首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
You are going to read a list of headings and a text about smart cards and mobile phones. Choose the most suitable heading from t
You are going to read a list of headings and a text about smart cards and mobile phones. Choose the most suitable heading from t
admin
2009-04-26
52
问题
You are going to read a list of headings and a text about smart cards and mobile phones. Choose the most suitable heading from the list A-G for each numbered paragraph (41-45). The first and last paragraphs of the text are not numbered. There are two extra headings which you do not need to use.
A. Energising money
B. The dilemma of smart-card systems
C. The future of money
D. Sending money home
E. Flashing the plastic
F. A cash call
G. How to pay in Tokyo
Smart cards and mobile phones are quickly emerging as ways to pay with electronic cash.
(41)______.
Nowadays, some of the hottest nightclubs have a new trick for checking the identity of their VIP guests: they send an entry pass in the form of a super bar code to their mobile phones. Mobile phones are becoming an increasingly popular way to make all sorts of payments. In America fans of the Atlanta Hawks have been testing specially adapted Nokia handsets linked to their Visa cards to enter their local stadium and to buy refreshments. It reckons worldwide payments using mobile phones will climb from just $3.2 billion in 2003 to more than $37 billion by 2008.
(42)______.
More banking services are also being offered on mobiles. On February 12th, 19 telephone operators with networks in over 100 countries said that people would be able to use their handsets to send money abroad. MasterCard will operate the system in which remittances will be sent as text messages. Sir John Bond, formerly chairman of the HSBC banking group and now chairman of Vodafone, has long been convinced that payments and mobiles would somehow converge. "Mobile phones have the ability to make a dramatic change to village life in Africa", he says.
(43)______.
The various "contactless" payment systems rely on a technology called "near-field communication" (NFC). But mobile phones can be much smarter. They can be deactivated remotely; they have a screen which can show information, like a credit balance and product information; they have a keyboard to enter information and they can communicate. This means they can also be used to authorize larger payments by entering PIN codes directly on the handset or topped up with stored credit from an online bank account without having to go to an ATM.
(44)______.
To see the potential of mobile-phone money, start in Japan. Most Japanese have at least one credit card, but they tend to stay in their owners’ pockets. Housewives routinely peel off crisp Y10,000 ($82) notes to pay for their shopping. Utility bills and other invoices are dutifully taken to the bank and paid in cash, or more likely these days at the local convenience store. Yet despite the popularity of cash, the mobile phone is starting to change even Japan’s traditional habits".
However, many smart-card systems do not work with each other, but that will change on March 18th when 26 railways and 75 bus companies in the greater Tokyo area will begin sharing a new stored-value system, called Pasmo. This too will be available both as a plastic smart-card or built into mobile phones.
(45)______.
Unlike the Japanese, Americans prefer to use plastic for their purchases. Cards account for more than half of all transactions, up from 29% a decade ago, according to Nilson Report, a trade publication. More than 1.5 billion credit cards are stuffed into Americans’ wallets. The average household has more than ten. Banks and credit-card firms hope to convert more cash and cheque payments to plastic with new smart cards. Some versions are already very successful. Many Americans use EasyPass, in which drivers pay for highway tolls wirelessly.
A decade ago some observers predicted that internet banking would render retail banking from high-street branches obsolete. But JPMorgan, Bank of America and others are adamant that people are nowadays using bank branches more than ever. Even if the phone and the smart card replace cash, who gets to collect the fees remains open to contention.
选项
答案
D
解析
第三段开头"More banking services are also being offered on mobiles".文章第三段开头提到了"banking services"(银行业的服务)这一概念,因此正确答案应该与之相关,但此概念的范畴过大,无法做出唯一选择。读完后文我们发现,作者在本段提及"networks in over 100 countries;send money abroad;Mobile phones have the ability to make a dramatic change to village life in Africa",从中不难发现作者要论述移动通讯的金融服务将惠及全球。D选项"Sending money home"中的"home"指人们各自的家乡,可以指代全世界。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/rli4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Accordingtothepassage,thefactthatyoungpeopleseemtobelosinginterestinscience______.Theword"disparity"(Paragr
Thequestionofethicsinthelegalprofessionisonethathasplaguedtheindustrysinceitsinception.Thecommonimageofan
Inthissection,youareaskedtowriteanessaybasedonthefollowingchart.Inyourwriting,youshould1)interpretthe
"Universalhistory,thehistoryofwhatmanhasaccomplishedinthisworld,isatbottomtheHistoryoftheGreatMenwhohavew
Thedestructionofthetwintowers______shockandangerthroughouttheworld.
Everyone,itseems,hasahealthproblem.AfterpouringbillionsintotheNationalHealthService,Britishpeoplemoanaboutdir
Readthefollowingtextandchoosethebestanswerfromtherightcolumntocompleteeachoftheunfinishedstatementsinthele
Neuroscientistshavelongunderstoodthatthebraincanrewireitselfinresponsetoexperience—aphenomenonknownasneuroplast
随机试题
设可导函数f(x)满足方程f(x)+30tf(t)dt=1,求:函数f(x)的解析式
高压硅整流器与真空管整流器相比,前者的优点不包括
根据《药品管理法》规定按假药论处的下列药品中不包括
药源性疾病的治疗包括()。
A.低血糖反应B.妊娠后期糖尿病C.酮症酸中毒D.2型糖尿病E.血管神经性水肿胰岛素剂量不足或中断可引起
乙要求委托余某、肖某、戊三人共同为自己辩护,因为三人都是乙的好朋友。余某:男,无固定职业,三年前因妨碍公务罪被判处有期徒刑三年。余某不服一审判决,上诉后二审法院维持一审判决。余某仍然不服,屡次申诉减免。经查,对余某的定罪量刑完全正确,但余某不思悔改,现刑满
法律规定的不以当事人的主观意志为转移的、能引起法律关系的产生、变更和消灭的属于()。
根据下面文字材料回答下列问题。2006年,全国参加基本医疗保险人数为15737万,比上年底增加1954万。其中,参保职工11587万,比上年增加1565万,参保退休人员4150万。2006年,全国基本医疗保险基金收入1728亿元,支出
(9)______(15)______
Nowadays,thereisanewtrendamongcollegestudents.Manyofthemhavemovedouttoliveoutsidethecampus,someforlove,an
最新回复
(
0
)