首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Geologists have been studying volcanoes for a long time. Though they have learned a great deal, they still have not discovered t
Geologists have been studying volcanoes for a long time. Though they have learned a great deal, they still have not discovered t
admin
2015-12-31
51
问题
Geologists have been studying volcanoes for a long time. Though they have learned a great deal, they still have not discovered the causes of volcanic action. They know that the inside of the earth is very hot, but they are not sure exactly what causes the great heat. Some geologists have thought that the heat is caused by the great pressure of the earth’s outer layers. Or the heat may be left from the time when the earth was formed. During the last sixty years scientists have learned about radium (镭), uranium (铀), thorium (钍), and other radioactive elements. These give out heat all the time as they change into other elements. Many scientists now believe that much of the heat inside the earth is produced by radioactive elements.
Whatever the cause of the heat may be, we do know that the earth gets hotter the farther down we dig. In deep mines and oil wells the temperature rises about 1 F. for each 50 feet. At this rate the temperature 40 miles below the earth’s surface would be over 4 000 F.. This is much hotter necessary to melt rock. However, the pressure of the rock above keeps most materials from melting at their usual melting points. Geologists believe that the rock deep in the earth may be plastic, or puttylike. In other words, the rock yields slowly to pressure but is not liquid. But if some change in the earth’s crust (地壳) releases the pressure, the rock melts. Then the hot, liquid rock can move up toward the surface.
When the melted rock works its way close to the earth’s crust, a volcano may be formed. The melted rock often contains steam and other gases under great pressure. If the rock above gives way, the pressure is released.
Then the sudden expansion of the gases causes explosions. These blow the melted rock into pieces of different sizes and shoot them high in the air. Here they cool and harden into volcanic ash and cinders (煤灰,余烬). Some of this material falls around the hole made in the earth’s surface. The melted rock may keep on rising and pour out as lava (熔岩,火山岩). In this way, volcanic ash, cinders, and lava build up the cone-shaped (圆锥形的) mountains that we call volcanoes.
If the temperature at the earth’s surface is 20 F. , the temperature in a coal mine 500 feet below the surface would, in degrees, be______.
选项
A、30
B、40
C、120
D、500
答案
A
解析
本题是一道根据文章具体细节推断类题。问如果地球表面的温度是20华氏度,那么在地球表面以下500英尺的矿井里的温度是多少。文章第二段指出,每向下挖50英尺,温度就升高1华氏度,假设地球表面的温度是20华氏度,那么500英尺深的煤矿下的温度应是20+500÷50=30华氏度。因此,本题的正确答案应是A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/p9PO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Allthathehadlearnedonlymadehimfeelhowlittleheknewincomparisonwith______remainedtobeknown.
Man:Thesnowisreallycomingdown,isn’tit?Woman:RarelydowegetsomuchsnowinDecember.Question:Whatdoesthewomanm
Youaretowriteinnolessthan120wordsaboutthetitle"HighTimetoCleanUptheSmallAdsAroundOurCity".Youshouldbas
Thefirmshouldmakeasubstantialprofitsatisfactorylaborrelationsaremaintained.
Fromthefirstparagraph,weknowthat______.ManyBritishstudentsmaypreferHarvardoverOxfordbecauseallofthefollowi
Fingerprintsformanunchangeable______despitechangesintheindividual’sappearanceorage.
Smithfailedto______forthedeficitinthecompany’sbankbalance.
Thoughsomepeoplehavesuggestedthatwomenshouldreturntohouseworkinordertoleavemorejobsformen,theideahasbeenr
Whethertheeyesare"thewindowsofthesoul"isdebatable!thattheyareintenselyimportantininterpersonalcommunicationis
随机试题
某工地地处A区与B区的交界处。某日,一工人因劳资纠纷与包工头吵了起来,并纠集了多名老乡到其办公室“讨说法”,双方言语不和,进而大打出手。从A区打到B区,造成多人轻微伤,围观群众立即报了警。关于此案的管辖正确的是()。
主报表最多可以包含______级子报表。
获取原始资料的方法有()
A.甲氧苄啶(TMP)B.甲硝唑(灭滴灵)C.氯喹D.伯氨喹E.乙胺嘧啶(息疟定)治疗滴虫病最有效的药物是
热势较高,日哺热甚,兼见腹胀便秘属于
A.足以严重危害人体健康B.对人体健康造成严重危害C.对人体健康造成特别严重危害D.后果特别严重根据《最高人民法院、最高人民检察院关于办理生产、销售假药、劣药刑事案具体应用法律若干问题的解释》生产、销售的假药被使用后造成轻伤的,应认定(
债权人行使撤销权的必要费用的承担者是()。
有一条河流从遥远的高山上流下来,经过了千山万水。当它要越过沙漠的时候,它发现它的河水渐渐消失在沙里。“也许这就是我的命运,我永远也到不了传说中浩瀚的大海。”它颓丧地自言自语。这时候响起了一阵低沉的声音:“如果微风可以跨越沙漠,那么河流也可以。”这是沙漠发出
So______arethechildrenabouttheexperimentthattheyaskendlessquestionsaboutit.
Nexttimeyoubringyourkidsinforacheckup,don’tbesurprisedifthedoctorasksabouttheirtastesandentertainment.The
最新回复
(
0
)