With cloud, mobility, big data and consumerization, companies are in even greater need of technology talent than they were in th

admin2023-01-17  19

问题     With cloud, mobility, big data and consumerization, companies are in even greater need of technology talent than they were in the late 1990s, and that talent is in even shorter supply. Computer science enrollments are at an all-time low; baby-boomer workers are retiring and taking all of that legacy—systems knowledge with them; and Silicon Valley is hot again. Would that young, brilliant developer rather join the next Zynga or upgrade the payroll systems at your insurance company?
    Two weeks ago, I asked the IT executive readership of my weekly newsletter, The Heller Report, to answer the question: If you had a magic wand, which one talent problem would you solve? Responses poured in and addressed challenges around recruiting, developing leaders, and retaining the talent that they currently have. But more than 70 percent of readers would use their magic wand to do only one thing: give business skills to their technologists. Their people, they worry, are so narrowly focused on the technology that they fail to see the forest for the trees. They do not understand the business context of their technology work, nor can they have meaningful discussions with the leaders of the business areas about their technology support.
    This lack of business-sawy technology talent is a serious problem for every company that relies on technology to exist (which is, of course, every company). Those beautifully "blended executives," who can talk technology in one meeting and can talk business in another, are rare birds. Yet with technology moving directly into the revenue stream of your company, you need them, and your need is only going to increase.
    One option is to spend all of your time and money on recruiting blended executives from the outside. You will be in heated competition with every other company in your market, and if your recruiting function is not a competitive weapon for you, you will find yourself in a losing battle. You would be much better off growing your own. Here are some ideas:
    Build a rotational program. Encourage your head of human resources to work with your CIO and a few of your other business leaders to build a program that rotates IT people into different functions of the business. This kind of program is not easy, with your CIO having to survive without a trusted IT leader for a period of time, but the long-term result of a good rotational program can be tremendous. It may well be worth the investment.
    Involve your business leaders. If a rotational program is too much to take on right now, build a leadership development program for IT that involves your business executives. Encourage your CIO to invite the heads of your major business units to meet regularly with the senior IT team to educate them on their business area. And be sure that you, CFO, are spending enough time with IT. Use that interaction to chip away at the long-standing wall that often exists between the business and IT.
    Embed your IT people in the business. By now, your CIO should have restructured the IT organization so that each major business or functional area has a dedicated IT leader. These positions are called "business relationship executives," portfolio CIOs, or customer relationship managers, and they often report both to the CIO and to a functional or P&L leader. The more time they spend in "the business," the more they learn skills beyond IT, and the more valuable they become to you over time. You know you are on the right track when you walk into a business unit meeting, and from the dialogue taking place, you cannot easily distinguish the IT person from everyone else.
________is NOT a cause for the short supply of technology talent.

选项 A、Recruitment of IT companies
B、Upgrading payroll systems
C、Retirement of experienced IT technologists
D、Recruiting fewer people in computer programs

答案B

解析 根据文中第1段第2句可知,原因包括:计算机科学专业的入学率低和老技术人员退休,而第2段也继续提到目前IT公司在招聘方面也遇到难题。所以只有B项“薪酬系统升级”没有提及,选B项。A项 “IT公司的招聘问题”,这个原因在第2段提到了,因此排除;C项“资深IT人员退休”和D项“计算机专业招生率降低”均在第1段提及,也可以排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/o3cD777K
0

最新回复(0)