首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Selective New York City public high schools are supposed to make it easy for families to see their detailed admission criteria,
Selective New York City public high schools are supposed to make it easy for families to see their detailed admission criteria,
admin
2022-11-16
150
问题
Selective New York City public high schools are supposed to make it easy for families to see their detailed admission criteria, but only a fraction of schools do so, according to a new report from Fordham Law School. Just 20 of 157 screened high-school programs put their rubrics for evaluating applicants online or gave them to researchers upon request, the report said Tuesday. At a time when selectivity in admission to public schools is under scrutiny, the report said families deserve far more information on exactly how students are judged.
In the city’s complex system, eighth-graders competing for seats rank up to 12 choices, selective schools rank applicants, and an algorithm makes matches. The city Department of Education website and high-school directory show general requirements for each school. But the agency has said each school should make available a rubric showing the precise weighting of admission criteria, such as test scores, course grades, attendance and punctuality. Those details help students determine whether they are viable candidates and avoid wasting their picks on programs where they have no shot.
More transparency "could go far in helping some families better navigate the process and level the playing field," said Dora Galacatos, executive director of Fordham’s Feerick Center for Social Justice, which issued the "Screened Out" report. George Westinghouse High School in Brooklyn was one of the few to provide rubrics. It gave 15% of points for attendance, 15% for punctuality, 7.5% for each of the four core course grades, and 40% for state test scores in math and reading.
Department of Education officials said they instruct screened schools annually to make rubrics available, and would remind principals in their next newsletter. "We’re committed to a fair and transparent admissions process," said spokeswoman Katie O’Hanlon. Screening faces critics who say it aggravates segregation by race and income, partly because affluent families have more resources to deal with the system and pay for tutoring. Supporters of screening say it helps high-performing students learn at a faster pace.
Researchers at the Feerick Center hunted for admissions rubrics on school websites, sent letters to principals asking for rubrics, and made two rounds of phone calls to high schools, between June 2018 and February. Most of the roughly 77,000 students who applied to high school sought to get into at least one screened program, which offered about 15,700 seats in 2017, the report said.
It can be learned from Paragraph 4 that the possible disadvantage of screening is________.
选项
A、forging educational background
B、accelerating the learning pace
C、deepening the economical distortion
D、increasing inequality
答案
D
解析
根据题干关键信息Paragraph 4和the possible disadvantage of screening可定位至第四段第三句。该句提出Screening faces critics who say it aggravates segregation by race and income, partly because affluent families have more resources to deal with the system and pay for tutoring (批评者认为,评估选拔加剧了种族和收入的分离,部分原因是富裕家庭拥有更多资源来应对这一制度,并支付辅导费用),由此可知,富裕家庭有更多资源来应对评估选拔,故评估选拔这一制度加剧了贫富阶层之间的不平等,D项为正确答案。A项forging educational background(伪造教育背景)和C项deepening the economical distortion(加重经济扭曲)原文并未提及,故排除;第四段最后一句提到Supporters of screening say it helps high—performing students learn at a faster pace(支持者认为,评估选拔可以帮助成绩优异的学生加快学习步伐),由此可知,B项accelerating the learning pace(加快学习速度)并不是评估选拔的一个缺点,而是其优点,故该选项也应排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/n6MD777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Supposeyouareinvitedbyyourreadingclubtogiveapresentationaboutaforeignwriterandhis/herworksatthenextmeeting
Countriesmustcreativelycomplementtheuseoffossilfuelsandrenewableenergyintheinterimpendingwhenrenewableenergyc
Forthoseseekingtohelptheworst-offinpoorcountries,themobilephonehasbeenamagicwand.Mobile-moneyaccountshavehe
Forthoseseekingtohelptheworst-offinpoorcountries,themobilephonehasbeenamagicwand.Mobile-moneyaccountshavehe
MartezaHasanifledAfghanistanin2005whenhewassixyearsold.Duringthewarthere,hefoundhisfather’sbody,infrontof
Theworldeconomyhasrunintoabrickwall.Despitecountlesswarningsinrecentyearsabouttheneedtoaddressaloominghung
Peoplehavespeculatedforcenturiesaboutafuturewithoutwork.Todayisnodifferent,withacademics,writers,andactivists
TheUnitedStatesiswidelyrecognizedtohaveaprivateeconomybecauseprivatelyownedbusinessesplay【C1】________roles.TheA
Duringthelast15years,theEarth’ssurfacetemperatureroseatarateof0.04℃adecade,farslowerthanthe0.18℃)increase
Nowadays,amateurphotographyhasbecomeatroublingissue.Citizensofrichcountrieshavegotusedtobeingwatchedbyclosed-
随机试题
患者,男性,40岁。心尖部可闻及舒张期隆隆样杂音,影像学提示心影呈梨形,则该患者心脏异常可能是()。
下面哪种疾病不是造血干细胞移植适应证
在人本主义(询者中心)治疗中最重要的是
下列选项中,影响固体废物填埋场污染物在衬层和包气带土层中的迁移速度的因素有()。
根据考古发现,人类历史上最早的城市大约出现在()。
根据《中华人民共和国个人所得税法》及其实施条例的规定,下列各项中,属于“工资、薪金所得”的有()。
最早提出“以铜为镜可正衣冠”、“以人为镜可以明得失”、“以史为镜可以知兴替”的是()。
1921—1922年召开的华盛顿会议,对中国影响最大的是()。
PassiveSmokingIsWorkplaceKillerPressuremountedonBritainonMondaytotakeactionon(51)smokingwithnewresearchs
Whenwilltheinvestors’conferencebeheld?
最新回复
(
0
)