首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
About a century ago more people would not have appreciated the study of a foreign language as they do today. Gone are those days
About a century ago more people would not have appreciated the study of a foreign language as they do today. Gone are those days
admin
2012-12-13
72
问题
About a century ago more people would not have appreciated the study of a foreign language as they do today. Gone are those days when patriotism (爱国主义) towards one’s own language was a major obstacle to learning foreign languages, a time when most nations were trying to throw their alien (外国的) rulers out of their countries in their freedom struggles.
Gone are those days when people were proud of their mother or father tongues and considered that their native languages alone will meet the need to survive. Language skills today have become as important as other business and career skills like IT, vocational or professional skills. Thus learning a foreign language today has become essential for an individual whether it is for careers, growing a business, or even to make an impression.
All that one needs to possess these days is a drive to learn a foreign language and there are all kinds of institutes and courses that teach various foreign languages like French, German, Spanish, and Japanese. Today’s world economy has bridged the barriers of race, sex, color and religion and the world has become a smaller place. Today’s businesses also demand language skills to expand and grow in other countries. Tens and hundreds of businesses worldwide are expanding and growing their businesses by promoting them in countries other than their countries of origin. The tremendous growth of the Internet has further increased the demand for language skills. In Canada an official rule also says that all commercial establishments must have their websites created both in English and French, the official languages of the country.
Language can also ease race and border barriers. You are more welcome in an alien nation if you know the language of the people there and can converse in their tongue. People in these countries immediately respect you and think you care about their culture as much as they do because in any culture language is the key identity.
What does the author say about people’s native and foreign languages?
选项
A、Foreign language skills are of vital importance.
B、It’s easier nowadays to learn a foreign language.
C、People today are not proud of their native language.
D、People’s language skills are better than in the past.
答案
A
解析
第二段最后两句提到,语言技能已经变得和其他商务技能、职业技能同样重要,因此,对个人而言,无论是为了职业,还是为了发展业务,甚至是为了给人留下印象,学习一门外语都已成为一种绝对的必要。由此可知,学习外语之所以成为必要是因为人们的外语技能已经变得很重要,故答案为[A]。[B]是针对第三段首句设的干扰项;[C]是根据第二段首句设的干扰项;文中提到语言技能变得很重要,但并未说语言技能比以前好,故排除[D]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/pPw7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Governmentopponentsmaintainthatthelevelofanynewtaxshouldbe______toanindividual’sabilitytopay.
Withher______posture,headheldhigh,shouldersbackandherlithebody,thesuccessfulfashionmodelearnednumerousbusines
A、Onehundreddollars.B、Twohundreddollars.C、Threehundreddollars.D、Fourhundreddollars.A选项表明本题考查数字。问题询问彩票中奖者失去的钱数。短文中举了个
Theconceptofstudentexchangebetweencountriesisnotanewone.Itisacommon【B1】______inmanyEuropeancountriesandtheU
Theconceptofstudentexchangebetweencountriesisnotanewone.Itisacommon【B1】______inmanyEuropeancountriesandtheU
Whenyouhavetomeetsomeonefromadifferentculture,beprepared.Ifyouunderstandculturaldifferences,you’llbeabetter
______IlikeFrance,Idon’tthinkFrenchisthemostbeautifultongueintheworld.
ImaginebeingaslaveinancientRome.Nowrememberbeingone.Thesecondtask,unlikethefirst,iscrazy.If,asI’mguessing,
A、At7:45.B、At7:35.C、At7:25.D、At7:15.B细节推断题。男士说已经7:45了,并问女士孩子们是否已经去上学了;女士说Bob是在20分钟前离开的,而Jane像往常一样晚,是10分钟以后才去上学的。因此,Bob是在
A、Lookingatsomephotographs.B、Sellingcameras.C、Teachingaphotographyclass.D、Repairingcameraequipment.A从选项猜测,肯定会问这两个人在
随机试题
触摸屏是用于实现替代()的功能。
某男性工人,在施工中头部被砸伤,出血不止,急诊来院。经检查,沿发际外侧有一纵行裂口,长约3.5cm,需清创缝合。下列除哪一项外,都是供应头皮的血管
发行债券是公司追加资金的需要,它属于公司的资本金。
下列句子修辞归类正确的一项是()。①指导员讲的真来劲,嘎子竖起耳朵听②我的母亲早已迎着出来,接着飞出了八岁的侄子宏儿③荷花人暮犹愁热,低面深藏碧伞中④一颗有生命力的种子,如果不落在肥土里,而落在瓦砾堆里,它绝不会悲观,也绝不会叹气⑤油蛉在
甲参加某旅行社组织的新马泰五日游旅行团,在旅游过程中与旅行社导游发生争执打斗,将旅行社诉至法院,甲与旅行社形成的诉讼法律关系的客体是
已知A=,二次型f(x1,x2,x3)=xT(ATA)x的秩为2,求实数A的值.
Forthefirsttime,morewomenthanmenintheUnitedStatesreceiveddoctoraldegreeslastyear,theclimaxofdecadesofchang
在关系数据库设计中,关系模式设计属于()。
A、Thefamousbrands.B、Thecereals.C、Books.D、Meat.B列举中直接提到了cereals。A的干扰性较大,女士建议“你经常使用的品牌产品可以上网选购”,并没有说这些产品是“名牌产品”。
A、Shesellspapersandcigarettestolocalfactoryworkers.B、Shesellsfreshmilk,frozenfish,cookedmeattohousewives.C、Sh
最新回复
(
0
)