首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The realm of product liability is one that has always put legal scholars and practitioners at odds. Viewed by some as genuine ef
The realm of product liability is one that has always put legal scholars and practitioners at odds. Viewed by some as genuine ef
admin
2019-08-01
25
问题
The realm of product liability is one that has always put legal scholars and practitioners at odds. Viewed by some as genuine efforts to protect the public from dangerous goods and others as an excuse for dirty lawyers to sue rich companies, the matter has yet to be resolved. Product liability, and its implications for disgruntled consumers wishing to sue the makers of what they buy, continues to be debated.
Those who argue that current product liability laws are positive assert that without such laws, manufacturers would be free to do as they please without regard for the safety of the consumers who buy their products. As a result, they argue, shoddy merchandise would emerge, with every possible corner cut in order to lower costs, at the expense of quality. Not only would the shoddy merchandise be a rip-off, however, but the products could likely be harmful as well. Proponents of this point of view hail the new wave of warning labels and increased quality assurance that has resulted from recent product liability legislation, confident in their conviction that it has made the American marketplace a safer place to shop.
Opponents of the current status-quo, however, cite the overwhelming amount of litigation that has taken place as a result of stricter product liability. A moderate approach is advised by this group, between the necessary safeguards that would prevent abuse of the system by the companies and the excessive consumer-protection laws that allow producers to be sued at the drop of a hat. These people argue that greed and the alluring possibility of easy money lead unscrupulous buyers to look for any excuse to bring minor grievances to court, hoping for a million-dollar outcome.
As the situation stands now, the former camp is getting its way, reflecting society’s priority of safety over economics. Recent lobbying by producers has begun to shift the tide, however. As abuse of product liability laws continues and grows, courts are beginning to note the trend and take appropriate measures, casting a keener eye on such cases so as to distinguish between frivolous cases and more serious claims. In regard to the future of product liability legislation and its relation to our ever increasingly litigious society, only time will tell.
The main purpose of this text is to______.
选项
A、present two opposing sides of an argument for the reader’s consideration
B、educate the reader about the effect of product liability legislation on the legal system
C、convince the reader that product liability laws need to be changed
D、inform the reader of the current status of product liability laws
答案
A
解析
属主旨思想题。由上题的分析可知,文章客观地论述了有关产品责任的两种相反的观点,没有明确的结论,即选项A正确。其他选项都是部分正确:选项B、C分别是第二、三段的内容;选项D在最后一段中提到了,这些都是细节,不能概括全文。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/m62Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
ShortlyafterTheEconomistwenttopress,about25,000peoplewereexpectedtoturnupattheLondonArtFair.Yourcorresponde
[A]RobotsComefromtheMovies.[B]DevelopmentofRobotsIsFast.[C]GoogleEnterstheRobotIndustry.[D]RobotsTodayA
Britain’sprivateschoolsareoneofitsmostsuccessfulexports.Thechildrenofthewell-heeledflocktothem,whetherfromCh
Britain’sprivateschoolsareoneofitsmostsuccessfulexports.Thechildrenofthewell-heeledflocktothem,whetherfromCh
Nearlyallcultureshaveaversionofthearrowoftime,aprocessbywhichtheymovetowardsthefutureandawayfromthepast.
Standinginfrontofashelfofeggsatasupermarket,thetypicalconsumermightbeforgivenforbeingconfused.Free-roamingo
Wearealladdictedtoelectricity.Withforecaststhatwe’llneed40%moreelectricityby2030,determininghowwecanrealisti
Itissupposedtobethetimeofopportunityandadventure,beforemortgagesandmarriagehavetakentheirtoll.But【C1】______to
Itissupposedtobethetimeofopportunityandadventure,beforemortgagesandmarriagehavetakentheirtoll.But【C1】______to
[A]Sowhatdoesthisteachus?WelearnthatintheUnitedStates,wealthychildrenattendingpublicschoolsthatservetheweal
随机试题
关于反竞争性抑制剂的正确阐述是
纵隔疾病首选的影像学检查方法是
某幢写字楼,土堆面积4000m2,总建筑面积为9000m2,建成于1990年10月1日,土地使用权年限为1995年10月1日——2035年10月1日,土地使用权出让合同中未约定到期后不可续期。现在获得类似的40余年土地使用权价格为2000元/m2,建筑物重
有一列500m火车正在运行。若距铁路中心线600m处测得声压级为70dB,距铁路中心线1200m处有居民楼,则该居民楼的声压级是()dB。
()是确定利害关系者对于交流和沟通的要求——谁需要信息,需要什么样的信息,何时需要信息以及应怎样将信息传递到他们手中。
沥青路面检测中除平整度、纵断高程、厚度外,还应检测()。
契约型基金筹集的资金属于()。
以下()策略不是按营销渠道模式分类。
简述幼儿口语表达能力的发展特点。(山西)
AloeVitaminHandCreamArichyetlightweightnon-greasytexturethatactslikeagloveprovidingprotectionagainstharmfu
最新回复
(
0
)