首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Indifferent. B、Surprised. C、Confident. D、Worried. D选项均为表示态度的词表明,本题考查观点看法。由短文中提到的The major difference… points out the tragic ch
A、Indifferent. B、Surprised. C、Confident. D、Worried. D选项均为表示态度的词表明,本题考查观点看法。由短文中提到的The major difference… points out the tragic ch
admin
2012-05-17
66
问题
During the past decade, there has been a multifold increase in violent crimes throughout the world. Not only has there been a frightening increase of murders and rapes, but the chances of being attacked and robbed have grown so that the elderly avoid leaving their apartments.
The exact cause of this horrifying development has not been found. Some sociologists feel that the growth of crime on TV is related with the growth of violence in our streets. Others blame the constant threat of complete destruction from nuclear explosives. If the world is going to be blown up, why not enjoy yourself fully?
Regardless of the cause or causes, a fundamental change in attitude among people is easy to see. Years back, the old saying “practice what you preach” was a prevalent one. People had moral standards that they could follow; people were concerned about their fellow human beings.
Today, people have become “I-centered”. They are more interested in achieving immediate, selfish pleasure. The best advice they can give in the rare instances when they do is “Do what I say, not what I do.” They are saying: “There are moral principles to follow if you want to, but don’t use me as a guide since I no longer follow them”.
The major difference that I see in the quotations points out the tragic change in our morality and social ways. Until people once more learn to replace “I” with “we”, we shall continue to move toward destructive self-centeredness.
Questions 33 to 35 are based on the passage you have just heard.
33. What has increased greatly in the past decades?
34. What changes have taken place in people’s morality?
35. Which is most suitable to describe the speaker’s attitude?
选项
A、Indifferent.
B、Surprised.
C、Confident.
D、Worried.
答案
D
解析
选项均为表示态度的词表明,本题考查观点看法。由短文中提到的The major difference… points out the tragic change in our morality and social ways… destructive self-centeredness可知,说话者对人们普遍变得自私的状况是很担忧的,故答案为[D]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/pHf7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Sportsisoneoftheworld’slargestindustries,andmostathletesareprofessionalswhoarepaidfortheirefforts.Becausean
Disposingofgarbagehasbeenaproblemsincehumansstartedproducingit.Moreandmorepeoplechoosetoliveclosetogetheri
A、Paintingtheroomwhite.B、Buyingwhitefurniture.C、Waitingthemantodecide.D、AskingMr.Whiteforadvice.A建议题。男士说不知该把房间
Liketime,spaceisperceiveddifferentlyindifferentcultures.SpatialconsciousnessinmanyWesternculturesisbasedonape
A、Afro-Americans.B、Juvenileoffenders.C、Caucasians.D、Hispanics.B此题考查同义替换。“include”与“count”关键词同义替换。
A、Thebicycleisbeingrepaired.B、Thebicycleisnew.C、Shelentthebicycletoafriend.D、Thebicycleisparkedoutside.A从M
A、Peopleenjoyshoppinginthem.B、Peoplespendlittletimeinthem.C、Peoplearemorelikelytobuysomethinginthemiftimei
A、Adruggist’ssuggestion.B、Anarticle.C、Anadvertisement.D、Asalesclerk’scomment.B细节题。本题要抓住对话的开始部分。对话开头听到女士说readafact,接
A、Shewantsthemantolistentotheinstructionsandobserve.B、Shewantsthemantowatchwhitesheperlormstheoperations.C
Heredity(遗传)isnottheonlythingthatinfluencesourcolor.Whereandhowweliveafterwearebornis【B1】______too.Forinst
随机试题
患儿女,7岁。上中切牙之间间隙达4~5mm,最不可能的原因是
某市一工厂位于市区内,因生产不景气,经总公司批准,同意改建一座高层宾馆,占地面积3.2hm2。总公司在批准时指出:市委、市规划行政主管部门根据规划,经研究并口头同意该厂用地使用性质可以调整。随后该厂便与合作方签订协议,由合作方出资建成以后各得一半的建筑面积
燃具与燃气管道宜采用硬管连接,燃气用软管应采用( )橡胶管。
常用的市场风险限额包括()。
国家旅游局制定的旅游安全管理暂行办法第五条规定,旅游安全管理的原则是()。
在实际的教学过程中,教师通常会在一门课程结束后进行考试或测验,以评价学生对知识和技能的掌握程度。这种评价方式被称为()。
下列选项中,有权制定地方性法规的是()。
设f(x)在[0,1]上二阶可导,且|f"(x)|≤1(x∈[0,1]),又f(0)=f(1),证明:|f’(x)|≤1/2(x∈[0,1]).
ScientistshavelongbeeninterestedinhowthedeafprocesssignedlanguagesinthebraiaUnderstandingthatactivitycouldsh
A、Heispraisedbyhisteacher.B、Hegetsapayrise.C、Heispromoted.D、Hegetsanewbook.C对话中,女士对男士的晋升表示祝贺,男士对此表示感谢,并说自己感觉压
最新回复
(
0
)