首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
With the start of BBC World Service Television, millions of viewers in Asia and America can now watch the Corporation’s news cov
With the start of BBC World Service Television, millions of viewers in Asia and America can now watch the Corporation’s news cov
admin
2018-03-01
56
问题
With the start of BBC World Service Television, millions of viewers in Asia and America can now watch the Corporation’s news coverage, as well as listen to it. And of course in Britain listeners and viewers can tune in to two BBC television channels, five BBC national radio services and dozens of local radio station. They are brought sport, comedy, drama, music, news and current affairs, education, religion, parliamentary coverage, children’s programs and films for an annual license fee of £83 per household.
It is a remarkable record, stretching back over 70 years—yet the BBC’s future is now in doubt. The Corporation will survive as a publicly-funded broadcasting organization, at least for the time being, but its role, its size and its programs are now the subject of a nation-wide debate in Britain.
The debate was launched by the Government, which invited anyone with an opinion of the BBC—including ordinary listeners and viewers—to say what was good or bad about the Corporation, and even whether they thought it was worth keeping. The reason for its inquiry is that the BBC’s royal charter runs out in 1996 and it must decide whether to keep the organization as it is, or to make changes.
Defenders of the Corporation—of whom there are many—are fond of quoting the American slogan.
"If it ain’t broke, don’t fix it."
The BBC "ain’t broke", they say, by which they mean it is not broken (as distinct from the word "broke", meaning having no money) ,so why bother to change it?
Yet the BBC will have to change, because the broadcasting world around it is changing. The commercial TV channels—ITV and Channel 4—were required by the Thatcher Government’s Broadcasting Act to become more commercial, competing with each other for advertisers, and cutting costs and jobs. But it is the arrival of new satellite channels—funded partly by advertising and partly by viewers’ subscriptions—which will bring about the biggest changes in the long term.
What can we learn about BBC?
选项
A、BBC is a television channel.
B、Only Britain listeners and viewers can watch BBC.
C、People in China can watch BBC news.
D、Drama, music and education are all children’s programs
答案
C
解析
选项C对应的是文章的第一段第一句,其中提到数以百万计的亚洲和美洲观众可以看BBC的新闻报道,因此在中国的人可以看BBC的新闻故C正确;选项A对应第一段的第一句和第二句,但是,这两句话中提到,观众可以看新闻,也可以听。第二句很清楚告诉我们,当地还有广播电台(local radio station);选项B根据选项C的解释内容就可以排除掉了;选项D对应第一段最后一句话,文中提到BBC可以提供很多的节目,其中一个包括儿童节目。也就是说儿童节目是其中一种节目内容,和其他的节目形式比如戏剧、音乐等是并列关系,不是包含关系。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/mNBZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Intherun-uptohislatestbudget,nothingseemedtobegoingGeorgeOsborne’sway.Theeconomywasslowingdown,bitingintot
Withincreasingprosperity,WesternEuropeanyouthishavingaflingthatiscreatingdistinctiveconsumerandculturalpatterns
IsGooglecreatingthenextgenerationofofficeblowhards?AcleverpsychologicalstudybyYaleUniversityresearchers【B1】_____
"Ofthepeople,bythepeople,andforthepeople."That’showAbrahamLincolndescribedtheAmericangovernmentinhisGettysbu
【F1】Withapresidentialcampaign,healthcareandtheguncontroldebateinthenewsthesedays,onecan’thelpgettingsuckedi
Afterclashesbetweenriotpoliceandprotesters,workersattheKeihinHotelinTokyowereforciblyejectedonJanuary25th.Th
Fordecades,ferryboatscrossedthecoldwatersofMichigan’sStraitsofMackinac,shuttlingpeopleandvehiclesbetweenthetw
Neuroscientistshavelongunderstoodthatthebraincanrewireitselfinresponsetoexperience—aphenomenonknownasneuroplast
Laborisnotjustameaningfulexperience—it’salsoamarketableone.Wheninstantcakemixeswereintroduced,inthe1950s,hou
Aself-describedsocialistandformershopsteward,SirAlexwasanoddfitwiththecentristMr.Blair.Yethewasmuchlessim
随机试题
新西兰奥克兰大学的研究人员与来自英国和美国的研究小组在4年内共同对将近1.2万名老人进行了11项调查。其中一半的老人服用钙片,而另一半则服用没有药物成分的安慰剂。结果显示,前一组当中每1000人中突发心肌梗死、中风甚至死亡的案例比后一组分别多14起、10起
根据下面所提供的汉语学习者口语交际中的句子回答问题例句1:这个老鹰是男的。例句2:这是一个动物,在Australia的,像……恩,老鼠一样的,有孩子在肚子里,跳跳。例句3:如果你的头发足湿湿的,你可以用这个把头发,头发,头发十。例句4:我们上北京,
关于钙离子的说法正确的是()。
世贸组织的非歧视贸易原则,主要依靠以下内容体现:
在超声波加工机床上,换能器的作用是()。
根据《劳动法》的规定,用人单位由于生产经营需要延长工作时间,应当与其协商的有()。
如图,在正方体ABCD—A1B1C1D1中,棱长AA1=2,E为CC1的中点.求点D1到平面EAB的距离.
一国两制
最近发展区
设随机变量向量组α1,α2线性无关,则Xα1一α2,一α1+Xα2线性相关的概率为().
最新回复
(
0
)