首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A weather map is an important tool for geographers. A succession of three or four maps presents a continuous picture of weather
A weather map is an important tool for geographers. A succession of three or four maps presents a continuous picture of weather
admin
2012-09-27
59
问题
A weather map is an important tool for geographers. A succession of three or four maps presents a continuous picture of weather changes. Weather forecasts are able to determine the speed of air masses and fronts; to determine whether an individual pressure area is deepening or becoming shallow and whether a front is increasing or decreasing in intensity. They are also able to determine whether an air mass is retaining its original characteristics or taking on those of the surface over which it is moving. Thus, a most significant function of the map is to reveal a synoptic picture of conditions in the atmosphere at a given time.
All students of geography should be able to interpret a weather map accurately. Weather maps contain an enormous amount of information about weather conditions existing at the time of observation over a large geographical area. They reveal in a few minutes what otherwise would take hours to describe. The United States Weather Bureau issues information about approaching storms, floods, frosts, droughts, and all climatic conditions in general. Twice a month it issues a 30-day "outlook" which is a rough guide to weather conditions likely to occur over broad areas of the United States. These 30-day outlooks are based upon an analysis of the upper air levels which often set the stage for the development of air masses, fronts, and storms.
Considerable effort is being exerted today to achieve more accurate weather predictions. With the use of electronic instruments and earth satellites, enormous gains have taken place recently in identifying and tracking storms over regions which have but few meteorological stations. Extensive experiments are also in progress for weather modification studies. But the limitations of weather modification have prevented meteorological results except in the seeding of super-cooled, upslope mountainous winds which have produced additional orographical precipitation on the windward side of mountain ranges. Nevertheless, they have provided a clearer understanding of the fundamentals of weather elements.
The observation of weather conditions by satellites is advantageous because it______.
选项
A、gives the scientist information not obtained readily otherwise
B、enables man to alter the weather
C、uses electronic instruments
D、is modern
答案
A
解析
本文第二段第二句提到运用卫星,科学家可以对只有很少气象站的地区的气象进行分析、判断,这与答案[A]意思相近,所以本题正确答案应当为[A]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/lrxd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Sixyearslater,inanabout-face,theFBIadmitsthatfederalagentsfiredteargascanisterscapableofcausingafireatthe
Sixyearslater,inanabout-face,theFBIadmitsthatfederalagentsfiredteargascanisterscapableofcausingafireatthe
Inrecentyears,railroadshavebeencombiningwitheachother,mergingintosupersystems,causingheightenedconcernsaboutmo
Accordingtothepassage,whichcountry’sstudentsscoredthehighestinmath?
Withtherapidglobalizationofscienceitself(morethan40percentofscientificPh.D.studentstrainedintheUnitedStates
Withtherapidglobalizationofscienceitself(morethan40percentofscientificPh.D.studentstrainedintheUnitedStates
Withtherapidglobalizationofscienceitself(morethan40percentofscientificPh.D.studentstrainedintheUnitedStates
Scholarsandstudentshavealwaysbeengreattravellers.Theofficialcasefor"academicmobility"isnowoftenstatedinimpres
Forallhisvauntedtalents,FederalReserveChairmanAlanGreenspanhasneverhadmuchofareputationasaneconomicforecaste
Whenweworryaboutwhomightbespyingonourprivatelives,weusuallythinkabouttheFederalagents.Buttheprivatesector
随机试题
水平固定管的对接焊缝包括了平焊、立焊和仰焊焊接位置。
正常人血浆的pH为
有关电子记录说法不正确的是
以上哪种情况多见于无排卵型功血以上哪种情况多见于黄体功能不全
乳痈脓肿切开时错误做法是
纳税人有下列()行为之一的,由税务机关责令限期改正,可以处2000元以下的罚款;情节严重的,处2000元以上1万元以下的罚款。
义务教育既可以保障公民的基本权利,又可以培养公民的法律意识。()
近代警察发端于()。
下列选项中,由选民直接选举的是()。
走进梅溪景区,三座高大的牌坊_________眼前。经历风雨洗刷的牌坊,有些泛黄,陈芳家族所承载的荣耀,都_________在这泛黄的牌坊中,读起来饶有风味。填入画横线部分最恰当的一项是:
最新回复
(
0
)