首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In sixteenth-century Italy and eighteenth-century France, waning prosperity and increasing social unrest led the ruling families
In sixteenth-century Italy and eighteenth-century France, waning prosperity and increasing social unrest led the ruling families
admin
2010-03-25
52
问题
In sixteenth-century Italy and eighteenth-century France, waning prosperity and increasing social unrest led the ruling families to try to preserve their superiority by withdrawing from the lower and middle classes behind barriers of etiquette. In a prosperous community, on the other hand, polite society soon adsorbs the newly rich, and in England there has never been any shortage of books on etiquette for teaching them the manners appropriate to their new way of life.
Every code of etiquette has contained three elements: basic moral duties; practical rules which promote efficiency; and artificial, optional graces such as formal compliments to, say, women on their beauty or superiors on their generosity and importance. In the first category are considerations for the weak and respect for age. Among the ancient Egyptians the young always stood in the presence of older people. Among the Mponguwe of Tanzaia, the young men bow as they pass the huts of the elders. In England, until about a century ago, young children did not sit in their parents’ presence without asking permission. Practical rules are helpful in such ordinary occurrences of social life as making proper introductions at parties or other functions so that people can be brought to know each other. Before the invention of the fork, etiquette directed that the fingers should be kept as clean as possible; before the handkerchief came into common use, etiquette suggested that after spitting, a person should rub the spit inconspicuously underfoot. Extremely refined behavior, how- ever, cultivated as an art of gracious living, has been characteristic only of societies with wealth and leisure, which admitted women as the social equals of men. After the fall of Rome, the first European society to regulate behavior in private life in accordance with a complicated code of etiquette was twelfth-century Province, in France. Provence had become wealthy. The lords had returned to their castle from the crusades, and there the ideals of chivalry grew up, which emphasized the virtue and gentleness of women and demanded that a knight should profess a pure and dedicated love to a lady who would be his inspiration, and to whom he would dedicate his valiant deeds, though he would never come physically close to her. This was the introduction of the concept of romantic love, which was to influence literature for many hundreds of years and which still lives on in a debased form in simple popular songs and cheap novels today. In Renaissance Italy too, in the fourteenth and fifteenth centuries, a wealthy and leisured society developed an extremely complex code of manners, but the rules of behavior of fashionable society had little influence on the dally life of the lower classes. Indeed many of the rules, such as how to enter a banquet room, or how to use a sword or handkerchief for ceremonial purposes, were irrelevant to the way of life of the average working man, who spent most of his life outdoors or in his own poor hut and most probably did not have a handkerchief, certainly not a sword, to his name. Yet the essential basis of all good manners does not vary. Consideration for the old and weak and the avoidance of banning or giving unnecessary offence to others is a feature of all societies everywhere and at all levels from the highest to the lowest.
Etiquette as an art of gracious living is quoted as a feature of which country?
选项
A、Egypt
B、18th century France.
C、Renaissance Italy.
D、England.
答案
C
解析
细节题。文章第二段提到In renaissance Italy too,in the fourteenth and fifteenth centuries,a wealthy and leisured society developed an extremely complex code of manners,因此C为正确选择。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/qbqO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Becauseofsatellitelinkswhichnowenablebroadcastnewsorganizationstooriginateliveprogrammingfromanypartoftheglob
A、Badweather.B、Humanerror.C、Breakdownoftheengines.D、Failureofthecommunicationssystem.B
Ithinkwemustmakeimportantdecisionssoon.Weneedtodecidehowtodevelopournaturalresourcesandmineralwealthwithout
PopstarstodayenjoyastyleoflivingwhichwasoncetheprerogativeonlyofRoyalty.Wherevertheygo,peopleturnoutinthe
ThefoundersoftheRepublicviewedtheirrevolutionprimarilyinpoliticalratherthaneconomicorsocialterms.Andtheytalke
A、Thesurfaceoftheoceanisexpanding.B、Volcanicactivityisincreasing.C、ThesurfaceoftheEarthcontainstonsofcosmicd
A、Acowshed.B、Acountrycottage.C、Abrickhouse.D、Abungalow.A
PackagingItissaidthatthepublicandCongressionalconcernaboutdeceptivepackagingrumpusstartedbecauseSenatorHart
Inviewoftheobstaclesinlaunchingnewindustriesforwhichaccesstomarketsisacriticallocationfactor,whatkindoffac
随机试题
甲被宣告死亡后,其妻乙改嫁于丙,其后丙死亡。1年后,乙确知甲仍然在世,遂向法院申请撤销对甲的死亡宣告。依我国法律,该死亡宣告撤销后,甲与乙原有的婚姻关系如何()
女,27岁,药物流产术后13天,阴道仍有出血。超声检查如图,最可能的诊断为
下列女性生殖器恶性肿瘤对妇女威胁最大的是
A.硫柳汞B.氯化钠C.聚山梨酯80D.羟甲基纤维素钠E.注射用水在醋酸可的松注射液中渗透压调节剂是()。
()是最为广泛、最具权威、最为有效的监管。
下列关于承揽合同的说法中,不正确的有()。
助学贷款的期限一般不超过()年。
设随机变量X—N(μ,σ2),下列关系式中正确的有()。
原上猿、埃及古猿、森林古猿
Supposeyouwanttobuyahouse.Itisimportanttolook(11)beforeyoubuyahouse.First,decidehowmanyroomsyouwant
最新回复
(
0
)