首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In stormy times, investors look for something solid to hang onto — something like gold. The World Bank president himself, Robert
In stormy times, investors look for something solid to hang onto — something like gold. The World Bank president himself, Robert
admin
2019-11-02
62
问题
In stormy times, investors look for something solid to hang onto — something like gold. The World Bank president himself, Robert Zoellick, suggested in November that the world’s economies could use the old reliable metal to help stabilize their currencies. For these and many other reasons, professional gold-fund manager Shayne McGuire argues that gold has nowhere to go but up. The following essay is adapted from McGuire’s latest book, Hard Money: Taking Gold to a Higher Investment Level.
Gold used to be regarded as an investment for losers — for the crazies forever expecting the financial apocalypse. To the great economist John Maynard Keynes, it was a "barbarous relic" of a primeval economic past. Many people have abandoned that lousy stereotype, now that the debt-driven bubbles in stocks and real estate have burst. Following the collapse of the world’s largest bank, the Royal Bank of Scotland, and the largest insurer, the American Insurance Group, among many other notable institutions now owned and directed by Western governments, people have come to understand the need for time-proven financial insurance that can insulate their wealth from government and financial firms. And there’s only one viable and liquid investment that enables a person to pull his or her wealth out of the financial system: gold.
Buying gold has been the best method for shorting the government. Betting against government — that is, on a sudden, sharp rise in inflation — has strong odds in the midst of surging government deficits. Hyperinflation is fortunately a rare event, and it is unlikely to emerge at present. But consider that all 30 documented cases of hyperinflation — that is, a situation where prices rise by at least 50 percent per month — have been caused by deficits that got out of control. Hyperinflation invariably emerges in a deflationary environment of weak economic activity, such as the one that now threatens the United States, European nations, and Japan. It can erupt when the public grows wary of the money being printed in growing quantities by monetary authorities, which are forced to buy — to "monetize, " in the financial vernacular—a surging supply of government bonds that the markets no longer all want to buy.
Every currency in history has eventually fallen against gold — most dramatically in times like these, times of surging liabilities and an increasing inability to meet them. Gold is the only credible currency whose quantity cannot be expanded at will to meet the spending needs of governments in distress. By its very nature it remains scarce and rises in value as the supply of paper money grows. And I think it’s safe to say that following the most dramatic credit crisis since the Great Depression — one that is continuing to produce ripple effects, like events in Greece that are broadening into Europe itself — we are likely to see historic investment shifts that will provide great opportunities.
One major beneficiary will be gold. I strongly believe that present financial conditions are about to transform the investment strategies of the world’s largest investment funds in a way that will cause gold to surge substantially higher.
To understand why, consider present asset allocation at some of the world’s largest investment funds. Pension funds, like the one I work for, have a significant effect on the world’s markets, since they collectively manage $24 trillion. But gold plays a negligible role in their asset allocations. Teacher Retirement System of Texas, whose GBI Gold Fund I manage, probably holds a larger percentage of assets in gold than any other large ($10 billion and higher) pension fund in the world, but our holdings in the precious metal are modest in comparison with any major type of asset like stocks and bonds. And so it is with other pension funds. Since commodities typically represent around 3 percent of a typical fund’s total assets, and the precious metal makes up less than 5 percent of commodity allocation, that makes gold only 0.15 percent of a fund’s total assets. Add in the value of gold-mining stocks and precious-metals exchange-traded funds (maybe another 0.15 percent of total assets, at most), and a typical pension fund holds less than a third of 1 percent in gold — that is to say, virtually nothing.
What is the relationship between Paragraph 5 and Paragraph 6?
选项
A、Each presents one side of gold.
B、Paragraph 5 generalizes and Paragraph 6 gives examples.
C、Paragraph 6 is the reason of Paragraph 5.
D、Paragraph 6 is the logical result of Paragraph 5.
答案
C
解析
文章中第五段和第六段的关系是怎样的?本题为逻辑分析题。从文章中第六段的开头“To understand why...”可知,第六段是解释第五段中作者认为present financial conditions are about to transform the investment strategies of the world’s largest investment funds in a way that will cause gold to surge substantially higher的原因,并给出了具体的例子,因此答案为选项C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/oNbK777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Christmasisthetimetomakethebelovedonesfeelspecial.Ahugandakisswouldprobablybemorethanenoughbutgiftsare
A、Hewantstoworkinabigbankbecauseitoffersahighsalary.B、HethinksthatIntegratedBusinessStudiesisratherdullan
UsingDramaTextsintheLanguageClassroomI.【T1】______ofdrama【T1】______A.helpingtheteacherachieve"reality"—overcomin
A、Singlepeople.B、Marriedcouples.C、Futurecouples.D、Everybody.D根据句(2一1)和(2—2)可知,罗宾博士的这本书是写给所有人的,故答案为[D]。
A、Co-signingforaloan.B、Lendingcash.C、Askingforinterests.D、Turningdownothers.A根据句(5)可知,米奇建议,永远不要和别人共同签署贷款。因此答案为[A]。
PASSAGETHREEWhatdothefourcasesinPara.6show?
(1)BeingtoldIwouldbeexpectedtotalkhere,IinquiredwhatsortoftalkIoughttomake.Theysaiditshouldbesomethings
A、HarvardUniversity.B、YaleUniversity.C、ReadCollege.D、MIT.C在谈到PrincetonReview的大学排行第一位时,主持人提到是ReadCollege,故选C项。
TheHouseisexpectedtopassapieceoflegislationThursdaythatseekstosignificantlyrebalancetheplayingfieldforunion
Toomuchelectriccurrentmayflowintoacircuitasaresulteitherofafaultinthecircuitandofanoutsideeventsuchasl
随机试题
关于妊娠期阑尾炎的特点,下列哪项描述是正确的
A.缓冲作用发挥最快B.缓冲能力较强C.缓冲能力最强D.缓冲能力最持久E.缓冲能力最弱在调节酸碱失衡中骨骼的缓冲作用
A.肺热壅盛,气逆不降之喘咳B.痰涎壅盛,肾不纳气之喘咳C.风寒束表,肾不纳气之喘咳D.风寒外束,痰热内蕴之喘咳E.风寒束表,水饮内停之喘咳苏子降气汤主治的喘咳是
A.青霉素B.喹诺酮类C.两性霉素BD.磺胺类E.氨基苷类通过抑制DNA合成抑菌的是
下列关于尿石形成因素的描述中,不正确的是
患者,女性,56岁,拔除右上后牙后伤口愈合良好,无明显炎症。半个月后常感伤口疼痛不适,尤其触碰伤口颊侧时有明显疼痛,X线片检查无异常,常见的原因是
艾瑞克森认为青春期的主要冲突是()。
促进心理健康的基本原则中不包括()。(2003年12月三级真题)
以下几项哪一个不是原始学校的形态?()
GiantStructuresItisanimpossibletasktoselectthemostamazingwondersofthemodernworldsinceeveryyearmore【C1】__
最新回复
(
0
)