首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Happiness follows a U-shaped curve during a person’s lifetime, according to research showing that middle-aged people are the unh
Happiness follows a U-shaped curve during a person’s lifetime, according to research showing that middle-aged people are the unh
admin
2012-05-28
80
问题
Happiness follows a U-shaped curve during a person’s lifetime, according to research showing that middle-aged people are the unhappiest.
Satisfaction with life starts to drop as early as a person’s late 20s and does not begin to recover until well past 50, says Bert van Landeghem, an economist at Maastricht University in Belgium. While young adults are carefree and full of hope for the future and the over-50s have come to terms with the trials of life, the research indicates that those in the middle feel weighed down by the demands on them.
The study found "a substantial dip in happiness during the middle of people’s lives is the equivalent to becoming unemployed or losing a family member".
The conclusions come in a study of how people perceive their wellbeing. Mr. van Landeghem, who is 29, will present his research at the Royal Economic Society annual conference at Royal Holloway, the University of London, this week.
While Mr. van Landeghem said happiness did return with age, he warned that older people did not actually recapture the spirit of their youth. They simply learnt to be satisfied with their lot. "A U-shaped happiness curve does not necessarily imply that a 65-year-old prefers his own life to the life of a 25-year-old," he said. "Both the 25-year-old and 65-year-old might agree that it is nicer to be 25 than to be 65. But the 65-year-old might nevertheless be more satisfied, as he has learned to be satisfied with what he has."
Studies around the world have shown that happiness tends to dip in midlife, he said, and that this was not just a phenomenon confined to the Western world.
Last month, Lewis Wolpert, emeritus (荣誉的) professor of biology at University College London, said happiness could peak as late as 80. In a book called You ’re Looking Very Well, Prof Wolpert said most people were "averagely happy" in their teens and 20s, but this declined until early middle age as they attempted to support a family and career.
He added: "From the mid-40s, people tend to become ever more cheerful and optimistic, perhaps reaching a maximum in their late 70s or 80s." An easing of the responsibilities of middle age, maturity and an increased focus on the things we enjoy contributed to the trend, he said.
The decline ofhappiness in middle age is similarto that when people lose a job or______.
选项
答案
a family member
解析
空前的or表明,本空应填一与a job并列的名词(短语)。根据题干中的similar to和lose a job将本题出处定位到第三段。题干中的The decline of happiness与a substantial dip in happiness对应,in middle age与during the middle of people’s lives对应,is similar to与is the equivalent to对应,lose a job与becoming unemployed对应,or为原文信息复现,故or后的名词词组a family member即为本题答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/lwE7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Totellthedifferenceof"self-respect"and"self-esteem".B、Toillustratetheimportanceofthespeaker’sresearch.C、Toexp
ThePowerofWords:AdvertisingTricksTheeffectthatwordscanhaveisincredible:toinform,persuade,hurtoreasepain
Itmayseemanoddtimetoworryaboutsavings.ThisweektheNationalBureauofEconomicResearchdeclaredthattheworld’s,la
Itisonlyrightthatthestarsshouldbepaidinthisway.Don’tthetopmeninindustryearn【B1】______salariesfortheservic
It’ssaidveryfewchildrensurvivedcancerbeforethe1970s.【B1】______treatmentsnowshowhopsoflong-termsurvivalforalmos
A、Shewantstoliveinthesuburbs.B、Sheisoffendedbyhernaughtychildren.C、Shedisagreeswithfather.D、Sheturnsadeafe
A、Fromadrugdealer.B、Withoutthedoctor’sprescription.C、Legallyfromthedoctor.D、Fromthewoman.C女士问男士是怎样得到止痛药的,是否有医生的处方
Itisstrictly______thataccesstoconfidentialdocumentsisdeniedtoallbutafew.
A、Impolitebutcommon.B、Annoyingbutcommon.C、Annoyinganddislikable.D、Commonandacceptable.A选项均为形容词词组表明,本题可能考查对某件事情的看法。男士
Youshouldn’thaverunacrosstheroadwithoutlooking.You______(也许会被车撞倒的).
随机试题
在进行粪便隐血检查(化学法)前,应嘱病人检查前3天禁食
桃核承气汤的组成中含有
联机检索时使用布尔代数的逻辑运算有
患者男,53岁,饮酒时发生语言不清,呕吐,随即昏迷,右侧肢体瘫痪;血压230/120mmHg,诊断为“脑出血”,为防止出血加重,应首先采取的措施是
甲公司为上市公司,于2012年1月1日销售给乙公司产品一批,价款为1000万元,增值税税率17%。舣方约定3个月付款。乙公司因财务困难无法按期支付。至2012年12月31日甲公司仍未收到款项,甲公司未对该应收账款计提坏账准备。2012年12月31日乙公司与
某工厂的同一种产品分销两个独立市场,两个市场的需求情况不同,设价格函数分别为P1=60-3Q1,P2=20-2Q2,厂商的总成本函数为C=12Q+4,Q=Q1+Q2工厂以最大利润为目标,求投放每个市场的产量,并确定此时每个市场的价格.
关于远程登录,以下哪种说法是不正确的?
Whichofthefollowingcontainsanadverbialclauseofconcession(让步状语从句)?
A、Shelikestheenvironmentthere.B、Shecanhaveahigherpaythere.C、Thecompanyisclosetoherhome.D、Thecompanyoffersa
以下不影响沪深300股指期货持有成本理论价格的是()。
最新回复
(
0
)