首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The social sciences, as the name shows, are the scientific study of the behavior of human beings, both in groups and individuall
The social sciences, as the name shows, are the scientific study of the behavior of human beings, both in groups and individuall
admin
2013-10-17
33
问题
The social sciences, as the name shows, are the scientific study of the behavior of human beings, both in groups and individually. There is no past or present information of human beings who were not in groups. The groups may be small, like the family, or large, like a city or nation. But in order to reach complete development, man must be a member of a society. It is true that some individuals are more solitary than others. Some, like monks or hermits, may decide, for religious or other reasons, to leave their society and live alone. But these are unusual individuals, and even they can not separate themselves completely from the rest of mankind. A society, then, seems to be the natural environment of mankind. Scholars who study mankind in social organizations are called social scientists.
The human behavior which social scientists study is learned behavior. The behavior of the human body as a living organism is studied by the biologist, the biochemist, or the physician. This behavior of man’s physical body is inherited through the genetic development of his species. For example, all physical normal and healthy humans learn to walk as their bodies grow and develop. Social scientists concern themselves with the behavior that man must learn so that he can take his place in a social group. In order to be a functioning member of a group, each member must learn to behave in a way acceptable to other members of that group. The kind of behavior, which must be learned, differs according to the differences among societies.
The social scientists are newcomers to academic studies. By the end of the nineteenth century, the natural sciences had developed a method, by which they were able to understand the physical world. By using the scientific method, chemists, physicists, and astronomers, for example, learned a great deal about the universe. It seemed reasonable to apply the same method to the study of man’s social life. Through this kind of study man may learn to understand himself much better.
The scientific method is a way of collecting facts in order to describe an existing situation as correctly and completely as possible. The description must consist only of what can be perceived, analyzed, measured, and recorded. Feelings and personal opinions or ideas have no place in scientific description. The facts must be observed and described in such a way that another scientist could repeat the same study and get the same results.
How many groups of people using the scientific method are mentioned in the passage?
选项
A、Three.
B、Two.
C、One.
D、Four.
答案
A
解析
本题是细节题。根据文章第3段第3句话:By using the scientific method,chemists,physicists,and astronomers,for example,learned a great deal about the universe. 通过使用科学的方法,化学家、物理学家、宇航员了解了有关宇宙的很多情况。此处涉及三种人,所以A选项是正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/mAXO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
FarmlandinpartsofJapanisnolongersafebecauseofhighlevelsofradiationinthesoil,scientistshavewarned,asthecou
Duringrecentyearswehaveheardmuchabout"race":howthisracedoescertainthingsandthatracebelievescertainthingsand
Thequestionofwhetherwarisinevitableisonewhichhasconcernedmanyoftheworld’sgreatwriters.Beforeconsideringthis
Aperson’shomeisasmuchareflectionofhispersonalityastheclotheshewears,thefoodheeatsandthefriendswithwhomh
Oneofthemostsuccessfulcommercialproductseverlaunchedissaidtohavecomeaboutastheresultofamistake.In1986,Jac
Advertisingcostsarenolongerinreasonable______tototalcostoftheproduct.
ThejournalScienceisaddinganextraroundofstatisticalcheckstoitspeer-reviewprocess,editor-in-chiefMarciaMcNuttann
Shedepictedthe________lifeofhumanbeings,andparticularlytheirmoralstressesandstrains.
It’sallannualback-to-schoolroutine.Onemorningyouwavegoodbye,andthat【C1】______eveningyou’reburningthelate-nightoi
Theword"colonize"(Line3,Para.1)means______.Whatproblemislikelytobefacedbytheconstructionofatunnelundert
随机试题
中国科学家正在沿海省份大面积试验用海水(seawater)灌溉农作物,以供养众多的人口,这些人口正面临土地匮乏、淡水(freshwater)短缺的压力。中国人口约占世界总人口的五分之一,而耕地面积只占世界耕地面积的七分之一。假如能够普及海水灌溉技术的话,那
国际货币基金组织的最高决策机构是【】
1973年在湖南长沙巾马王堆三号汉墓出土的医学帛书中,有两种古代经脉的著作。
患者女性,22岁,诊断为双上肺继发型肺结核,痰涂片阳性。予四联抗结核药物治疗,其联合用药的目的是
根据《中华人民共和国物权法》的规定,下列各类物权中,属于用益物权的是()。
工程造价指数一般按()不同分类。
《义务教育体育与健康课程标准(2011年版)》实施建议中提出,具体学习目标制定一般应该划分为三个部分,即条件、行为和标准。()
童话《金色的房子》描写房子的句子“红的墙、绿的窗,金色的屋顶亮堂堂”,在作品中多次出现,让幼儿体会到文学语言的生动、优美。这体现文学作品的()。
在下列何种情形中,乙构成不当得利?()
SolarPowerThesunis【T1】______.It【T2】______.People【T3】______to【T4】______.Activesolarenergy【T5】______to【T6】_____
最新回复
(
0
)