首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Some business books are like a CD recorded by a one-hit-wonder pop star. On the CD, the star’s original hit is padded with dross
Some business books are like a CD recorded by a one-hit-wonder pop star. On the CD, the star’s original hit is padded with dross
admin
2013-11-29
55
问题
Some business books are like a CD recorded by a one-hit-wonder pop star. On the CD, the star’s original hit is padded with dross hurriedly bundled together to cash in on the star’s ephemeral fame. Consumers, at the end of the day, regret not having bought just the original hit song.
Work force Crisis grew out of an article by the same authors that appeared in the Harvard Business Review in March 200,1. Called It’s Time to Retire Retirement, it achieved fame of a sort when it won the McKinsey Prize, an award granted annually to the "most significant" article to have appeared in the publication during the previous year. It gained even more fame by association, being joint winner that year with what turned out to be Peter Drucker’s last article What Makes an Effective Executive for the publication.
Now here is the CD extension of that original hit. It takes the basic thesis of the article that the long-standing corporate practice of investing heavily in youth and pushing out older workers must change, "or companies will find themselves running off a demographic cliff as baby boomers age" and puffs it out to the 200-plus pages that hook publishers demand as a minimum.
The authors’ original article was already on shaky ground in stating that, as baby-boomers retire (people born between 1946 and 1964, the oldest of whom are just now reaching 60), "there won’t be nearly enough young people entering the workforce to compensate for the exodus". An article in the August 2003 issue of Organizational Dynamics, by Peter Cappelli of the Wharton School at the University of Pennsylvania, had already knocked that idea on the head. Mr. Cappelli took issue with the popular rumour that the retirement of baby boomers will bring about a shortage of labour. At least in America, there are all sorts of ways in which the labour market will compensate. Many baby-boomers, for instance, will work longer; and although the next generation is some 16% smaller than the baby boom generation? the generation after that is bigger than both of them. Then there is migration and offshoring to smooth the imbalance even further.
Curiously, both sides cited the US Bureau of Labor Statistics in support of their case: Mr. Cappelli quoting its estimate that the US labour force will rise from 153m in 2000 to 159m in 2010; Mr. Dychtwald and his colleagues saying that the bureau "projects a shortfall of 10m workers in the United States in 2010". First there are statistics; and then there is what you want them to say.
The debate has moved on from being about labour shortages to being about the waste of resources involved in allowing workers to retire at what is, given current life expectancy and standards of health, the relatively young age of 60 65. To give Work force Crisis its due, it dwells only briefly at the beginning on statistical pyrotechnics to prove that "a large and prolonged worker shortage could severely reduce our standard of living". It then eases into a discussion about ways in which companies can redesign work in order to bang on to the workers they want to hang on to, regardless of age, in an era when people hop from employer to employer like never before. But it is more like elevator muzak than the hit first recorded in the Harvard Business Review.
We can learn from the fifth paragraph that ______.
选项
A、US Bureau of Labor Statistics offers inaccurate statistics.
B、Mr. Dychtwald objects to the authors’ opinion.
C、the US labor force will either rise greatly or fall sharply.
D、statistics can be used to support different opinions.
答案
D
解析
细节题。直接定位至第五段。末句指出“首先这是些数据,之后才是你想用它们来证明什么”,这说明数据是有选择地为人所用,这正是[D]表达的内容,故为答案。由该句可知,不同的人对数据有不同的解释,这并非是US Bureau of Labor Statistics提供的数据不准确,只是人们的立场不同面已,排除[A]。首句指出 both sides cited the US Bureau of Labor Statistics in support of their case,可以判断后面提到的两个人是观点对立的双方。由上一段可知Mr.Cappelli认为该书观点不正确,可以判断这里他是反对的一方,而Mr.Dychtwald则是持肯定态度的一方,[B]与此矛盾,排除。[C]中的rise greatly 和 fall sharply在该段没有提及,排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/nwZO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Phonologyisthestudyof
WhichofthefollowingstatementsisNOTtheconcernofsociolinguists?
InBritain,only2%ofthepopulationarefarmersbuttheymanage______ofthelandarea.
Whoamongthefollowingisapoetoffreeverse?
Businessvisitstendtobeextremelypunctual.Ifyouarrivelatetoabusinessappointment,itwillreflectbadlyonyou.Sot
Businessvisitstendtobeextremelypunctual.Ifyouarrivelatetoabusinessappointment,itwillreflectbadlyonyou.Sot
Outsidethemedicalprofession,therearevariouseffortstocutmedicinedowntosize:notonlywidespreadmalpracticelitigati
Anystudentsettingoutonacademiccareerinscienceislikelytobecomeincreasinglyseparatedfromhumanitiesandsociety.Ev
Itiscommonforstudentsinhighschooltowonderifcollegeeducationisreallyimportant.Manyhighschoolstudentsdon’ten
在我国社区教育的发展中,政府统筹是重要保证,要始终充分依靠政府的领导和有效管理,统筹安排、合理配置社区教育资源区分社区教育中的非功利性教育与功利性教育,非功利性教育是社区教育的本质体现,功利性教育是社区教育的重要组成;组建高效运作的社区教育实体,发挥龙头作
随机试题
企业进行战略综合分析的内容主要包括:_____________;_____________。
A.产生协同作用,增强药效B.延缓或减少耐药性的发生C.形成可溶性复合物,有利于吸收D.改变尿液pH,有利于排泄E.利用药物间的拮抗作用,克服药物的不良反应阿司匹林与对乙酰氨基酚、咖啡因联合使用可()。
张某在与乙公司交易中获得票面金额为50万元的汇票一张,该汇票的出票人为甲公司,承兑人为丙公司,付款人为丁公司,汇票到期日为2012年4月20日。那么当下列哪些情况发生时,张某可以在汇票到期日前行使追索权?()
下列关于国家赔偿法说法不正确的是()。
确定消防安全重点部位不仅要根据火灾危险源的辨识来确定,还应根据本单位的实际,即物品贮存的多少、价值的大小、人员的集中量以及隐患的存在和火灾的危险程度等情况而定。将托儿所、集体宿舍、医院病房等作为消防安全重点部位,是从()方面确定的。
资本有机构成是指()。
中国自古就有重礼节的优良传统,古人发明谦辞以用来表示人们日常交际和书信往来中必不可少的谦虚与尊敬。以下有关谦辞的说法不正确的一项是()。
公益活动是指一定的组织或个人向社会捐赠财物、时间、精力和知识等活动。公益活动的内容包括社区服务、环境保护、知识传播、公共福利、帮助他人、社会援助、社会治安、紧急援助、青年服务、慈善、社团活动、专业服务、文化艺术活动、国际合作等。下列属于公益活动的是(
人类的平均寿命越来越长,但是人类所观察到的癌症发生率也越来越高。在分析这种趋势的时候,很多人会把它归结为现代食物的品质越来越差。于是时不时有人发出“某某食物致癌”的言论,总能吸引一堆眼球;如果指出这种“致癌的食物”跟现代技术有关,__________。
利用下面设备______可以将一彩色图片以高精度输入到计算机中。
最新回复
(
0
)