首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
From the goose that laid the golden egg to the race between the tortoise and the hare, Aesop’s fables are known for teaching mor
From the goose that laid the golden egg to the race between the tortoise and the hare, Aesop’s fables are known for teaching mor
admin
2021-04-29
53
问题
From the goose that laid the golden egg to the race between the tortoise and the hare, Aesop’s fables are known for teaching moral lessons rather than literally being true. But a new study says at least one such tale might really have happened.
It’s the fable about a thirsty crow (乌鸦). The bird comes across a jar with the water level too low for him to reach. The crow raises the water level by dropping stones into the jar. The moral tells: Little by little does the trick, or in other retellings, necessity is the mother of invention.
Now, scientists report that some relatives of crows called rooks used the same stone-dropping strategy to get at a floating worm. Results of experiments with three birds were published online by the journal Current Biology.
Rooks, like crows, had already been shown to use tools in previous experiments. Christopher Bird of Cambridge University and a colleague exposed the rooks to a 6-inch-tall clear plastic tube containing water, with a worm on its surface. The birds used the stone-dropping trick naturally and appeared to estimate how many stones they would need. They learned quickly that larger stones work better.
In an accompanying commentary, Alex Taylor and Russell Gray of the University of Auckland in New Zealand noted that in an earlier experiment, the same birds had dropped a single stone into a tube to get food released at the bottom. So maybe they were just following that strategy again when they saw the tube in the new experiment, the scientists suggested. But Bird’s paper argued there’s more to it: The rooks dropped multiple stones rather than just one before reaching for the worm, and they reached for it at the top of the tube rather than trying to reach the food at the bottom.
The researchers also said Aesop’s crow might have actually been a rook, since both kinds of birds were called crows in the past.
What is the main idea of this passage?
选项
A、Animals are smarter than we have expected.
B、Aesop’s fables tell real morals.
C、Necessity is the mother of invention.
D、Some of Aesop’s fables may be true.
答案
D
解析
根据文章第一段的最后一句“But a new study says at least one such tale might really have happened.”可知,研究显示至少有一个故事可能是真实发生过的,概括总结了全文的主题,故选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/p9tO777K
0
成人本科学位英语
相关试题推荐
Chinahashundredsofislands,______thelargestisTaiwan.
Advertisementcanbethoughtof"asthemeansofmakingknowninordertobuyorsellgoodsorservices".Advertisementaimst
Idon’tliketodisturbyou,becauseyou’requitetired()workinghardtoday.
Wefindthatbrightchildrenarerarelyheldbackbymixed-abilityteaching.Onthecontrary,boththeirknowledgeandexperienc
Wefindthatbrightchildrenarerarelyheldbackbymixed-abilityteaching.Onthecontrary,boththeirknowledgeandexperienc
Getinthecar.There’senough________foryou.
Hedidn’tfearnewideas,______thefuture.
Ajudgemustbe______whenweighingevidence.
Lucy:I’veheardyouareill.______Vivian:Iwaswokeupbymysonlastnightandfeltexhaustedthismorning.
Theoldgentlemanneverfailstohelp______isinneedofhishelp.
随机试题
A.HBVB.HDVC.两者均可D.两者均否逆转录酶()
A、 B、 C、 A题干问的是往返票的价位。回答时应用具体的金额来回答,A选项“不到300美元。”符合题意,故选A。
室外消火栓可分为地上式、地下式两种。()
Women’sDaymarkstheroleofwomeninboththepastandthepresent.Itwasstartedto【B1】______theimportanceofworkingwome
卫星通信系统通常由()部分组成。
湿弱地基加固可以采用的方法有()。
按照我国现行法律规定,挪用客户所委托买卖的证券或者客户账户上的资金,属于( )。
炎热的夏天,蜻蜓经常贴着水面飞行,尾部不时触到水里,溅起朵朵水花,这就是“蜻蜓点水”,对此正确的解释是()。
568,488,408,246,186,()
如果一个过程不包括returm语句,或者return语句中没有指定表达式,那么该过程______。
最新回复
(
0
)