首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Bankers have been blaming themselves for their troubles in public. Behind the scenes, they have been taking aim at someone else;
Bankers have been blaming themselves for their troubles in public. Behind the scenes, they have been taking aim at someone else;
admin
2017-07-09
44
问题
Bankers have been blaming themselves for their troubles in public. Behind the scenes, they have been taking aim at someone else; the accounting standard-setters. Their rules, moan the banks, have forced them to report enormous losses, and it’s just not fair. These rules say they must value some assets at the price a third party would pay, not the price managers and regulators would like them to fetch.
Unfortunately, banks’ lobbying now seems to be working. The details may be unknowable, but the independence of standard-setters, essential to the proper functioning of capital markets, is being compromised. And, unless banks carry toxic assets at prices that attract buyers, reviving the banking system will be difficult.
After a bruising encounter with Congress, America’s Financial Accounting Standards Board (FASB) rushed through rule changes. These gave banks more freedom to use models to value illiquid assets and more flexibility in recognizing losses on long-term assets in their income statement. Bob Herz, the FASB’s chairman, cried out against those who "question our motives. "Yet bank shares rose and the changes enhance what one lobby group politely calls "the use of judgment by management. "
European ministers instantly demanded that the International Accounting Standards Board (IASB) do likewise. The IASB says it does not want to act without overall planning, but the pressure to fold when it completes it reconstruction of rules later this year is strong. Charlie McCreevy, a European commissioner, warned the IASB that it did "not live in a political vacuum" but "in the real word" and that Europe could yet develop different rules.
It was banks that were on the wrong planet, with accounts that vastly overvalued assets. Today they argue that market prices overstate losses, because they largely reflect the temporary illiquidity of markets, not the likely extent of bad debts. The truth will not be known for years. But bank’s shares trade below their book value, suggesting that investors are skeptical. And dead markets partly reflect the paralysis of banks which will not sell assets for fear of booking losses, yet are reluctant to buy all those supposed bargains.
To get the system working again, losses must be recognized and dealt with. America’s new plan to buy up toxic assets will not work unless banks mark assets to levels which buyers find attractive. Successful markets require independent and even combative standard-setters. The FASB and IASB have been exactly that, cleaning up rules on stock options and pensions, for example, against hostility from special interests. But by giving in to critics now they are inviting pressure to make more concessions.
The author thinks the banks were "on the wrong planet" in that they_________.
选项
A、misinterpreted market price indicators
B、exaggerated the real value of their assets
C、neglected the likely existence of bad debts
D、denied booking losses in their sale of assets
答案
B
解析
事实细节题。由文章中第五段首句“It was banks that were on the wrong planet,with accounts that vastly overvalued assets”可知题干中的in that相当于首句中的with,所以with后面就是解题关键,选项B“夸大了其资产的实际价值”,与此句中的overvalued是同义替换,因此正确答案为B。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/l3bZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Moreevidenceisinthatso-callede-cigarettesdoletsmokersstopsmoking.Suchcigarettes【C1】______totheuseranoralnicoti
Moreevidenceisinthatso-callede-cigarettesdoletsmokersstopsmoking.Suchcigarettes【C1】______totheuseranoralnicoti
Moreevidenceisinthatso-callede-cigarettesdoletsmokersstopsmoking.Suchcigarettes【C1】______totheuseranoralnicoti
Moreevidenceisinthatso-callede-cigarettesdoletsmokersstopsmoking.Suchcigarettes【C1】______totheuseranoralnicoti
TranslatethefollowingtextfromEnglishintoChinese.WriteyourtranslationontheANSWERSHEET.(15points)WhenJeffBez
Itwasthebiggestscientificgrudgematchsincethespacerace.TheGenomeWarshadeverything:twogroupswithappealingleade
Weweremostimpressedbythefactthateventhosepatientswhowerenottoldoftheirseriousillnesswerequiteawareofitsp
YouhavereadajobadfromChineseBusinessView.WritealettertothePersonnelDepartmenttoapplyforthejobasamathtea
So-called"identitytheft"occurswhenapersonpretendstobesomeoneelse(saythatvictimisyou)andafinancialinstitutiono
ItishardtopinpointthedateatwhichAmericansdevelopedanIndian—orperhapsBritishfatalismaboutthedecliningqualityo
随机试题
下述各类药物属于佐药范畴的是()(1995年第147题)
束臂加压试验(Trousseau征)及面神经叩击征(Chvostek征)阳性及腱反射亢进是以下哪项电解质异常的特征性表现()
甲亢危象治疗过程中禁用的药物是
死亡人数在2人以下,重伤3人以上,19人以下,直接经济损失在10万元以上,不满30万元的事故属于( )。
预应力张拉是桥梁施工中的关键工序,下列说法正确的是()。
根据行政复议法律制度的规定,具体行政行为有下列()情形之一的,行政复议机关应当予以撤销、变更或者确认违法。
我国《证券法》规定,公开发行公司债券,累计债券余额不超过公司净资产的()。
为考察词的类型(靶子词、非靶子词)以及辨别条件(高辨别、低辨别)对双耳追随效果的影响。研究者将60名被试随机分成两组,每组30名,一组即接受靶子词——高辨别条件的处理,也接受靶子词——低辨别条件的处理;另一组则接受非靶子词——高辨别条件处理,也接受非靶子词
迄今为止,年代最久远的智人遗骸在非洲出现,距今大约20万年。据此,很多科学家认为,人类起源于非洲,现代人的直系祖先_一一智人在约20万年前于非洲完成进化后,在约15万年到20万年前,慢慢向北迁徙,穿越中东到达欧洲和亚洲,逐步迁徙至世界其他地方。以下哪项如果
关于甲班体育达标测试,三位老师有如下预测:张老师说:“不会所有人都不及格。”李老师说:“有人会不及格。”王老师说:“班长和学习委员都能及格。”如果三位老师中只有一人的预测正确,则以下哪项一定为真?
最新回复
(
0
)