were drawn to outlying areas with less congestion and lower property taxes. Business districts became less centralized for similar reasons. Sadly, this movement towards suburbs exacerbated social stratification. Since cars were initially affordable only to wealthier people, the upper and middle classes moved out of cities. Many businesses followed, attracted by the educated, well-trained work force. As good jobs also moved out of cities, the people who remained were further disadvantaged and even less able to leave. Though few anticipated it in the early days of suburban growth, by the century’s end cars had helped to further entrench social division in America by making it possible to increase the great physical distances between rich and poor.
Automobile ownership has also transformed our individual lives and values. Historian James Flink observed that automobiles particularly altered the work patterns and recreational opportunities of farmers and other rural inhabitants by reducing the isolation that had been characteristic of life in the country. Of course, there were also profound changes in the recreational activities of suburban and urban dwellers. For example, the 1950s saw a huge increase in drive-in movie theaters, fast food establishments, supermarkets, and shopping centers - most facets of how we ate, shopped, and played changed to accommodate the car. Family life was also affected: cars changed dating behavior by allowing teenagers more independence from parental supervision and control, and they provided women with more freedom to leave the home. This personal mobility and autonomy
afforded
by the car has become an integral part of American culture.
According to the last paragraph, which of the following is NOT true?
选项
A、Automobiles have changed our personal lives.
B、Automobiles have encroached on the land of farmers.
C、Automobiles have affected our family life and cultural life.
D、Automobiles have changed our eating habits to some extent.
答案
B
解析
错误排除。根据题干定位到第四段。由第一句可知A选项正确。由第五、六句可知C选项正确。根据第四句“most facets of how we ate,shopped,and played changed to accommodate the car”,可知D选项正确。B选项的the land of farmers在原文中没有提到,故此题选B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/jzuO777K
本试题收录于:
CATTI三级笔译综合能力题库翻译专业资格(CATTI)分类
0
CATTI三级笔译综合能力
翻译专业资格(CATTI)
相关试题推荐
"BuildingwithArches"RoundArchandVaultAlthoughtheroundarchwasusedbytheancientpeoplesofMesopotamiaseveral
"Civilization"Between4000and3000B.C.,significanttechnologicaldevelopmentsbegantotransformtheNeolithictowns.The
"RisingSeaLevels"Sealevelmustbeexpressedasarangeofvaluesthatareunderconstantreassessment.Duringthelastce
"ResourcesandIndustrialisminCanada"Whilethemuch-anticipatedexpansionofthewesternfrontierwasunfoldinginaccorda
AnimalBehaviorP1:Throughoutmuchofthe20thcentury,EuropeanandAmericanscientistsweresharplydividedoverhowtostudy
AnimalBehaviorP1:Throughoutmuchofthe20thcentury,EuropeanandAmericanscientistsweresharplydividedoverhowtostudy
SamCooke’sAappealingimageandclearvocals,Bthatwerewidelyimitated,CinfluencedthestyleofsingingDthatdominatedthe
Alibaba,China’secommercegroup,hascontinuedastringofdealsthatisdesignedtostrengthenitsappealaheadofanexpected
Alaskaboastsofseveralclimatesduetoitsloftymountains,warmoceancurrentsandfrozensea.
Allrootvegetablesgrowunderground,andnotallvegetablesthatgrowundergroundareroots.
随机试题
《护士条例》施行的时间是
已知某光纤的相对折射指数为0.22,纤芯折射指数n1为0.8,求包层折射指数n2。
关于导尿管种类的说法,错误的是【】
首长制、委员会制与混合制的含义。
"诸淋者,由肾虚而膀胱热故也。"出自
进口货物单据的审核,是进口合同履行过程中的一个重要环节。如采用信用证支付方式,一般审核单据的单位是()。
心理咨询师的工作要以有助于求助者的成长为最终目的,不能借机满足自己的欲望和好奇心,这是心理咨询工作限制性观点中规定的()。
某营养教授指出,对健康人来说,吃水果没时间限制,想吃就吃。不过,对控制体重、高血压和高血脂的人来说,餐前吃水果可补充大量膳食纤维和钾,还能减少正餐摄入量。相反,瘦弱、营养不良者饭前吃很多水果会影响食欲,建议饭后吃。值得提醒的是,早上空腹时别吃山楂、柿子等太
生命是一场充满意外收获的伟大历险,看上去难以掌握,其实机会无处不在。如果你从不犯错,或者从没有人批评过你,那么你肯定没进行过任何大胆的尝试。如果一个人这样生活,那么他肯定无法发挥出所有潜力,当然也就很难真正享受到生活的乐趣。这段文字主要是想说明(
DoWeNeedCitiesAnyMore?Idon’twanttoliveinacity.Perhapswedividenaturallyintotwotypes:thoseforwhomcitie
最新回复
(
0
)