首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Conventional wisdom says trees are good for the environment. They absorb carbon dioxide—a greenhouse gas—from the atmosphere and
Conventional wisdom says trees are good for the environment. They absorb carbon dioxide—a greenhouse gas—from the atmosphere and
admin
2010-06-17
71
问题
Conventional wisdom says trees are good for the environment. They absorb carbon dioxide—a greenhouse gas—from the atmosphere and store it as carbon while releasing oxygen. The roots of trees have been thought to trap sediments and nutrients in the soil, keeping nearby rivers free flowing. Trees have also been credited with steadying the flow of these rivers, keeping it relatively constant through wet and dry seasons, thus preventing both drought and flooding. Pernicious nonsense, conclude two pieces of research published this week.
The first, a four-year international study led by researchers at the University of Newcastle, in Britain, and the Free University of Amsterdam, identifies several myths about the link between forests and water. For example, in arid and semi-arid areas, trees consume far more water than they trap. And it is not the trees that catch sediment and nutrients, and steady the flow of the rivers, but the fact that the soil has not been compressed.
The World Commission on Water estimates that the demand for water will increase by around 50% in the next 30 years. Moreover, around 4 billion people—one half of the world’s population—will live in conditions of severe water stress, meaning they will not have enough water for drinking and washing to stay healthy, by 2025.
The government of South Africa has been taking a tough approach to trees since it became the first to treat water as a basic human right in 1998. In a scheme praised by the hydrologists, the state penalizes forestry companies for preventing this water reaching rivers and underground aquifers. In India, large tree-planting schemes not only lose valuable water but dim the true problem identified by the hydrologists: the unregulated removal of water from aquifers to irrigate crops. Farmers need no permit to drill a borehole and, as most farmers receive free electricity, there is little economic control on the volume of water pumped. So a report of Britain’s Department for International Development concludes that there is no scientific evidence that forests increase or stabilize water flow in arid or semi-arid areas. It recommends that, if water shortages are a problem, governments should impose limits on forest plantation.
The second piece of research looked at how long the forests of the Amazon basin cling on to carbon. Growing trees consume carbon dioxide and it was thought that only when the tree died, perhaps hundreds of years later, would the carbon be returned to the atmosphere. No such luck. In a paper published in Nature this week, a team of American and Brazilian scientists found that trees were silently returning the carbon after just five years. Before taking an axe to trees, however, consider the merits of the tropical rainforests.
选项
A、can improve the quality of atmosphere.
B、may lead to slow flowing of rivers.
C、will help wet and dry seasons to be unchanged.
D、are able to remove carbon from the soil.
答案
A
解析
推理判断题。第一段围绕conventional wisdom展开,列举了人们对树木的传统认识,与题干中的 traditionally对应,第二句叙述了树木对空气的影响,吸收二氧化碳并释放氧气,所以选项A正确;选项Bslow flowing是对第三句中free flowing的错误理解;第四句是说树木可以保持河流在干旱和潮湿季节的流量,选项C错误;选项D文中未提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/n444777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Poets,songwritersandpoliticianshatetheidea,butfordecadesopinion-pollevidencehasbeenclear;moneybuyshappinessand
Inanew【C1】________publishedinthejournalHeart,researchersfoundthatSwissadultswhotookoneortwodaytimenapsperwee
Ahistoryoflongandeffortlesssuccesscanbeadreadfulhandicap,but,ifproperlyhandled,itmaybecomeadrivingforce.Wh
Inacountrywithashrinkingpopulation,thelatesttrendinGermany’shighereducationissomethingofamystery:thenumbero
Internetadvertisingisbooming.Theindustryhasgonefrom$9.6billioninrevenuein2001to$27billionthisyear,according
WhatisthedifferencebetweenJoeSix-Pack,JoethePlumberandJoeBiden?Oneisvicepresident;theothertwoarenot.Why?T
WhichofthefollowingistrueaccordingtoParagraph1?Jugglingone’slifeprobablymeanslivingalifecharacterizedby____
Greenspacefacilitiesarecontributingtoanimportantextenttothequalityoftheurbanenvironment.Fortunatelyitisnolon
Theauthorassertsthatremedyingtheearthatmospherewilldependuponothermeasuresthan______.Theword"recuperate"(Para
Whatissuggestedinthefirstsentence?Itcanbelearnedfromthetextthatnewstart-ups______.
随机试题
什么叫做数字证书?常见的数字证书可以分成哪几类?
普通合伙企业的新合伙人对入伙前的合伙企业债务承担________。普通合伙企业的退伙人应对退伙前合伙企业发生的债务承担________。
在以下打印机中,打印速度最快的是()
A、镇痛作用B、抗癌活性C、抗菌消炎作用D、抗中毒性休克作用E、具有拟胆碱作用;与上述生理活性相对应的生物碱是黄连中的小檗碱
A、图像视觉的非线性校正B、图像插补处理C、信号动态范围的对数变换D、工作站图文处理E、三维重建属于前处理的
患者女,35岁,主诉心悸、怕热、神经过敏、失眠。护士评估发现病人手有震颤,肌无力,皮肤温暖湿润,心动过速。这个病人最可能的诊断是
某冶炼厂为扩大生产修建一座新厂房。在施工过程中遇到多雨天气,因屋面防水未及时做完,而导致回填土及灰土浸水而无法使用。竣工交付阶段监理工程师经检查发现有6根排架柱基础下沉,监理工程师立刻对该事故展开调查。根据调查结果分析原因认为,排架柱基础下沉主要是由施工过
其他单位因特殊原因需要使用本单位的原始凭证,正确的做法是()。
班主任处理偶发事件的原则有()
Althoughtherearebodylanguagesthatcancrossculturalboundaries,cultureisstillasignificantfactorinallbodylanguage
最新回复
(
0
)