首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Those days are long gone when placing a telephone call meant simply picking up the receiver and asking the operator to patch you
Those days are long gone when placing a telephone call meant simply picking up the receiver and asking the operator to patch you
admin
2015-06-24
56
问题
Those days are long gone when placing a telephone call meant simply picking up the receiver and asking the operator to patch you through. Modem cell phones require users to navigate a series of menus to find numbers, place calls or check messages. Even the most tech-savvy may take weeks to discover some of the more mysterious multimedia functions. Imagine the difficulty forsomeone unable to read.
That is the challenge for mobile communications companies aiming to branch out into developing countries. The prospects seen from the last decade are alluring: only about one third of China’s vast population and about one tenth of India’s use cell phones. But selling to poor rural areas is not likely to happen with a marketing version of "plug and play." Most potential buyers have little exposure to anything other than simple electronics. Reading through a series of hierarchical menus and pushing buttons for multiple purposes would be new concepts for such customers.
To come up with a suitable device, Motorola relied on a team of anthropologists, psychologists and designers to study how textually illiterate villagers use their aging televisions, tape players and phones.
The researchers noticed that their subjects would learn each button’s dedicated function With something more complicated, such as an automated teller machine, users would memorize a set of behaviors in order, which allowed them to move through the machine’s basic hierarchy without having to read the menu.The research, which lasted three years, led Motorola to craft a cellular phone slimmed down to three essential activities: calling, managing numbers and simple text messaging. "A lot of the functions in a cell phone are not useful to anyone," points out Gabriel White, who headed the interactive design team.The icon-based interface also required thought.
Not all cell phone companies believe that a design for nonliterate users should start from scratch. Nokia’s behavioral researchers noticed that "newbies" rely on friends and relatives to help them with basic functions. Rather than confronting the challenge of a completely new interface, Nokia chose to provide some audio menus in its popular 1100 model and a preview mode so that people could try out functions without the risk of changing anything important. Mobile phones may even become tools for literacy, predicts BJ Fogg, who studies computer-human interaction at Stanford University. Phones might teach the alphabet or tell a story as users read along. "Imagine if it eventually could understand your weak points and drill you on those," Fogg proposes. And soon enough, he declares, designs or illiterate users will lead to more straightforward, elegant phones for everyone.
The slang term of "newbies" (Line 2, Paragraph 5) most probably means
选项
A、new students.
B、newcomers.
C、newborns.
D、new webs.
答案
B
解析
词义推断题。原文该处提到是在亲人朋友的帮助下学会基本操作,由此可推断newbies有“新手”之义,B项正确。根据上下文,作者提到不是所有的手机制造商都选择从头开始设计手机以针对不识字的用户,其中诺基亚公司就选择其他设计策略来进行应对,故推断出newbies一词与手机用户意思相近,排除A、C项:D项与网络相关,也予以排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/r574777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Thechallengesfacingbusinessschoolsandcompaniesarccloselylinked.Bothneedtobeagile,adaptquicklyandavoidbeingva
Despitetheeverydayuseofelectricalappliancesandtechnicaldevices,onlyaminorityofpeoplelivingtodayhasdeeperinsig
Americastillwallowsinwhatfeelslikearecession.However,Americansaretakingmattersintotheirownhands.Anewmovement
Pictureyourselfasahistorianin2035,tryingtomakesenseofthisyear’sAmericanelectioncampaign.Manyofthewebsitesan
Intalksaboutreducingthenation’sexplodinghealthcarecosts,theword"rationing"strikesfearintotheheartsofbothpati
Thedebateabouthowideas,opinions,andbehaviorsradiatewithingroupsofpeoplegoesbackdecades.Accordingtotheso-calle
YouareapplyingforajobasanEnglishtranslatorwithaforeigncompany.Pleasewritearesumetodescribe:1)yourobjective;
Theideaofownershipiseverywhere.Titledeedsestablishandprotectownershipofourhouses,whilesecurityofpropertyisas
Thefirstmanwho,havingenclosedapieceofground,remindedhimselfofsaying’Thisismine’,andfoundpeoplesimpleenough
Drinkingwaterandwaterfordomesticuseoftencomefromgroundwater.Inordertoprotectthiswater,localwaterauthoritiesc
随机试题
诊断早孕的辅助检查方法首选
来源于间叶组织的肿瘤是( )。
关于金融互换,以下说法错误的是()。
()是公司区别于其他一切非营利性社团和组织的首要特征。
下列经济业务取得的收入,应通过“其他业务收入”科目核算的有()。
中国人民银行根据执行货币政策的需要,可以决定对商业银行贷款的数额、期限、利率和方式,但贷款的期限不得超过()。
组织结构设计后的实施原则包括()。
BasketballStatisticianHelpWantedTheAthleticDepartmentislookingforstudentstohelpassiststaffduringtheFall
TheamountofsunlightreachingEarth’ssurfaceappearstobegrowing.Thephenomenon,whichsomedub"globalbrightening,"(1)
A、 B、 C、 B问句后面附加了“aren’twe”以征求听话者的同意,是反意疑问句。问句说是不是离美术馆很近,(B)说不是,美术馆在两个街区以外,因此是正确答案。
最新回复
(
0
)