首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Although the term "global warming" has become increasingly familiar to the general public, a recent survey carried out by the Ch
Although the term "global warming" has become increasingly familiar to the general public, a recent survey carried out by the Ch
admin
2013-06-17
62
问题
Although the term "global warming" has become increasingly familiar to the general public, a recent survey carried out by the Chinchilla Institute for Environmental Studies clearly demonstrates that the full implications of the term are far from understood. As long as public consciousness remains so low, the political measures required to deal with the potentially disastrous consequences are unlikely to come about.
Over 80 percent of the people interviewed in the Chinchilla Survey were unable to point out any of the effects of a worldwide rise in temperature. Even more disturbing was the very small proportion of people interviewed (7.4%) who felt that their lives would be directly affected by global warming during the next 20 years.
This indifference is in sharp contrast to the concerns voiced by the team of professionals who conducted the Survey. Team leader Professor Ernest Wong stated that we should all expect to experience significant lifestyle changes as a result of the effects of global warming. In detailing the possible effects, Professor Wong emphasized that the climatic changes caused by a rise in global temperature of only 1 ℃ would resuh in tremendous changes.
Primary among these changes would he the rise in sea level as a resuh of the inching of the polar icecaps(冰盖). The consequent 30-centimetre rise in sea level would have disastrous consequences for low-lying coastal areas. The very existence of countries such as Bangladesh would be threatened. Indeed, few coastal cities would entirely escape severe flooding and damage. Although considerable debate surrounds the accuracy of Professor Wong’s predictions, those who share his pessimistic pre diction insist that governments must. respond to this challenge by investing in coastal defense.
Even inland areas will not be able to avoid the consequences of global warming. Changes in the rainfall pattern are likely to result in flooding and desertification(沙漠化), both of which will influence agriculture throughout the world.
In a recent interview, Professor Wong illustrated these points with dramatic effect. Chinchilla it- self, a medium-sized provincial city at the center of’ one of the country’s major rice-growing areas, would, he claimed, be profoundly affected. Although, given its height and inland location, the city would not suffer from coastal flooding, the probable reduction in the rainfall would endanger the economy.
In concluding his interview, Professor Wong left his audience in no doubt about the regency of the problem. "Unless we plan for the future, we will not see the necessary mobilization of forces at local, regional, national, and international level that are essential to face this issue--the issue of the 21 st century."
This passage is probably ______.
选项
A、a news report or magazine article
B、a financial report of a certain department
C、a research paper of global temperature
D、a summary of a research
答案
A
解析
推理判断题。本文时代感强,浅显易懂,多处引用权威人士的言论,属于社会中的热点问题。所以此类文体最有可能在新闻杂志上出现,故可推断出A项为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/kL07777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
LearntoloveyourjobAreyoufamiliarwithkudzu—aprolificvinethatwrapsitselfaroundothervegetation,stranglingthe
Recently,theUnitedNationsscientificpanelstudyingclimatechangedeclaredthattheevidenceofawarmingtrendis"unequivo
Manyteachersbelievethattheresponsibilitiesforlearningliewiththestudents.Ifalongreadingassignmentisgiven,instr
InonlytwodecadesAsianAmericanshavebecomethefastest-growingU.S.Minority(少数民族).Astheirchildrenbegan【B1】______upth
Earthquakesmayrightlyberankedasoneofthemostdevastatingforcesknowntoman:sincerecordsbegantobewrittendown,it
A、25%.B、1/3.C、50%.D、40%.C题目询问美国年轻人占总人口的百分比是多少?关键是听到“25岁以下的年轻人约占美国总人口的一半”,可判断选项C正确。
A、Aboutsevenmillion.B、NearlyhalfoftheAmericanpopulation.C、25%ofAmericanpeople.D、Wedon’tknowexactlyfromthepass
Areportlastweekshowedthatalmosthalfofallmenfailedtotakeuptheirofferingoftwoweekspaternityleave(陪产假).TheEq
A、Allroomsaretaken.B、Thereisjustasingleroom.C、Thereareonlydoublerooms.D、Manyspareroomsareavailable.A根据女士提到的w
A、anemia.B、shingles.C、hepatitis.D、HIV.C此题考查听细节信息。解题关键是在于听的过程中要注意,especially,remarkably,itsvitalthat,词汇或语言表达强调时,其后常是考点。
随机试题
PowerPoint2000中,在_______视图中,可以定位到某特定的幻灯片。
阅读苏轼《水调歌头》(明月几时有),然后回答以下小题。丙辰中秋,欢饮达旦,大醉,作此篇兼怀子由。明月几时有?把酒问青天。不知天上宫阙,今夕是何年?我欲乘风归去,又恐琼楼玉宇,高处不胜寒。起舞弄清影,何似在人间!转朱阁,低绮户,照无
对于半月板损伤治疗,下列哪项不对
会计报表按输出方式的不同,通常分为()等类型。
《中华人民共和国刑法》和《中华人民共和国海关法》对走私的认定及处罚做了详细规定,请指出下列表述中哪些是正确的?()
()是指赋予期权的买方在事先约定的时间以执行价格从期权卖方手中买入一定数量的标的资产的权利的合约。
两岁以下婴儿随父母乘坐飞机旅行时,可免费携带行李()千克。
权威型思维障碍是指()。
TheBritishpolicemanhas______nicknamesmentionedinthepassage.Ifyouwanttoknowthetime,askapoliceman.Thismeans
Asitis,sleepissoundervaluedthatgettingbyonfewerhourshasbecomeabadgeofhonor.Plus,weliveinaculturethat【C1
最新回复
(
0
)